Skip to main content

BURTIERA LA MINUT. Manipulare la Romania TV după ce Iohannis a mers la Guvern: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”

 
BURTIERA LA MINUT. Manipulare la Romania TV după ce Iohannis a mers la Guvern: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”

Burtiere tendențioase la România TV: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”, a titrat România TV, pe burtieră, la scurt timp după ce președintele a deschis ședința de Guvern de astăzi.

Publicitate

Ce s-a discutat de fapt? A cerut președintele o lege, așa cum a titrat postul controlat de Sebastian Ghiță? Altfel au stat lucrurile:

Klaus Iohannis a deschis azi ședința de Guvern, spunând că premierul s-a angajat să nu bage peste noapte pe ordinea de zi ordonanțele legate de grațiere și de modificare a codurilor penale.  Klaus Iohannis: „Premierul mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni (ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale - n.r.). Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.”

Burtierele România TV lasă însă să se înțeleagă că președintele a cerut o lege a grațierii: "Iohannis bate cu pumnul în masă la Guvern pentru legea grațierii", a fost un alt titlu.

Altă burtieră: Cum se răzbună Iohannis în ziua în care „guvernul meu” e audiat

Cu excepția România TV, posturile TV au avut mesaje simple:

Antena 3 - Iohannis: Am discutat cu premierul despre grațiere

B1 TV: Iohannis: Premierul a promis că nu discutăm despre grațiere

Realitatea TV - Iohannis: sunt mulțumit de felul în care vă faceți datoria

Ce a declarat Klaus Iohannis (via HotNews): 

Klaus Iohannis: Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbeste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata, mi-a spus ca discutia avusese loc cu anumiti colegi din guvern.

El mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.

Sa fie puse in transparenta, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege, CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si, bineinteles, opiniei publice

Este obligatoriu sa discutam aceasta chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni si astfel a fost posibil sa ajungem la un consens. Dorim amandoi sa consolidam statul de drept.

GALERIE FOTO

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pai normal ca nu vede CNA-ul aceste mizerii. Ei sunt preocupati de bani acum. Vor buget dublu fata de anul trecut. Vai de noi si vai de tara in care traim. Am facut la CNA cel putin 6 reclamatii cand RTV-ul facea reclama mascata luni de zile unui brand de haine, unei firme de pariuri online, care s-a dovedit ca era a lui Sebastian Ghita, si a unei clinici unde se trata varicele. Am primit un singir raspuns din partea lor, si anume, ca nu s-a intrunit cvorumul in sedinta publica unde se discuta reclamatia mea. A ramas situatia ca in gara. Cainii latra ursul merge. Trebuie sa multumim PSD-ului pentru aceste mizerii ordinare care se mai pot intampla, doar in tarile bananiere.
  • Vreau să fac o sesizare la CNA, măcar să le umplem inbox-ul dacă tot dorm pe banii noștri. Îmi poate spune cineva denumirea și ora de difuzare a emisiunii din care sunt preluate capturile de ecran din articol? Mulțumesc.
  • Si CNA-ul ca intotdeauna doarme.In UE se discuta despre pedepsirea cu inchisoarea pana la 5 ani a raspandirii de informatii false,iar la noi CNA nu e in stare sa ia macar in discutie,ce sa zic de amendare sau suspendare a emisiei a posturilor de televiziune care emit informatii false.Bravo CNA!!!Mereu ai fost o *** psd-ista si nu te dezminti nici acum in ultima clipa.

Trimite un comentariu