Skip to main content

VIDEO. Filme cu mâțe sau anchete serioase? O parodie de senzație despre viitorul presei

 

VIDEO. Un trailer-parodie a celebrului film Spotlight ironizează direcția în care se îndreaptă presa: mergem pe tabloid sau facem și lucruri serioase?

Un film de văzut, adus în discuție la București de jurnalistul John Gregory Mastrini, șeful departamentului multimedia de la Europa Liberă, într-un seminar despre presă.

Publicitate

"Mai devreme sau mai târziu va trebui să scoatem bani din buzunar pentru conţinutul jurnalistic sau vom plăti pentru asta. Dacă refuzăm în continuare să plătim ... viitoarele filme despre jurnalism vor arăta din ce în ce mai mult astfel" și-a prezentat John Oliver materialul, dat într-o ediție desfiinţarea ediţiilor tipărite, tranziţia la presa digitală, disponibilizările masive, click-bait-ul.

Filmul orginial parodiat este Spotlight, care prezintă povestea anchetei realizate de ziarul Boston Globe pe tema abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolice asupra unor copii din familii vulnerabile.

Un film de Oscar, despre o anchetă de Pulitzer, mai jos într-o parodie de la John Oliver. 

VIDEO. Clipul intitulat "Stop Light"

Concluziile prezentării făcute la București de John Gregory Mastrini, pe Paginademedia.ro, AICI. Lucrează la Europa liberă, iar înainte a fost peste 20 de ani la Reuters/Thompson.

VIDEO. Un fragment de 20 de minute din emisiunea lui John Oliver, din 8 august:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu