Skip to main content

VIDEO. Reclama „cu draci" la Mucocontrol, interzisă de pe TV de CNA

 
VIDEO. Reclama „cu draci" la Mucocontrol, interzisă de pe TV de CNA

CNA a hotarat decizie de intrare in legalitate pentru spotul publicitar la medicamentul Mucocontrol. Oamenii au reclamat ca apar „draci” si „diavoli” in reclama, insa Consiliul a scos-o de pe TV pentru ca produsul nu e supliment alimentar, ci medicament.

Publicitate

Membrii CNA au hotarat ca spotul nu este conform cu dispozitiile legale si nu respecta legislatia audiovizuala referitoare la informarea corecta.

Cazul nu figura pe Ordinea de zi a sedintei CNA de azi.

Monica Gubernat, membru CNA, a fost cea care a propus discutarea acestui caz, dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a stabilit ca produsul Mucocontrol nu este supliment alimentar ci medicament, datorita substantei acetilcisteina pe care il contine, considerat a fi medicament, pentru ca are efect curativ.

De asemenea, potrivit informatiilor de la CNA, Agentia Nationala a Medicamentului a trimis deja o adresa catre reprezentantii produsului, prin care solicita inscrierea produsului Mucocontrol la categoria medicamentelor.

Monica Gubernat a propus si decizia de intrare in legalitate, votata in unanimitate de cei noua membri prezenti in sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedinta de azi lipsesc membrii CNA Laura Georgescu si Viorel Vasile Buda.

Potrivit raportului de monitorizare intocmit de CNA, spotul a fost difuzat in perioada 18 ianuarie - 12 februarie 2017, pe urmatoarele posturi TV: Antena 3, Antena 1, B1 TV, Kanal D, Prima TV, Pro TV, România TV, Antena Stars, AXN, AXN Black, AXN White, Comedy Central, Favorit TV, Film Cafe, Happy Channel, History Channel, Music Channel, Naţional 24 PLUS, Naţional TV, Paramount, Pro Cinema si TVR 2.

Draci si diavoli, in reclamatiile primite de CNA pentru spotul la Mucocontrol.

Unele dintre sesizarile primite de Consiliu pentru acest spot au reclamat "o reclama oribila cu un drac ce il ducea in spate un personaj" sau " în care mai apare si Diavolul in imagine".

Sesizari care reclama faptul ca apar draci si diavoli in spotul la Mucocontrol:

"(...) am vazut o reclama oribila cu un drac ce il ducea in spate un personaj. Ceva hidos si oribil, cred ca speriati si copii. Nu stiu de ce mai aveti Legea audiovizualului. pentru ca nu o mai respectati. Publicitatea e necesare dar nu in halul asta de bataie de joc sa ne faceti si cu draci, ocultisme si etc. de parca a-ti vrea sa va razbunati pentru telespectatorii ce va vizualizeaza si va aduc reiting. Lumea se uita dar nu vrea sa se si sperie si sa-si scuipe in san."

"(...) Cum se poate difuza pe post o asemenea reclama agresivă în care mai apare si Diavolul in imagine???Nu se gândeste nimeni ca mai sunt copii care se pot uita la asa ceva???Eu persoana adultă m am îngrozit cand am vazut la tv aceste imagini, copilul meu nu l puteam linisti aseară de spaimă.Mai este difuzată si la o ora de maxima audienţă. (...)"

Decizia de intrare in legalitate a spotului Mucocontrol s-a fundamentat pe articolele 93 si 102 din Codul Audiovizual:

Articolul 102

Este interzisa publicitatea care nu este conforma cu dispozitiile legale.

Articolul 93

Comunicarile comerciale audiovizuale trebuie sa respecte, indiferent de forma si de durata, principiile de protectie a minorului, de informare corecta a publicului, de respectare a demnitatii umane, de asigurare a unei concurente loiale si sa nu utilizeze practici comerciale incorecte, inselatoare sau agresive, asa cum sunt ele definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

VIDEO. Spotul publicitar la produsul Mucocontrol

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicoara Catalin Nicoara Catalin
    In Dumnezeu nu cred dar diavolul exista nu?asa cand lumea doarme ! Treziti-va!!

Trimite un comentariu

sus