Skip to main content

Pe ce butoane se vor vedea Antenele HD la cei peste 1,4 milioane de abonaţi ai Telekom

 
Pe ce butoane se vor vedea Antenele HD la cei peste 1,4 milioane de abonaţi ai Telekom

Cele cinci posturi Intact vor începe să intre de săptămână viitoare în reţeaua Telekom, au declarat reprezentanţii companiei pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Toate posturile vor intra pe IPTV şi cablul digital, în timp ce la DTH va intra doar Antena 1 HD, au explicat pentru Paginademdia.ro reprezentanţii Telekom, „întrucât toţi clienţii beneficiază de receptoare HD”.

Răspunsurile reprezentanţilor Telekom pentru Paginademedia.ro, în continuare:

Paginademedia.ro: Veti avea in retea variantele HD ale posturilor Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV si Antena 3?

Telekom va introduce in grila variantele HD ale acestor canale, in functie de tehnologia de distributie.

În ce reţele vor fi?

Toate cele 5 canale HD vor fi introduse pe tehnologiile IPTV si DVBC, adica Telekom TV Interactiv si cablu digital, unde versiunile canalelor la definitie standard vor fi inlocuite de cele HD, întrucât toţi clienţii beneficiază de receptoare HD. Pe tehnologia DTH (satelit) va fi introdus canalul Antena 1 HD.

De cand vor intra?

Pe TV Interactiv vor fi disponibile incepand din 28 noiembrie, pe cablu digital vor fi introduse progresiv, in toate localitatile, incepand cu 28 noiembrie pana pe 9 decembrie, iar pe satelit din 28/29 noiembrie.

Pe ce canale pot fi gasite?

Pe TV Interactiv si cablu digital canalele HD vor inlocui versiunile SD: Antena 1 HD la pozitia 115, Antena Stars HD la 113, Antena 3 HD la 253, Happy Channel HD la 406, ZU HD la 464. Pe satelit, Antena 1 HD va fi regasita la pozitia 110.

Daca posturile SD vor fi inlocuite cu cele HD, nu exista riscul ca anumite televizoare sa nu aiba receptor HD? Ce se va intampla in acest caz?

Receptoarele Telekom pentru tehnologiile IPTV si cablu digital sunt compatibile HD, deci vor putea receptiona canalele. Faptul ca televizorul nu este HD nu inseamna ca nu va putea reda canalul, ci ca imaginea nu va fi HD, ci HD-ready sau SD (in functie de rezolutia ecranului).

Posturile vor intra într-un anumit pachet sau in cel de baza?

Toate aceste canale vor intra in pachetul de baza.

Paginademedia.ro a solicitat marilor cablişti răspunsuri legate de canalele HD în grile. Pe măsură ce vom primi răspunsurile, le vom publica.

Citeşte şi:

UPC, în discuţii cu Antena Group pentru preluarea Antenelor HD: „nu putem confirma data la care vor fi disponibile canalele

