Skip to main content

Mihai Gruia, fost Akcent, a lansat un site internațional de muzică. Cât a plătit pentru domeniul „musiclyrics.com”

 
Mihai Gruia, fost Akcent, a lansat un site internațional de muzică. Cât a plătit pentru domeniul „musiclyrics.com”
Mihai Gruia - Foto: Facebook

Mihai Gruia, care își împarte viața între cea de artist și cea de general manager la Mandarine International - firmă ce activează în zona publishingului online, a lansat zilele acestea un proiect online internațional: Musiclyrics.com. Domeniul a fost cumpărat la licitație, pentru o sumă consistentă. Cât, în continuare.

Așa cum îi spune și numele, este vorba despre un site de versuri, ce va conține și alte detalii despre piesele muzicale. Și cititorii vor putea încărca pe site conținut.

Publicitate

„Este un site de versuri, iar in plus incercam sa aducem un aer fresh, extrem de multe detalii despre piesa, de la compozitori, la publisher si alte detalii care sunt greu de gasit, sau imprastiate pe mai multe platforme online”, a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Gruia. 

Totodată acesta a spus că domeniul site-ului a fost achiziționat la o licitație, pentru suma de peste 100.000 de euro. „Vrem sa ajungem in doi ani de la lansare la 100 de milioane de afisari pe luna”, a mai explicat Mihai Gruia.

Mihai Gruia este, în prezent, general manager al companiei Mandarine, care, printre altele, editează Vocea.biz și publicația online în limba engleză Evonews.com.

Paginademedia.ro: Mihai, spune-ne despre proiectul pe care vrei să-l lansezi, musiclyrics.com. Ce presupune? Ce fel de informații se vor găsi pe noul site?

Mihai Gruia: În principal, așa cum indică și numele domeniului, este un site de versuri, iar în plus îincercăm să aducem un aer fresh, extrem de multe detalii despre piesa, de la compozitori, la publisher și alte detalii care sunt greu de găsit, sau împrăștiate pe mai multe platforme online.

Noi vom agrega toate informațiile și le vom centraliza sub brandul musiclyrics.com, încercând să oferim o experiență cât mai completă și cât mai bună a utilizatorului.

Paginademedia.ro: Cui se adresează?

Mihai Gruia: În ultima perioada am sesizat ca aceasta piata a crescut, iar viteza cu care se lanseaza piesele ingreuneaza aparitia versurilor pentru toate melodiile de pe radio.

Avem un target de public foarte bun, de la 12 ani până la 99 (ne place să spunem) pentru că muzica este pentru toți. Mulți dintre cititorii acestor site-uri caută versuri și pentru karaoke sau pentru a înțelege mai bine mesajul piesei, ne dorim să fim promotorii pieselor noi.

Paginademedia.ro: Cand este lansarea?

Mihai Gruia: Efectiv, site-ul este activ în versiune beta de astăzi. Mai avem multe detalii de pus la punct, dar estimez că în maximum două săptămâni, platforma va avea forma pe care ne-o dorim.

Începând de astăzi utilizatorii pot încărca versurile artiștilor preferați, fiind și un site de tip „user generated content”, bineînțeles aceștia vor fi recompensați în viitor cu bilete la concertele favorite și alte evenimente de tip muzical.

Paginademedia.ro: Cât este de mare echipa care lucreaza la site?

Mihai Gruia: Momentan avem 20 de persoane. Este un site care se bazează foarte mult pe conținut, Google este foarte important pentru noi, iar calitatea materialelor face diferența în aceste condiții.

Estimăm că până la sfârșitul anului vom mări echipa cu 100%.

Paginademedia.ro: Cum ați achizișionat domeniul? La ce preț?

Mihai Gruia: A fost un domeniu scump pentru că este un brand. Achiziționarea a fost făcută printr-o licitație la un preț de peste 100 de mii de euro.

Paginademedia.ro: Ce trafic vizati cu acest proiect?

Mihai Gruia: Fiind un site internațional vrem să ajungem în doi ani de la lansare la 100 de milioane de afișări pe lună.

Paginademedia.ro: Pe lângă zona de publishing, te mai ocupi și de proiecte muzicale?

Mihai Gruia: Cu siguranță. Muzica și scena au fost si vor rămâne în sufletul meu, chiar săptămâna trecută am fost într-un turneu in Middle East și chiar suntem aproape gata cu noul album.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Mihai Gruia face playback si ca artist si ca manager...musiclyrics.com e o penibilitate de site si asa va ramane si peste doi ani. Vrea 100 de milioane de afisari pe luna...hahaha, buna asta.
  • E roman, dar daca caut Delia sau Andra nu gasesc. Ii este rusine cu romanii? Baga doar muzicieni de Hollywood sa ii aduca views.
  • Bravo lui un site care promite mult poate si peste 100 de mil de vizitatori doar serverele si cloudurile sa il tina daca ai o echipa buna in spate aia conteaza foarte mult.

    Nici nu a dat mult pe domeniu sunt si mai scumpe vedeti pe flippa dot com

Trimite un comentariu