Skip to main content

Kanal D, somata de CNA pentru limbaj vulgar la „Bravo, ai Stil”. Reprezentantul postului: Noi ne mandrim cu aceasta emisiune

 
foto: Adevarul
foto: Adevarul

Consiliul National al Audiovizualului a decis să dea o somaţie postului Kanal D pentru trei editii ale emisiunii „Bravo, ai stil” si o editie a emisiunii Ochii din umbra.

Publicitate

Propunerea a fost facuta de Radu Herjeu si a fost votata de sapte din cei opt membri prezenti in sedinta de azi: Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Impotriva a votat Florin Gabrea.

Au mai existat doua propuneri, una de 5.000 de lei, facuta initial de Radu Herjeu si o somatie propusa de Florin Gabrea. Niciuna dintre acestea nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Sanctiunea vizeaza trei editii ale emisiunii Bravo ai Stil difuzate de Kanal D in 17, 19 noiembrie si 5 decembrie 2016.

Somatia a fost data si pentru editia din data de 25 septembrie 2016 a emisiunii Ochii din Umbra. Sanctiunea in acest sens a vizat faptul ca personajele din cadrul emisiunii, desi notate ca fiind fictive, au incurajat la violenta fizica si verbala.

Karina Popescu, reprezentant Kanal D, a declarat ca emisiunea Bravo ai Stil "nu isi propune sa faca pedagogie" si ca "noi ne mandrim cu aceasta emisiune".

Karina Petrescu, Kanal D:

“Este o emisiune produsa pe baza unui format international de succes, premiul este unul foarte atractiv, este o competitie. Credem ca numrul mare de sesizari se datoreaza tocmai acestui fapt. Ca acest gen de emisiune a nascut atasamente, pasiuni sau antipatii fata de personalitatea concurentelor, de efectul pe care il lasa asupra telespectatorilor.

S-a mai reclamat limbajul folosit. Show-ul nostru nu isi propune sa faca pedagogie si prezinta in cheie de divertisment sfaturi practice despre stil vestimentar, comportamental, de catre personalitati marcante din domeniul lor. Tocmai faptul ca juratii sunt personalitati marcante ii deosebesc de concurente si se creeaza un raport de autoritate, de putere, care se manifesta si sub foarma unui discurs de tip jurati - concurenti. In functie de personalitatea fiecariui membru, discursul nu e cel mai elevat, dar ei sunt personalitati pitoresti, nu ne-am propus sa aratam realitatea ca un dialog de la scoala. Totul se mentine in limitele decentei, bunului simt, nu au fost derapaje, vulgaritati gratuite si numai cine nu vrea nu recunoaste ca asta nu e o emisiune curata si de calitate. Noi ne mandrim cu aceasta emisiune.”

Radu Herjeu:

“Pentru mine o persoana marcanta e un om care stie si cum sa se comporte. Daca dumneavoastra imi spuneti ca cineva care se da rasat si vrea sa invete asta niste tinere le vorbesc despre ‘curul gol’ si despre cum ‘latra’ ele, nu cred ca folositi termenul corect. Vi se pare firesc sa se spuna ca “o omoara in bataie” intr-o emisiune de la ora 19.00?”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dana Olaru Dana Olaru
    Buna dragilor,
    Nu inteleg cum in aceasta serie de Bravo ai stil,o pustoaica de 18 ani ii poate da gata de fiecare data pe niste jurati care se presupune ca au o oarecare experienta sau chiar facultate!!!! Nu ma mira ca are o atitudine atat de AROGANTA fata de toti.Ceva nu este in regula;sau ea "trebuie"sa fie castigatoare?Ar fi foarte trist pt celelalte concurente.Chiar nu vedeti ca are cam acelasi stil,culori sa nu mai vorbim ca mai tot timpul are parul lasat pe spate sau cel mult in coada de cal.Daca e atat de buna ce cauta la acest show pentru neprofesioniste?
  • bing bing
    se mandresc cu emisiunea pentru ca e ca un burete care absoarbe euroii de privitori prin votatul la SMS cu 1,25 euro
    fac bani si din publicitate si prin colectare de la sms
  • Vasile Românu Vasile Românu
    Turcii se mandresc ***

Trimite un comentariu

sus