Skip to main content

Antena 1, amenda 40.000 de lei de la CNA pentru vulgaritatea de la iUmor

 
Antena 1, amenda 40.000 de lei de la CNA pentru vulgaritatea de la iUmor

Postul Antena 1 a fost sanctionat de CNA cu amenda de 40.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii iUmor. O redifuzare a momentului "artistic" al concurentului care a pictat cu penisul si redarea unui act de sex cu un urs panda, printre derapajele sanctionate.

Publicitate

Sesizarile primite de Consiliu pentru aceste editii au reclamat limbaj vulgar si gesturi cu caracter erotic.

Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de sase din cei noua membri CNA prezenti: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu.

Impotriva au votat Orsolya Eva Borsos, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedinta de azi lipsesc membrii CNA Valentin Jucan si Laura Georgescu.

Postul a fost amendat pentru cinci editii ale emisiunii iUmor di lunile noiembrie si decembrie.

Ce s-a reclamat in cele cinci editii?

Limbaj vulgar:

  • “La noi în România, ce ar face ţigănuşii?! Cred că ar fi ceva de genul ăsta: care moare ultimul, mă-sa e curvă!”
  • “Dacă se întâmplă ca un măgar să vă prelucreze prin fundul Şurii, şi cu dinţii să vă ţină de ceafă, bine, de păr, dar dumneavoastră nu aveţi păr, de ceafă, pe unde vă mai scoateţi tricoul?”
  • “Îl gâdilaţi la ouă, îl faceţi să râdă, vă lasă de ceafă, vă scoateţi tricoul, dar problema în fundul Şurii… n-aveţi… tot rămâne.”
  • “Am fost într-o relaţie de foarte lungă durată şi nu ştiu cum e la voi acasă, oameni buni, dar noi nu mai făceam sex. Ia uite cine ştie acolo! Cam o dată pe lună o făceam, ziceai că e sărbătoare, cruce roşie în calendar, Sfântul Slobozari.”
  • “Şi te şi abordează aşa… cu ţâţele scoase afară, dacă vrei să mă convingi să cumpăr nişte (bip), pune nişte chiloţi curaţi, nu-mi arăta ţâţele, că aşa mă convingi.
  • “Poţi să vinzi orice căci ne-ai captat atenţia. Uneori e nevoie şi de o (bip) pentru asta, dar pot să înţeleg. Ne uitam la tine şi înainte să scoţi (bip) pe masă.”
  • “De ce sunteţi toţi jenaţi? A scos femeia o (bip) de cauciuc pe masă şi toată lumea a îngheţat.”

Scene cu caracter erotic sau vulgar:

  • Intr-o editie din luna decembrie, care a prezentat o retrospectivă a ceea ce membrii din juriul emisiunii au considerat ca au fost cele mai "reusite" prestatii din cele doua sezoane ale programului, a fost redifuzat momentul "artistic" al concurentului care a pictat cu organul genital.

Momentul a fost initial difuzat pe post in editia din 9 octombrie 2016.

  • Intr-o alta editie din luna decembrie a fost prezentat un numar al unei femei care a mimat un act sexual cu un barbat imbracat intr-un costum de urs panda.

Redam din textul reclamatiei primite de CNA:

„Postul de televiziune mai sus menţionat (Antena 1) în intervalul orar indicat, emisiune cu însemnul (12), a prezentat în cadrul emisiunii o doamnă care s-a dezbrăcat până la brâu şi a început să facă sex preţ de câteva minute, punându-l în diferite ipostaze – să o lingă, etc, îmi e silă să vorbesc. …Vă rog faceţi ordine, aceste emisiuni denigrează în ultimul hal educaţia…E jignitor! Nu luaţi măsuri! Nu se mai sperie nici un post de amenzi!”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rorsch Rorsch
    Zilele trecute le-am făcut și eu reclamație la CNA pt excesul de vulgaritate, emisiunea de duminica asta le-a pus capac. Se pare ca doar amenzile nu îi sperie
  • mile mile
    mofturi
  • Lt. Commander Alex Lt. Commander Alex
    La Kanal D a fost o emisiune cu doi *** care doreau să li se recunoască public căsătoria. Nu am văzut încă vreo sancțiune pt așa ceva. Probabil pe viitor se va cere și ***. Că doar avem drepturi....
  • Khal Drogo Khal Drogo
    Imi aduce aminte de finele anilor 90 in Brasov,pe cind nu era legea dreptului de autor,ex TVS Holding Brasov actual RCS avea in grila canale tv premium nordice: Sky Movies,filmnet sau TV1000 (denmark...copia palida de azi a lui TV1000 de la noi ,numit TV1000 balkanic)...si la TV1000 dupa ora 1 (1noaptea) erau filme porno (nu soft..unde mimau sau interpuneau o vaza in fata sa nu vezi clar ci hard!)...sa vezi scandalizare..si spre dezamagire generala (ziua chiar erau filme bune,seara premiere) Tvs a "mutat" canalul in hiperbanda(doar tv-urile mai noi aveau banda H)...in fine azi avem de toate doar ca ne lipsesc canalele tv premium si emisiuni pe masura...cu "chefi la cutite" nu faci primavare...restul sint copii palide ale emisiunilor occidentale/americane...
  • Haha Haha
    Atata timp cat audio-vizualul e reglementat, GHINION! Nu e o ipocrizie, Mircea. Am cu mult sub 50 ani si mi se pare foarte vulgar, ceea ce au spus acei concurenti. Prea multa prostie si mizerie, sub denumirea de entertainment.
    Exista comedie si fara sa facem aluzii sexuale, sa fim cu "organul" in gura si asa mai departe.
  • F F
    @ Mircea : emisiunea trebuia doar sa fie după o anumita ora și sa aibă probabil interzis 15.
  • mircea mircea
    România nu e pregătită pentru o emisiune de acest gen (poate nu e bună nici ora de difuzare - aș fi programat-o măcar la ora 22, unde deja e mai permisiv). Vreau să atrag atenția că, deși sesizările vin, probabil, de la adulți trecuți de 50 de ani, obișnuiți cu umorul de dinainte de 1989, se face o mare greșeală. Cât timp ei stau lipiți de televizor și se scandalizează din cauza acestor lucruri, copiii stau pe net și văd lucruri mult mai nasoale acolo. Mi se pare totuși o ipocrizie să te scandalizezi din cauza unei emisiuni TV în care se spun glume vulgare și tu să îți lași copilul cu acces nelimitat la internet.
  • F F
    Vezi mile, mai bine tăceai.

Trimite un comentariu

sus