Skip to main content

Ieşirea brandurilor de pe Youtube a scăzut valoarea companiei-mamă Alphabet cu 25 de miliarde de dolari

 
Ieşirea brandurilor de pe Youtube a scăzut valoarea companiei-mamă Alphabet cu 25 de miliarde de dolari

Valoarea absolută a gigantului tehnologic Alphabet, care deţine companiile Google şi Youtube, a scăzut cu aproximativ 25 de miliarde de dolari în mai puţin de o săptămână, pe fondul ştirilor despre ieşirea publicitarilor de pe Youtube, potrivit Recode.net.

Publicitate

Acţiunile Alphabet au scăzut cu 4% de vineri, din momentul în care au început să circule ştirile despre ieşirea mai multor branduri importante de pe Youtube, pentru că anunţurile lor ar fi fost plasate lângă materiale video cu caracter extremist.

Asta înseamnă că gigantul american a pierdut aproximativ 25 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă (valoarea absolută a companiei, egală cu valoarea unei acţiuni a acelei companii înmulţită cu numărul de acţiuni, potrivit Google Finance), în mai puţin de o săptămână.

Reamintim că vinerea trecută o serie de branduri şi-au suspendat publicitatea de pe youtube, după ce reclamele acestora au fost plasate alături de materiale video cu caracter extremist. Dintre acestea, amintim de publicaţia The Guardian, companiile telecom Verizon şi AT&T, gigantul de cosmetice Johnson & Johnson, grupul media Havas, Audi, Marks & Spencer sau chiar guvernul Marii Britanii.

Potrivit datelor prezentate de Yahoo Finance, valoarea absolută a gigantul tehnologic Alphabet (GOOGL) este de aproximativ 573 de miliarde de dolari.

Vestea bună pentru Alphabet este că acest lucru nu va afecta şi Google, deoarece publicitarii nu s-au plâns de activitatea de bază a companiei, aceea de motor de căutare.

Pierderea nu este însă prea semnificativă pentru compania-mamă. Neil Doshi, analist al companiei de securitate economică Mizuho Securities, a declarat pentru Recode.net că, în cel mai rău caz, în care publicitarii taie veniturile YouTube cu 10% în acest an, veniturile gigantului tehnologic Alphabet vor scădea cu mai puţin de 1%.

În urmă cu un an, o acţiune Alphabet (GOOGL) avea o valoare de tranzacţionare de 757 de dolari. Astăzi, chiar şi după scăderea de 4%, valoarea unei acţiuni este cu 10% mai mare faţă de anul trecut, fiind cotată la 835 de dolari.

foto: Recode.net

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex2 alex2
    asa se intampla cand lucrezi de pe iphone in timp ce te uiti la televizor
  • Iuli Iuli
    O intrebare: sunteti ***? Nu sunt stiri pe site fara greseli!

Trimite un comentariu

sus