Skip to main content

CNA a aprobat începerea emisiei HD pentru Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3

 
CNA a aprobat începerea emisiei HD pentru Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3

Posturile Antena Group şi Antena 3 pot emite HD, de săptămâna viitoare. Consiliul Naţional al Audiovizualului a admis solicitarea Antenei Group şi Antenei 3 de autorizare a noilor studiouri ale grupului media, din zona Pipera (Iride Business Park), precum şi modificarea de licenţă pentru a emite HD.

Publicitate

Solicitările celor două societăţi au fost aprobate cu unanimitatea celor prezenţi: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat şi Orsolya Borsos.

Întrebat de paginademedia.ro despre reţele pe care vor intra variantele HD ale posturilor Intact, Răzvan Gaşpar, network manager la Antena Group a declarat: „Canalele HD au acelaşi conţinut cu cele SD, care sunt în must carry. Nu vedem niciun motiv pentru care acestea să nu fie preluate de către furnizorii de cablu. Am contactat deja toţi marii furnizori pentru a prelua gratuit acest semnal, în limitele legii.”

Nu este şi cazul DTH care nu se supune principiului must carry.

Reamintim că cele şase posturi al Intact vor emite din 28 noiembrie în High Definition. Este vorba de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena International şi Antena 3.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • u u
    prosti rau sunteti
  • Puscas Calin Puscas Calin
    Am sunat azi, 28 noiembrie la RCS-RDS.... nu au Antena 3 HD in grila si "nu au informatii daca va fi vreodata in grila".... deci, de-a moaca vrem noi daca nu ne lasa astia sa vedem HD (concurenta frate... da' ce-s prosti?)
  • Adrian Adrian
    Eu sunt pe rcs-rds însă nu dețin un tv hd si nu se mai văd bine posturile antena 3, antena 1 , stars si happy. Nu mai transmit si in formatul SD?
  • Alex Alex
    @Claudiuu, nu stiu de unde detii aceste informatii. Am sunat la RDS si mi-au spus clar ca incepand de luni 28 noiembrie si la ei se vor receptiona variantele HD a trustului Intact.
  • borda borda
    @theo: e nevoie de aprobare pentru orice chiar și modificarea de siglă, conținutul canalelor etc. La unele chestii oricum e doar formalitate că oricum se aprobă.
  • theo theo
    de ce era nevoie de aprobarea CNA ?? sunt alte programe ????? de cand CNA trebuie sa aprobe trecerea de la SD la HD ????
  • borda borda
    @geo: Nici un cablist nu va introduce Antena Internațional HD. Nici în SD nu există în grile, deci e vorba de 5 posturi. La UPC sunt șanse să intre toate în pachetul minim pentru că vorbim de posturi românești. Și canalele MediaPro tot în pachetul minim sunt.
  • marian marian
    Doamne . ce stire importanta . nu pot sa dorm la noapte . poate face un scurtcircuit , si va disparea HDde la ................, ma rog pentru a disparea ,,,,,,,,,
  • geo geo
    UPCul are mai mult variante de abonamente HD.
    Cel mai ieftin cu doar 10 canale HD costă 27 lei / lună, al doilea cu 17 canale HD costă 35 lei / lună iar cel de-al treilea, cu 28 canale HD, costă 45 lei / lună.
    Mă cam îndoiesc că UPCul va introduse toate cele 6 (șase) canale HD ale Intact în pachetul de bază, cel mai ieftin.
  • JUIIII JUIIII
    Intra si la RDS.SM SUNAT LA ASISTENTA LOR LA NR:0219434
  • Brutus Brutus
    @Claudiuu: Eu sunt abonat Telekon. Știi tu sigur că ăștia nu vor prelua HD? Și de ce n-ar face-o?
  • claudiuu claudiuu
    Telekomul si Rcs-Rds nu vor prelua variantele hd si nici Akta au sanse sa fie doar la Upc si operatorii mai mici daca au frecvente nealocate
  • geo geo
    A fost doar o formalitate...ar fi fost culmea ca să nu se întrunească cvorumul necesar...așa cum s-a întâmplat de foarte, foarte multe ori atunci când s-au depus reclamații împotriva Antenelor...
  • Iuli Iuli
    Era de ras daca nu aprobau emisia HD.

    Televiziunile ar trebui sa fie obligate sa emita HD, cum sunt tarile civilizate!

Trimite un comentariu

sus