Skip to main content

TVR, oficial televiziune de stat. Legea care elimină 102 taxe, printre care şi taxa TV, promulgată

 
TVR
TVR

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea lui Liviu Dragnea, prin care sunt eliminate mai bine de 100 de taxe, printre care şi cea radio TV. Decizia vine după ce legea fusese retrimisă la Parlament de către Klaus Iohannis.

Publicitate

Legea a fost promulgată în ultima zi a termenului legal pe care Klaus Iohannis îl avea la dispoziţie. Aceasta va intra în vigoare, de la 1 februarie.

Taxa radio-TV era principala sursă de venit pentru posturile publice de radio şi TV. Finanţarea celor două instituţii va fi asigurată aproape exclusiv de către Guvern.

În 2015, televiziunea publică a atras, din taxa TV (4,5 lei, pe lună, per gospodărie), suma de 74,3 milioane de euro, conform raportului de activitate postat pe site-ul instituţiei.

România se alătură astfel unor ţări în care nu există taxa TV, cum ar fi: Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Spania, Olanda, Islanda, Finlanda şi Belgia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Titlu tabloid si fals, o lista de tari incompleta si nici o explicatie. Nu inteleg cum de nu ati observat ca in lista sunt si unele dintre cele mai performante televiziuni publice. Si performanta pentru media publice inseamna neaparat independenta de politic. Deci finantarea nu prin taxa direct platita de cetatean nu conduce automat la televiziune de stat! Deci stirea nu informeaza nici corect nici complet :)
  • Călin Călin
    De TVR ca TVR, dar problema e că radioul pulic intră la PSD și acela era miza pentru că el făcea profit și puteau vorbi orice despre Dragnea. Dacă n-au reușit să unească radioul cu televiziunea publică, atunci taie-le finanțarea. Că pe bune: 2,5 lei pe locuință pentru taxa radio era mult pentru Dragnea. Asta nu vine nici cât o pâine. Deci e clar, s-a dus opinia publică, s-a dus radioul.
  • johhny bravo johhny bravo
    Dar cum, abia dupa 4 ore a comentat livia pila o stire despre tvr? Se sparie gandul!
  • mile mile
    stasi linistita , o sa ajungi si tu la ciolan livia
  • Livia Pila Livia Pila
    Oficial, Tvr e televiziunea Psd. Radu, Zgabercea, Calota, Gradea sunt implantat cu misiuni și ordine precise în înaltă ierarhie a Tvr.
  • Livia Pila Livia Pila
    TVR devine televiziune de partid. Irina Radu executa ordinele lui Dragnea. E omul PSD. De aici amiciția ei cu Calota, teama fata de Zgabercea și Gradea, hotarirea de -l îndepărta pe Lukacs care e omul altui Psd. RADU face orice ca să își salveze pielea și postul. RADU supravieț***ște. Asa cum a făcut o viata
    Onoarea și morala nu contează. Doar postul și mașină la scara.
  • Genius Genius
    Nu asta era cea mai mare problema: mai bine ar face niste programe ca lumea, as da si 10 lei. TVR DOCUMENTARE, TVR CINEMA GOLD ca au de unde. Si, de ce nu, si canale pay tv asa cum are BBC sau RAI. Iar studiorile teritoriale ori inchise ori sa ofere un program k lumea
  • gigi gigi
    Pentru aceasta stire buna, azi o sa beau un pahar de vin in cinstea lui Dragnea :)

Trimite un comentariu

sus