Skip to main content

REACŢII în cazul HotNews-Ponta. Dragoş Stanca: „Hotnews a reacţionat absolut corect trimiţând acasă rapid un om pentru o gafă profesională majoră”

 
REACŢII în cazul HotNews-Ponta. Dragoş Stanca: „Hotnews a reacţionat absolut corect trimiţând acasă rapid un om pentru o gafă profesională majoră”

REACŢII. La rece, despre tăvălugul creat după postarea #spersacrapi. Pe lângă sutele de postări ironice care au umplut Facebook-ul ieri, au apărut şi analize ale unor oameni din media, precum Dragoş Stanca, Moise Guran sau Vlad Stoicescu (jurnalist Dela0.ro), care au comentat reacţiile la postarea de ieri a fostului colaborator al HotNews (pe larg, AICI).

Publicitate

Jurnalistul Vlad Stoicescu a postat pe pagina personală de Facebook un text despre modul în care a procedat colaboratorul de la HotNews, dar şi despre felul în care a reacţionat lumea din social media.

Extras din textul postat de Vlad Stoicescu:

“Din întâmplarea de astăzi, cu #spersacrapivictorponta întâmpinând cititorul pe contul de Facebook al Hotnews, fiecare ia ce vrea. Dacă-l urăşti de moarte pe fostul premier clamezi că-i despre libertatea de exprimare şi că s-a greşit grav prin concedierea editorului postator.

„Ponta e doar un prilej în toată povestea asta. La fel de bine, Băsescu poate fi un prilej la Antena 3 (în eventualitatea improbabilă că cineva ar fi dat afară de acolo dacă ar scăpa pe vreun canal oficial un sincer "Sper sa crapi, Traian Basescu"); iar Cioloş un prilej la Romania TV (în eventualitate la fel de improbabilă că cineva ar fi concediat la această televiziune de muc şi sfârc pentru un onest "Sper sa crapi, Dacian Ciolos").”

„Niciodată interesul public nu va fi - oricât ne-am minţi în postări pe Facebook - ca o persoană sau alta să crape. Interesul general ar fi ca un politician corupt să fie devoalat în practicile sale corupte - iar Victor Ponta, de pildă, a fost prins cu frauda academică nu pentru că mulţi oameni l-au înjurat pe Facebook, ci pentru că puţini s-au apucat să-i verifice teza. E doar un exemplu.„

Textul integral AICI.

Dragoş Stanca, Think Digital, a postat şi el un text legat de acest eveniment, pe pagina personală de Facebook, în care a lăudat modul în care a procedat HotNews imediat după incident şi felul satiric în care a reacţionat lumea din online.

Stanca:„Hotnews a reacţionat absolut corect trimiţând acasă rapid un om pentru o gafă profesională majoră. Eu, dacă eram seful lui, l-as fi dat afară si dacă posta asta doar pe pagina lui personală (dacă era de notorietate că el, ca jurnalist, lucrează pentru instituţia media de care mă ocup).

Indiferent cât de tare ne revoltă atitudinea unui politician, dacă am ajuns la stadiul la care ni se pare normal (sau scuzabil) să i se ureze (lui sau cuiva, oricui), moartea pe pagina unei instituţii media respectabile, atunci chiar avem o problemă serioasă”.

Textul integral, AICI.

Moise Guran a distribuit ieri pe textul publicat de HotNews pe Facebook în care prezintă scuze publice pentru situaţia creată, notând: “Da, aşa se face jurnalism responsabil”.

Postarea lui Guran

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus