Skip to main content

Sorin Oancea, proprietarul B1, şi-a vândut acţiunile de la Antena 3

 
oancea
oancea

Sorin Oancea, acţionar al postului de ştiri B1 TV, şi-a vândut acţiunile pe care încă le mai deţinea la Antena 3, la şase ani de la plecarea din Intact, scrie Profit.ro.

Publicitate

Oancea a vândut participarea pe care o avea în compania care deţine Antena 3, însumând 5,3% din capitalul social. Cele 5,3 procente ale lui Sorin Oancea au trecut la Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, notează Profit.ro.

În noua structură de proprietate, compania este deţinută de cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, Corina (49,6%) şi Camelia (43,8), în timp ce Fundaţia Dan Voiculescu are 6,6% din capitalul Antena 3.

Sorin Oancea a plecat de la Antena 3 în urmă cu şase ani, pentru a pleca la B1 TV, dar a rămas în structura de acţionari a postului Intact. Situaţia a dus la o serie de procese între Oancea, pe de o parte, şi Intact, de cealaltă parte.

În 2013, o majorare de capital la Antena 3 micşora participarea lui Sorin Oancea în companie: de la 25% la 5,3% (procent care s-a menţinut până la vânzarea din acest an). Oancea a contestat în instanţă măsura la vremea respectivă.

Oancea a fost acţionar şi la Media Camina (postul care operează Radio ZU), dar s-a retras în urmă cu doi ani.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus