Skip to main content

Cristian Lipan, încă un design premiat: Pentru Vecinul.net. Portofoliu impresionant pentru designerul român

 
Cristian Lipan, încă un design premiat: Pentru Vecinul.net. Portofoliu impresionant pentru designerul român

GALERIE FOTO. Cristian Lipan câștigă din nou la European Newspaper Award. Designerul român, multipremiat în ultimii ani la competiția internațională, a adus premiul pentru Vecinul.net, un proiect pe print cu finanțare europeană.

Publicitate

Ziarul a primit Premiu de Excelență la categoria „News Pages / Elections”, pentru modul în care a fost desenat, paginat și ilustrat subiectul Brexit.

Norbert Kűpper, fondatorul competiţiei internaționale:

„A avut o viziune extraordinară asupra Brexit: un șoricel care a mușcat una dintre stelele de pe steagul Uniunii Europene. Cititorii vor rămâne mereu cu această imagine memorabilă asupra Brexit”.

Cristian Lipan:

"Sunt bucuros că un ziar românesc de patru pagini a câştigat un premiu la „Oscarul ziarelor”, cum mai este denumită această competiţie, cu designul meu. Îl felicit pe Florin Cepraga pentru curajul nebun de a scoate un ziar, chiar dacă lunar şi cu numai patru pagini. A arătat că poți face lucruri remarcabile cu fonduri europene dacă ești corect și lupți pentru o idee. Este o lecţie pentru presa actuală de la noi, care mai mult dispare decât apare."

Zeci de premii pentru designerul român

Cristian Lipan este multipremiat la competițiile internaționale de design: 40 de premii la activ la competiții precum European Newspaper Award, International Creative Media Award, Society for News Design si XMA Cross Media Award.

  • Anul trecut, a câștigat un premiu cu un proiect pentru ziarul Viața Liberă la European Newspaper Award.
  • În 2012, Cristian Lipan era premiat pentru logo-ul unei companii, dar și pentru designul revistei interne a acesteia - Delta Concept
  • În 2011, Lipan câștiga la European Newspaper Award premiul pentru prima pagină, cu designul pentru ziarul Puterea.
  • Până în 2011, Cristian Lipan a fost premiat opt ani consecutiv la European Newspaper Award, semnând designul pentru publicații precum Adevărul, Business Standard, Viața liberă, Puterea și Business Standard.

GALERIE FOTO. Cristian Lipan, proiectul Vecinul.net, cu care a câștigat anul acesta, dar și ale execuții cu care a luat premii în anii trecuți:

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu