Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Mii de reacţii pe bloguri, după avalanşa din Munţii Retezat. Vlad Petreanu: „Ce i-a omorât pe copiii din Retezat?”

 
foto: Sport.ro
foto: Sport.ro

Accidentul din munţii Retezat, subiect de dezbateri în blogosferă. Două opinii publicate în weekend pe bloguri, despre avalanşa care a ucis sâmbătă doi copii şi a rănit alte cinci persoane, au adunat mii de share-uri pe reţelele sociale.

Publicitate

"Cât de responsabili – sau iresponsabili – sunt adulţii care au organizat această ascensiune, în ciuda avertismentelor de avalanşă, luând în grup şi doi copii?", se întreabă Vlad Petreanu pe blogul personal.

Jurnalistul caută răspunsul la întrebarea "Ce i-a omorât pe copiii din Retezat?", ajungând la concluzia că "nu avalanşa i-a omorât pe cei doi copii, ci vanitatea, şi nici măcar a lor, ci a părinţilor".

Opinia lui Vlad Petreanu a adunat aproape 5.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Într-o altă opinie pe acest subiect, Cristina Bazavan scrie pe blogul personal că "ar fi frumos sa incetam sa mai judecam oamenii. Sa ii incurajam cu tot ce putem sa-si urmeze visurile, oricat de nebunesti ni se par noua ca ar fi. Si sa le transmitem – cu toata puterea pe care uneori nici nu stim ca o avem – gandurile noastre bune cand sunt in momente grele."

Articolul publicat pe blogul jurnalistei, cu titlul “Dor Geta Popescu si (pre)judecatile noastre –“, a adunat aproape 2.700 de like-uri şi share-uri.

De menţionat şi opiniile publicate pe acest subiect pe blogurile Mihaivasilescublog.ro şi Zoso.ro. Acestea au adunat, cumulat, peste 1.300 de like-uri şi share-uri, dar nu au intrat în top cinci.

Cumulat, cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend pe subiectul accidentului din Munţii Retezat au adunat peste 9.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

În topul celor mai apreciate şi distribuite cinci articole publicate în blogosferă au intrat opinii de pe blogurile Petreanu.ro, Bazavan.ro, Eftimie.net, Blogurile Adevărul şi Cabral.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend în blogosferă:

1. Petreanu.ro, “Ce i-a omorât pe copiii din Retezat?”

- 4.856 like-uri & share-uri;

"Ce e asta, Supravieţuitorul real-life cu propriile progenituri? Cât de înecat să-ţi fie creierul în testosteron ca să pozezi aşa?

Iresponsabilitatea poate fi, în egală măsură, criminală şi ridicolă, după cum remarcă unul dintre comentatorii la imaginea de mai sus: “bine că alpinistul are cască”."

2. Bazavan.ro, “Dor Geta Popescu si (pre)judecatile noastre –“

- 2.689 like-uri & share-uri;

"Ar fi frumos sa ne gandim “cu ce ajuta parerea noastra evolutia acestui fapt, eveniment, sentiment?” Daca putem da o mana de ajutor, ok, hai sa ne spunem parerea. Daca nu, mai bine sa ne odihnim putin mintile si sufletele."

3. Eftimie.net, “Un tip a convins doi poliţişti să amendeze CNADNR pentru Centura Capitalei”

- 1.492 like-uri & share-uri;

"Un tip, pe nume Alexandru Vîlvoi s-a dus pe centura Capitalei, a descoperit o maşină de poliţie şi a cerut celor doi agenţi din ea să dea amendă administratorului drumului, în cazul de faţă CNADNR Bucureşti, pentru încălcarea legislaţiei rutiere."

4. Blogurile Adevărul, “Prostia guvernează România, de Ştefan Vlaston

- 1.301 like-uri & share-uri;

"Nu-mi amintesc să fi avut o altă guvernare, mai aeriană, mai dusă cu pluta, mai afoană, cum este actuala guvernare. De la început a călcat în străchini, iar acum are imaginea praf şi pulbere, subiect de bancuri şi glume în spaţiul public. Să le luăm pe rând."

5. Cabral.ro, “În câte feluri poţi omorî un copil”

- 1.284 like-uri & share-uri.

"Azi, în drum spre muncă, pe Mihai Bravu mi-a sărit în ochi un Nissan Juke galben. Maşina avea trapă. Şi prin trapă scosese capul o fetiţă de vreo 8-10 ani. Privea mulţumită şoseaua, cu ochii mijiţi.

Iar eu, bătrân şi plicticos, mi-am adus aminte din nou de filmul ăsta de mai jos. În film vedem care este dinamica prin care nişte accidente banale se transformă în adevărate drame."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus