Skip to main content

Reacţii la decizia TVR de a amâna interviul cu Cioloş. Gâdea: Dau eu interviul. Clarice Dinu: Cum să fii, frate, cenzurat, la Viața Satului?!

 
Reacţii la decizia TVR de a amâna interviul cu Cioloş. Gâdea: Dau eu interviul. Clarice Dinu: Cum să fii, frate, cenzurat, la Viața Satului?!

Jurnalişti şi un fost membru al CA-ului de la TVR au reacţionat la decizia Televiziunii Publice de a amâna interviul acordat de Dacian Cioloş în emisiunea Viaţa Satului, pe motiv că este campanie electorală.

Grigore Cartianu, Mircea Marian, Mihai Gâdea sau Ramona Ursu au comentat decizia TVR, prin postări pe paginile personale de facebook sau articole de opinie publicate pe bloguri.

Publicitate

O concluzie comună, exprimată pe un ton vehement ori temperat, s-a regăsit în opinia fiecăruia: Televiziunea Română a greşit prin decizia de a nu difuza materialul.

Paginademedia.ro a selectat câteva opinii exprimate de jurnalişti faţă de decizia TVR de a amâna difuzarea interviului acordat de Dacian Cioloş la Viaţa Satului:

Grigore Cartianu şi-a exprimat părerea faţă de decizia TVR printr-o postare pe pagina personală de Facebook:

Slugile PSD confirmă că sunt de o nesimțire urlătoare. Irina Radu, directoarea TVR, nu putea face excepție. Individa și-a amintit că a fost înscăunată de tandemul Corupției, Dragnea - Tăriceanu. Și a executat o porcărie istorică: interzicerea de pe post a unui interviu pe care TVR l-a făcut deja! Acum doi ani, la aceeași emisiune, tot în campanie, Ponta s-a lăfăit o oră pe ecranele TVR... Cât îmi doresc ca instituția asta să intre odată în faliment, ca să poată fi reclădită pe baze sănătoase!

Mihai Gădea s-a oferit, într-o postare pe Facebook, să difuzeze el interviul în emisiunea Sinteza Zilei. Dacă nu, acesta l-a invitat pe Dacian Cioloş în emisiunea de mâine seară ca să reia declaraţiile din interviul de la TVR:

Am înțeles că premierul Dacian Cioloș a spus că este cenzurat de TVR, după ce un interviu pentru emisiunea Viața Satului nu a mai fost niciodată difuzat. Ne oferim noi să difuzăm acest interviu dacă TVR va avea amabilitatea să ni-l ofere, iar dacă nu, îl invităm pe Dacian Cioloș la emisiunea noastră de mâine seară să ne spună ce a declarat în acel interviu. Ce credeți, va veni?

Gâdea a ataşat şi un sondaj, adresat publicului, cu întrebarea: “Ce credeţi, va veni Dacian Cioloş mâine seară la Sinteza Zilei?”

Jurnalista Ramona Ursu a publicat un text de opinie critic faţă de decizia TVR pe Blogurile Adevărul, titrat “Slugile mafiei PSD din TVR l-au cenzurat pe Cioloş. Bine că penalul Victor Viorel v-a plăcut, comuniştilor!”.

Articolul de opinie de pe Blogurile Adevărul a fost cel mai apreciat şi distribuit material publicat în weekend în blogosferă. Detalii AICI

Andrei Murar, fost membru al Consiuliului de Administraţie al TVR, a publicat pe platforma Republica.ro un material de opinie legat de acest subiect.

Materialul, titrat “TVR nu are memorie bună”, integral AICI

Clarice Dinu, redactor-șef Gândul, a postat de asemenea un mesaj pe pagina personală de Facebook:

Cum să fii, frate, cenzurat, la „Viața Satului”?! Dincolo de bla-bla-ul oficial, că e campanie, că Cioloș e imaginea PNL, este din ce în ce mai clar că TVR, în 2016, are două posibilități: reformă structurală sau închiderea! Și, vă rog, nu-mi spuneți că TVR a fost brusc lovit de politically correctness!

Mircea Marian, de la România liberă, a postat cinci mesaje legate de subiectul interviului lui Cioloş de la TVR, pe pagina personală de Facebook:

Primul mesaj, despre decizia TVR:

TVR a decis să-l cenzureze pe premierul României, deşi acesta nu este membru de partid şi nu candidează. E fără precedent. Citesc acum că interviul fusese deja dat, era înregistrat, era "exclusiv" pe teme legate de agricultură, iar decizia de a nu-l difuza a fost comunicată sâmbătă seara.

Următorul, despre lipsa de reacţie a PNL şi USR faţă de acţiunea de “cenzură” a TVR: Până la ora asta, ar fi trebuit să urle până la cer pentru că TVR l-a cenzurat pe premier tot PNL-ul, tot USR-ul, plus oamenii lor în CA al TVR: Radu Carp (PNL), Oana Stănciulescu (PNL), Ţopescu Christel (AP), George Ordean (Guvern). Aaaa, e duminică. Or fi toţi la slujbă Leneşi, fricoşi, oportunişti.

Al doilea, o critică asupra modului în care Alina Gorghiu, şefa PNL, a ales să abordeze subiectul:

Doamna Alina Gorghiu reuşeşte incredibila performanţă de a duce o discuţie despre TVR, cenzură şi etică profesională în zona micilor bârfe, de tip securist. "Dublul standard al televiziunii publice are însă acum și o motivație privată, zic gurile rele din TVR, că unuia dintre șefii obișnuiți cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General", scrie doamna, pe FB.

Bănuiesc şi eu suspectul de serviciu - Claudiu Lucaci - dar nu cu bârfe rezolvăm problema cenzurării premierului. Această doamnă m-a făcut pentru o clipă să regret că l-am apărat pe Cioloş. Partidul ar trebui să o roage să nu mai apară nicăieri până pe 11 decembrie.

Al treilea, despre situaţia în care se află Televiziunea Română:

Cenzurarea interviului lui Cioloș era un bun prilej să discutăm serios despre TVR:

  • Ce facem cu datoriile totale de 120-135 de milioane de euro? Este corect ca ANAF să nu deranjeze un contribuabil care are datorii la stat de circa 90 de milioane de euro, când știm ce pățesc datornici cu restanțe 1.000.0000 de ori mai mici?
  • Este corect să se perceapă o taxă obligatorie pentru o astfel de instituție? Putem să diminuăm controlul politic sau recunoaștem că, în România, o televiziune publică va fi mereu una de partid?

Ultimul mesaj, despre lipsa de reacţie a premierului Dacian Cioloş:

Văd că domnul prim-ministru nu are nimic de spus despre faptul că un interviu pe care l-a dat la TVR nu a mai fost difuzat. BTW, în CA al TVR există și un reprezentant al Guvernului. Înțeleg că totul e ok, așa că îmi cer scuze de la dvs că m-am agitat să urlu `cenzură` și alte grozăvii. Totul e ok.

Postările jurnaliştilor de pe Facebook: 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Da, pesedistii din TVR au facut o magarie, corect. Insa stiind istoria cu Ponta de ce s-au apucat iar cei de la Viata Satului sa faca interviu cu primul ministru in functie fix in campania electorala? 1 an de zile nu au avut timp? Si da, candideaza, nu o mai dati dupa cires ca imi jigneste neuronul ala pe care il am si eu. Nu trebuia facut acel interviu acum, asa cum nu trebuiau sa faca nici cu Ponta acum 2 ani. Altfel limbajul "jurnalistilor" e gretos si nici unul nu a vazut pe langa cenzura si slugarnicia altora fata de Ciolos.

Trimite un comentariu