Skip to main content

Malin Bot, concediat de la Romania liberă. Ce spune jurnalistul despre motivele plecării

 
Malin Bot, concediat de la Romania liberă. Ce spune jurnalistul despre motivele plecării

Plecare după şase luni la conducerea online-ului România liberă. Mălin Bot a fost concediat de la conducerea site-ului Romania libera. Jurnalistul spune că ar fi fost concediat la cererea lui Alexander Adamescu.

Publicitate

Pe de altă parte Sabin Orcan, director editorial la RL, a spus pentru Paginademedia că nu va comenta declaraţiile lui Mălin Bot şi că a fost vorba de o reducere de costuri, care presupuns mai multe măsuri, printre care şi renunţarea la unele produse din print ale grupului România liberă (Detalii, AICI).

Mălin Bot, pentru Paginademedia.ro:

„De ieri seara, nu mai sunt nici redactor-şef pe online, nici jurnalist la România liberă, decizie impusă de Alexander Adamescu (fiul milionarului Dan Adamescu - n.r.) peste capul tuturor, fără să am o explicaţie foarte clară”.

„Singurul lucru ar fi că am participat, duminică, la protestul de la Timişoara, unde am ţinut şi un discurs”, a mai adăugat jurnalistul.

El a mai spus că nu are ce să-i reproşeze lui Sabin Orcan. „A fost aşa cum trebuie să fie faţă de un jurnalist care scrie ce-i spune conştiinţa. A fost o decizie de tipul, ori zboară ăla ori închide tot ziarul”, a mai spus Mălin Bot.

Contactat de paginademedia.ro, Sabin Orcan, director editorial la România liberă, a spus că nu vrea să comenteze declaraţiile lui Mălin Bot şi că acesta a fost restructurat ca parte a unor reduceri de costuri. Orcan a menţionat că a mai fost o persoană restructurată, fără a menţiona numele acesteia.

Sabin Orcan, pentru Paginademedia.ro: „Ne-am despărţit de comun acord, de el, dar şi de alte persoane. Facem o reducere generală de costuri.

Printre aceste măsuri de reduceri am decis şi o reducere a aparatului redacţional cu două persoane, dintre care una este Mălin. Cu părere de rău ne-am strâns mâna şi ne-am despărţit de comun acord.”

Carte de vizită

Mălin Bot este un jurnalist cu peste 20 de ani de experienţă, cei mai mulţi în presa din Timişoara sau corespondent local pentru publicaţii precum Cotidianul, Evenimentul zilei sau Adevărul.
El a condus redacţia ziarului gratuit Adevărul de Seară din Timişoara, publicaţie care a fost închisă la mijlocul lui 2011.
În acelaşi an, Mălin Bot a venit la Bucureşti ca redactor-şef la Adevarul.ro, funcţie pe care a ocupat-o până în octombrie 2012, când a preluat conducerea online-ului EVZ.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Mai Bot, dar se pare ca tu ai ceva cu cei din PSD. De parca nu sunt si restul la fel de penali. Gen Basescu, Iohannis si tot restul. Era o lansare de carte, gestul tau e josnic, mai simpaticule.
  • Codrin Codrin
    Mal In Bot....esti platit .....
  • vasilique vasilique
    Bai, situatia mi se pare de ***, da-o-n ***
  • Don Bazil Don Bazil
    Imi place de Malin pentru ca intra in dialog cu cititorii!!
  • tristan tristan
    @Radu
    Sa nu uitam cine e Bot: http://www.paginademedia.ro/2016/02/evz-isi-explica-sirena-un-rau-necesar-de-care-nu-putem-scapa-ne-ajuta-sa-platim-salariile
  • geo geo
    Un ***" mai putin asta este dl. Bot. Astept totusi marea resetare si in presa ca deja lucrurile au devenit critice precum in politica...
  • Radu Radu
    Malin aproape a triplat traficul la Romania libera de cand a venit.
  • tristan tristan
    Nu cred ca surprinde pe nimeni aceasta decizie. Presa o duce rau, iar de unul ca Bot te poti lipsi. Sa nu uitam planul sau de a atrage cititori la evz, utilizand titluri bombastice si stiri false.
  • Un fost Un fost
    Sabin Orcan e un pacalici care supravietuieste profesional miraculos. Ganditi-va ca la Adevarul Holding a reusit performanta uluitoare (impreuna cu Peter Imre si cu Alin Teodorescu) de a tipari 395.000 de exemplare Adevarul de Seara, din care s-au vandut 15.000, adica vreo 4% din primul tiraj pe bani al acestei foi pe care, aparent, o conducea. E clar ca declaratiile lui Malin Bot sunt cele reale, Orcan n-are dcat sa fie obedient fata de patron. Le dorec celor de la Romania Libera faliment usor!
  • stelica stelica
    Omul e un militant coadă de topor. Acoperirea cu ziaristul malin bot mai tine doar la cativa gusteri
  • andreea andreea
    Mirceaaaaaaaa fa te ca lucrezi, tu urmezi via Londra
  • CIOSCU CIOSCU
    Regret plecarea lui Malin Bot de la R.Libera. Am citit cu mult interes articolele acestui tanar jurnalist si ii spun sincer ca ma regasesc 100% in atitudinea dumnealui fata de realitatatea cu bunele si cu relele ei din contemporaneitatea romaneasca. Ii doresc sa ramana in continuare acelasi
    Malin Bot.
  • SSZ SSZ
    ***
  • Ion Ion
    Malin Bot este jurnalistul ale carui articole le-am citi cu mult interes intotdeauna. Imi pare rau ca RL se desparte de domnia sa.
  • Oana Oana
    Parca era invitat la Realitatea tv acu ceva zile comenta acolo , poate isi face loc pe acolo pe la realitatea.net daca tot se pricepe la online

Trimite un comentariu

sus