Skip to main content

Romania TV, somată din cauza lui Gigi Becali: a fost prea slobod la gură, la o oră accesibilă copiilor

 
Romania TV, somată din cauza lui Gigi Becali: a fost prea slobod la gură, la o oră accesibilă copiilor
becali2

Gura slobodă a lui Gigi Becali i-a adus postului România TV o somație de la CNA. Latifundiarul s-a dezlănțuit pe postul TV, într-un mod nerecomandat minorilor, într-o emisiune din octombrie. CNA a analizat-o ieri. 

Publicitate

În somație a contat și o altă emisiune cu probleme: un program medical prezentat de Florin Condurățeanu, care a avut plasare de produse.

Detalii, în continuare:

1. Becali, dezlănțuit

În 19 octombrie, Gigi Becali intra în direct la știrile România TV. Ora: 18.00. Tema: o relatie pe care omul de afaceri ar fi avut-o cu fiica lui Gheorghe Gheorghiu Dej.

Declaratiile lui Gigi Becali, potrivit raportului de monitorizare:

"Păi, de unde știe ea cum să dea ea lecții de sexologie. Ea atâta de mult sex a făcut în viața ei, încât știe ea ... O femeie ca să poată să dea lecții de sexologie trebuie să facă mult sex. Practică!! Din cărți poți să știi sexul? Știi tu ce se întâmplă cu penisul, dacă nu l-ai studiat mult? Păi, trebuie să-l studiezi mult de tot, ca să știi cum să faci cu bărbatul, ca să se întărească.

Ea de unde are ea atât de mare experiență despre sex? Atât de mult s-a penetrat? Hai să vedem câți kilometri a intrat în ea. Eu nu vreau să-mi facă mie nicio astrogramă, pentru că eu sunt căsătorit, sunt fidel nevestei mele și nu o las să mă atingă ca să măsoare nimic."

Ce articol a încălcat România TV? E vorba de articolul 39 din legea Audiovizualului, referitoare la protecția minorilor:

(1) Este interzisa difuzarea, in cadrul serviciilor de programe de televiziune si de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor, in special programele care contin pornografie sau violenta nejustificata.

2. "Sănătate curată", cu plasare de produse

O altă emisiunea care a contat în somația dată România TV a fost tot din octombrie. În emisiunea Sănătatea curată, cu Florin Condurățeanu, s-a făcul plasare de produse.

In cadrul editiei "Sanatate curata" din 22 octombrie, Consiliul a stabilit ca s-a facut plasare de produs la un supliment alimentar, desi genul emisiunii nu permitea acesta practica comerciala.

Potrivit legislatiei audiovizuale, plasarea de produse este interzisa cu anumite exceptii, insa formatul emisiunii in cauza nu se incadra in acestea.

Articolul 31 din Legea Audiovizuala:

(1) Plasarea de produse este interzisa

(2) Prin exceptie de la prevederile alin (1), plasarea de produse este permisa:

a) in opere cinematografice, filme si seriale realizate pentru prezentarea in cadrul unor servicii media audiovizuale, programe de sport si divertisment.

b) in cazul in care nu se efectueaza o plata, ci doar se furnizeaza anumite bunuri sau servicii cu titlu gratuit, cum ar fi productia de elemente de recuzita ori premii, in vederea includerii acestora in program.

Propunerea de somatie a fost facuta de Radu Herjeu si a fost votata in unanimitate de cei noua membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedință au lipsit membrii Laura Georgescu si Viorel Vasile Buda.

 

 

 

 

 

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Toți au mama și tata lor pe acolo fiind numiți politic.
    Numai că Jucan ăsta are un CVeu taare interesant. A lucrat la ”stat” aproape toată viața...
  • Bravo, Jucane. In cazul Realitatea TV nu ai votat pentru somatie. La RTV ai votat "pentru". Se vede ca esti omul liberalilor...

Trimite un comentariu