Skip to main content

Malin Bot, concediat de la Romania liberă. Ce spune jurnalistul despre motivele plecării

 
Malin Bot, concediat de la Romania liberă. Ce spune jurnalistul despre motivele plecării

Plecare după șase luni la conducerea online-ului România liberă. Mălin Bot a fost concediat de la conducerea site-ului Romania libera. Jurnalistul spune că ar fi fost concediat la cererea lui Alexander Adamescu.

Publicitate

Pe de altă parte Sabin Orcan, director editorial la RL, a spus pentru Paginademedia că nu va comenta declarațiile lui Mălin Bot și că a fost vorba de o reducere de costuri, care presupuns mai multe măsuri, printre care și renunțarea la unele produse din print ale grupului România liberă (Detalii, AICI). 

Mălin Bot, pentru Paginademedia.ro: 

„De ieri seara, nu mai sunt nici redactor-șef pe online, nici jurnalist la România liberă, decizie impusă de Alexander Adamescu (fiul milionarului Dan Adamescu - n.r.) peste capul tuturor, fără să am o explicație foarte clară”. 

„Singurul lucru ar fi că am participat, duminică, la protestul de la Timișoara, unde am ținut și un discurs”, a mai adăugat jurnalistul.

El a mai spus că nu are ce să-i reproșeze lui Sabin Orcan. „A fost așa cum trebuie să fie față de un jurnalist care scrie ce-i spune conștiința. A fost o decizie de tipul, ori zboară ăla ori închide tot ziarul”, a mai spus Mălin Bot. 

Contactat de paginademedia.ro, Sabin Orcan, director editorial la România liberă, a spus că nu vrea să comenteze declarațiile lui Mălin Bot și că acesta a fost restructurat ca parte a unor reduceri de costuri. Orcan a menționat că a mai fost o persoană restructurată, fără a menționa numele acesteia. 

Sabin Orcan, pentru Paginademedia.ro: „Ne-am despărțit de comun acord, de el, dar și de alte persoane. Facem o reducere generală de costuri.

Printre aceste măsuri de reduceri am decis și o reducere a aparatului redacțional cu două persoane, dintre care una este Mălin. Cu părere de rău ne-am strâns mâna și ne-am despărțit de comun acord.”

Carte de vizită

Mălin Bot este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, cei mai mulți în presa din Timișoara sau corespondent local pentru publicații precum Cotidianul, Evenimentul zilei sau Adevărul.
El a condus redacția ziarului gratuit Adevărul de Seară din Timișoara, publicație care a fost închisă la mijlocul lui 2011.
În același an, Mălin Bot a venit la București ca redactor-șef la Adevarul.ro, funcție pe care a ocupat-o până în octombrie 2012, când a preluat conducerea online-ului EVZ.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Mai Bot, dar se pare ca tu ai ceva cu cei din PSD. De parca nu sunt si restul la fel de penali. Gen Basescu, Iohannis si tot restul. Era o lansare de carte, gestul tau e josnic, mai simpaticule.
 • @Radu
  Sa nu uitam cine e Bot: http://www.paginademedia.ro/2016/02/evz-isi-explica-sirena-un-rau-necesar-de-care-nu-putem-scapa-ne-ajuta-sa-platim-salariile
 • Un ***" mai putin asta este dl. Bot. Astept totusi marea resetare si in presa ca deja lucrurile au devenit critice precum in politica...
 • Nu cred ca surprinde pe nimeni aceasta decizie. Presa o duce rau, iar de unul ca Bot te poti lipsi. Sa nu uitam planul sau de a atrage cititori la evz, utilizand titluri bombastice si stiri false.
 • Sabin Orcan e un pacalici care supravietuieste profesional miraculos. Ganditi-va ca la Adevarul Holding a reusit performanta uluitoare (impreuna cu Peter Imre si cu Alin Teodorescu) de a tipari 395.000 de exemplare Adevarul de Seara, din care s-au vandut 15.000, adica vreo 4% din primul tiraj pe bani al acestei foi pe care, aparent, o conducea. E clar ca declaratiile lui Malin Bot sunt cele reale, Orcan n-are dcat sa fie obedient fata de patron. Le dorec celor de la Romania Libera faliment usor!
 • Regret plecarea lui Malin Bot de la R.Libera. Am citit cu mult interes articolele acestui tanar jurnalist si ii spun sincer ca ma regasesc 100% in atitudinea dumnealui fata de realitatatea cu bunele si cu relele ei din contemporaneitatea romaneasca. Ii doresc sa ramana in continuare acelasi
  Malin Bot.
 • Malin Bot este jurnalistul ale carui articole le-am citi cu mult interes intotdeauna. Imi pare rau ca RL se desparte de domnia sa.
 • Parca era invitat la Realitatea tv acu ceva zile comenta acolo , poate isi face loc pe acolo pe la realitatea.net daca tot se pricepe la online

Trimite un comentariu