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • necesar necesar
    Pe butoane eventual se poate vedea *** celor care le-au apasat pina atunci, si la propriu si la figurat.
    Antenele se pot vedea eventual pe blocuri, iar Antena 3 se vede in special la WC.
  • Mike Mike
    Telekom sfideaza C.N.A.ul!!!a spus clar ca antena 3 hd antena 1 hd sunt canale de interes general cu audienta f mare telekom isi sfideaza proprii abonati si legile audiovizualului rusine grecoteilor de la telekom!!!!
  • Mike Mike
    Telekom sfideaza C.N.A.ul!!!a spus clar ca antena 3 hd antena 1 hd sunt canale de interes general cu audienta f mare telekom isi sfideaza proprii abonati si legile audiovizualului rusine grecoteilor de la telekom!!!!
  • radu radu
    normal in calitate de abonati care traim in Romania toti ar trebui sa avem acces la canalele locale adica ROMANESTI la calitatea lor maxima ca doar platim pentru asta nu la canale bozgoresti sau inventate de digi tv nu a fost de ajuns ca au scos din grila grupul de canale discovery ... reziliere contract si alta companie de cablu...nu ma intereseaza ce divergente au ei cu grupurile media eu platessc tot cu bani abonamentul nu cu nasturi sau altceva
  • marius marius
    @Adrian: Cred ca sunt limitati tehnic pe DTH in privinta posturilor HD care le pot transmite, pentru Antena 1 HD au scos LookTV HD...Insa nu inteleg de ce Dolce Sport 1 si 2 HD au doua pozitii (105 si 106 respectiv 300 si 309).Poate la asta ar tebui sa raspunda cei de la Telekom....
  • Ovidiu Ovidiu
    Din pacate sunt convins si eu ca RCS nu va prelua programele in *** ale Intact,relatiile intre cele 2 companii fiind conflictuale inca de pe vremea GSP.TV . As vrea sa fiu contrazis si interesul abonatilor sa fie deasupra orgoliilor personale dar nu cred ca va fi asa.
    Pentru cei care nu doresc sa se uita la antene exista telecomanda dar ceilalti au dreptul,pentru ca platesc,sa aleaga ce si cum vad. Cred ca programele in *** nu fac parte din categoria celor ce trebuie difuzate (must carry) din care fac parte programele antena si happy in format sd care altfel ar fi fost probabil scoase cu totul din grila RCS.
  • Alin Alin
    In rețeaua Rcs - RDS se vor introduce aceste canale HD ?
  • an an
    Grafica e mediocra (la Observatorul matinal, studioul probabil il lasa pt. ora 19 sa il prezinte in intregime, dar imaginea este mult prea galbuie (pe departe de protv...sorry, inca cred ca TVH sunt peste)
  • Marian Marian
    Am sunat la a digi şi au spus ca nu este nimic oficial de comunicat in legătură cu introducerea canalelor hd începînd cu 28 noiembrie
  • Prof. V Prof. V
    Nu va suparati pe mine, dar am o intrebare. Snt abonat la o firma de cablu in rahova (am contract pe 10 ani). Eu pe ce butoane apas casa vad antena 3 ?
  • moise moise
    In oradea, rcs detine monopol pe cablu, nu inteleg de ce telekom nu intra pe cablu in oradea, ar avea foarte multi clienti. Nu voi renunta niciodata la rcs-rds, dar mi-as baga si telekom, doar pt cele 6 canale dolce sport si cele 6 canale discovery. Antena parabolica nu imi pun, am avut si mi-a ajuns. In Simleul Silvaniei, oras de 6 ori mai mic decat Oradea, sunt disponibile pe cablu si rcs, si upc, si telekom; in Oradea doar rcs. Rusine telekom!
  • CETATEAN CETATEAN
    Telekom praf,inseala si minte la greu! Umfla facturile,iar serv rel cu clientii este DEZASTRUOS!
  • Dan Dan
    Telekom minte si inseala ! Poleieste cu tot felul de expresii si planuri niste servicii de slaba calitate. Sunt client telekom de 10 ani iar la cererea mea de a- mi reinnoi o parte din echipament sunt fie dus cu vorba..fie mi se percep diferite taxe . tehnologia avanseaxa..telekom nu ! Vina mea e ca am reinnoit contractele si nu am renuntat la ele ..
  • Genius Genius
    Adi are dreptate: ceea ce am "mirosit" demult se va intampla. Pe DIGI nu se vor vedea variantele HD, ba mai mult, destul de des prindem si variantele LD (low definition = sunet ioc). Mai ales ca DIGI sunt cei mai buni prieteni ai INTACT...
    Daca si UPC a spus ca nu promite o data.... adica ce conditii tehnice speciale ai nevoie sa retransmiti un post ???
  • Sorin Sorin
    Si eu bag divort de tekekom sunt abonat de 14 ani si nu beneficiez de nicio facilitate nu imi ofera ca ekipament nimic cei de la telekom is ***

Trimite un comentariu

sus