Skip to main content

Un an de Radio Seven. Marius Vintilă, Marius Chivu și Găinușă, despre primul an

 
Un an de Radio Seven. Marius Vintilă, Marius Chivu și Găinușă, despre primul an

Radio Seven, fostul H FM, a împlinit un an de la relansare, în formula cu Mihai Găinușă și Laura Ivăncioiu la matinal și cu realizatori ca Marius Vintilă, Marius Chivu, Mihai Dinu și cu Bogdan Stratulă director executiv.

Publicitate

Radio Seven emite în București pe 103,4 FM și online pe www.7radio.ro. A fost relansat oficial pe 11 decembrie anul trecut, dar a decis să-și sărbătorească ziua pe 7. “Să se potrivească mai bine cu numele stației”, spun realizatorii.

Postul este operat de societatea Mass Media România de Mâine, ai cărei asociaţi sunt: Fundaţia România de Mâine (21 membri fondatori; Preşedinte: Aurelian Bondrea) – 50.0361% şi Universitatea Spiru Haret – 49.9639%.

Realizatorii postului, despre primul an de Radio Seven:

Mihai Găinușă, realizatorul emisiunii 7 Dimineața:

”Paradoxal, după un an am întinerit. Probabil după cura de muzică de clătit creierii și după contactul cu oameni normali, decenți și atât de ascultători. De Seven. 7 dimineața vă așteaptă de la 7 dimineața la Radio Seven. Coincidență? Nu, doar bucurie.”.

Marius Vintilă, realizatorul emisiunii Cuvinte. Cu Vintilă:

”Primul an la Radio Seven a însemnat pentru mine împlinirea, maturizarea pe plan profesional. Dacă la celelalte radiouri la care am lucrat am făcut-o de multe ori exclusiv pentru audiență, aici am avut libertatea de a educa publicul, chestiune în care aproape nicio instituție media nu mai crede în zilele noastre.

Am creat o nișă de public preocupat de probleme serioase, precum schimbarile climatice sau drepturile minorităților, chestiuni de importanță crucială pe plan social, pe care comunitatea bucureșteană nu își poate permite să le ignore dacă vrea sa facă parte din lumea “civilizată” spre care tinde!”.

Marius Chivu, realizatorul emisiunii All You Can Read:

”Când privesc la ce-am realizat în acest an mi se pare uluitor: aproape 50 de radio talk-show-uri All You Can Read cu scriitori în care am vorbit doar despre cărţi şi în care am oferit câteva sute de cărţi ascultătorilor interesaţi de literatură. Aşa ceva nu s-a mai făcut în FM-ul românesc! De altfel, în acest an, Radio Seven a arătat că se poate face radio pentru radio, nu pentru publicitate, nu pentru audienţe. FM-ul românesc are mare noroc cu Radio Seven.”

Mihai Dinu, director de programe:

”A fost un an în care nu am simțit în nicio zi că merg la serviciu. Un an în care am redescoperit bucuria din anii de început ai radioului.”

La Radio Seven, matinalul este realizat de Mihai Găinusă, Laura Ivăncioiu și Alex Crăciun. Marius Vintilă face Cuvinte. Cu Vintilă de luni până vineri de la 17.30, iar Tibi Ursan și Robert Tache au programe între matinal și drive-time. Emisiuni săptămânale au Marius Chivu (All You Can Read, luni de la 22.00), Viorel Copolovici (Just Cook It, vineri de la 17.00), Bogdan Strătulă (Urban Sunsets, miercuri de la 22.00), Mihai Dinu (Lista lui Dinu, joi de la 22.00), iar matinalul de weekend este realizat de Andreea Stan (Seven Heaven, sâmbătă și duminică, de la 9.00 la 13.00).

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu