Skip to main content

Romania TV, somată din cauza lui Gigi Becali: a fost prea slobod la gură, la o oră accesibilă copiilor

 
becali2
becali2

Gura slobodă a lui Gigi Becali i-a adus postului România TV o somaţie de la CNA. Latifundiarul s-a dezlănţuit pe postul TV, într-un mod nerecomandat minorilor, într-o emisiune din octombrie. CNA a analizat-o ieri.

Publicitate

În somaţie a contat şi o altă emisiune cu probleme: un program medical prezentat de Florin Condurăţeanu, care a avut plasare de produse.

Detalii, în continuare:

1. Becali, dezlănţuit

În 19 octombrie, Gigi Becali intra în direct la ştirile România TV. Ora: 18.00. Tema: o relatie pe care omul de afaceri ar fi avut-o cu fiica lui Gheorghe Gheorghiu Dej.

Declaratiile lui Gigi Becali, potrivit raportului de monitorizare:

"Păi, de unde ştie ea cum să dea ea lecţii de sexologie. Ea atâta de mult sex a făcut în viaţa ei, încât ştie ea ... O femeie ca să poată să dea lecţii de sexologie trebuie să facă mult sex. Practică!! Din cărţi poţi să ştii sexul? Ştii tu ce se întâmplă cu penisul, dacă nu l-ai studiat mult? Păi, trebuie să-l studiezi mult de tot, ca să ştii cum să faci cu bărbatul, ca să se întărească.

Ea de unde are ea atât de mare experienţă despre sex? Atât de mult s-a penetrat? Hai să vedem câţi kilometri a intrat în ea. Eu nu vreau să-mi facă mie nicio astrogramă, pentru că eu sunt căsătorit, sunt fidel nevestei mele şi nu o las să mă atingă ca să măsoare nimic."

Ce articol a încălcat România TV? E vorba de articolul 39 din legea Audiovizualului, referitoare la protecţia minorilor:

(1) Este interzisa difuzarea, in cadrul serviciilor de programe de televiziune si de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor, in special programele care contin pornografie sau violenta nejustificata.

2. "Sănătate curată", cu plasare de produse

O altă emisiunea care a contat în somaţia dată România TV a fost tot din octombrie. În emisiunea Sănătatea curată, cu Florin Condurăţeanu, s-a făcul plasare de produse.

In cadrul editiei "Sanatate curata" din 22 octombrie, Consiliul a stabilit ca s-a facut plasare de produs la un supliment alimentar, desi genul emisiunii nu permitea acesta practica comerciala.

Potrivit legislatiei audiovizuale, plasarea de produse este interzisa cu anumite exceptii, insa formatul emisiunii in cauza nu se incadra in acestea.

Articolul 31 din Legea Audiovizuala:

(1) Plasarea de produse este interzisa

(2) Prin exceptie de la prevederile alin (1), plasarea de produse este permisa:

a) in opere cinematografice, filme si seriale realizate pentru prezentarea in cadrul unor servicii media audiovizuale, programe de sport si divertisment.

b) in cazul in care nu se efectueaza o plata, ci doar se furnizeaza anumite bunuri sau servicii cu titlu gratuit, cum ar fi productia de elemente de recuzita ori premii, in vederea includerii acestora in program.

Propunerea de somatie a fost facuta de Radu Herjeu si a fost votata in unanimitate de cei noua membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedinţă au lipsit membrii Laura Georgescu si Viorel Vasile Buda.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Toți au mama și tata lor pe acolo fiind numiți politic.
    Numai că Jucan ăsta are un CVeu taare interesant. A lucrat la ”stat” aproape toată viața...
  • Mihai Mihai
    Zi-le domnu' Geo și despre Radu Călin Cristea, omul de paie al pesedeilor. Sau e greu să fii imparțial?
  • sgiu sgiu
    Stai calm geo,sunt și oamenii psd-ului in cna
  • geo geo
    Bravo, Jucane. In cazul Realitatea TV nu ai votat pentru somatie. La RTV ai votat "pentru". Se vede ca esti omul liberalilor...

Trimite un comentariu

sus