Skip to main content

CNA a aprobat începerea emisiei HD pentru Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3

 
CNA a aprobat începerea emisiei HD pentru Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3

Posturile Antena Group și Antena 3 pot emite HD, de săptămâna viitoare. Consiliul Național al Audiovizualului a admis solicitarea Antenei Group și Antenei 3 de autorizare a noilor studiouri ale grupului media, din zona Pipera (Iride Business Park), precum și modificarea de licență pentru a emite HD. 

Solicitările celor două societăți au fost aprobate cu unanimitatea celor prezenți: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat și Orsolya Borsos. 

Publicitate

Întrebat de paginademedia.ro despre rețele pe care vor intra variantele HD ale posturilor Intact, Răzvan Gașpar, network manager la Antena Group a declarat: „Canalele HD au același conținut cu cele SD, care sunt în must carry. Nu vedem niciun motiv pentru care acestea să nu fie preluate de către furnizorii de cablu. Am contactat deja toți marii furnizori pentru a prelua gratuit acest semnal, în limitele legii.” 

Nu este și cazul DTH care nu se supune principiului must carry. 

Reamintim că cele șase posturi al Intact vor emite din 28 noiembrie în High Definition. Este vorba de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena International și Antena 3.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Am sunat azi, 28 noiembrie la RCS-RDS.... nu au Antena 3 HD in grila si "nu au informatii daca va fi vreodata in grila".... deci, de-a moaca vrem noi daca nu ne lasa astia sa vedem HD (concurenta frate... da' ce-s prosti?)
 • Eu sunt pe rcs-rds însă nu dețin un tv hd si nu se mai văd bine posturile antena 3, antena 1 , stars si happy. Nu mai transmit si in formatul SD?
 • @Claudiuu, nu stiu de unde detii aceste informatii. Am sunat la RDS si mi-au spus clar ca incepand de luni 28 noiembrie si la ei se vor receptiona variantele HD a trustului Intact.
 • @theo: e nevoie de aprobare pentru orice chiar și modificarea de siglă, conținutul canalelor etc. La unele chestii oricum e doar formalitate că oricum se aprobă.
 • de ce era nevoie de aprobarea CNA ?? sunt alte programe ????? de cand CNA trebuie sa aprobe trecerea de la SD la HD ????
 • @geo: Nici un cablist nu va introduce Antena Internațional HD. Nici în SD nu există în grile, deci e vorba de 5 posturi. La UPC sunt șanse să intre toate în pachetul minim pentru că vorbim de posturi românești. Și canalele MediaPro tot în pachetul minim sunt.
 • Doamne . ce stire importanta . nu pot sa dorm la noapte . poate face un scurtcircuit , si va disparea HDde la ................, ma rog pentru a disparea ,,,,,,,,,
 • UPCul are mai mult variante de abonamente HD.
  Cel mai ieftin cu doar 10 canale HD costă 27 lei / lună, al doilea cu 17 canale HD costă 35 lei / lună iar cel de-al treilea, cu 28 canale HD, costă 45 lei / lună.
  Mă cam îndoiesc că UPCul va introduse toate cele 6 (șase) canale HD ale Intact în pachetul de bază, cel mai ieftin.
 • Telekomul si Rcs-Rds nu vor prelua variantele hd si nici Akta au sanse sa fie doar la Upc si operatorii mai mici daca au frecvente nealocate
 • A fost doar o formalitate...ar fi fost culmea ca să nu se întrunească cvorumul necesar...așa cum s-a întâmplat de foarte, foarte multe ori atunci când s-au depus reclamații împotriva Antenelor...
 • Era de ras daca nu aprobau emisia HD.

  Televiziunile ar trebui sa fie obligate sa emita HD, cum sunt tarile civilizate!

Trimite un comentariu