Skip to main content

(P) Anunțul Telefonic și acuzațiile de proxenetism. Care este stadiul procesului

 
(P) Anunțul Telefonic și acuzațiile de proxenetism. Care este stadiul procesului

(P) În urmă cu doi ani, publicația Anunțul telefonic era acuzată de proxenetism, din cauza anunțurilor publicate la rubrica “Ea caută partener”. Care este stadiul procesului?

Publicitate

Dosarul se află încă faza preliminară. Judecătorul de cameră preliminară a cerut lămuriri parchetului despre acuzațiile aduse Anunțul.ro și redactorului-șef.

Istoria cazului Anunțul telefonic:

  • Aprilie 2015 – Anuntul Telefonic e acuzat de proxenetism, alături de alte 43 de persoane (redactorul șef al ziarului, patroni de saloane de masaj, proprietari de apartamente închiriate pentru saloane, femei de serviciu sau secretare care lucrau pentru prostituate). Este interzisă rubrica „Ea caută partener” de la secţiunea Matrimoniale și îi sunt confiscate aproape 4 milioane de lei, echivalentul a peste 550.000 de anunțuri ce conțineau cuvântul incriminat sex, publicate în intervalul anchetat 2013-2015.
  • Șase luni mai târziu, judecătorul de cameră preliminară ridică interdicţia, însă patronii ziarului decid să nu repună rubrica pe site până când nu se lămureşte legalitatea ei. Din punctul lor de vedere această rubrică a fost întotdeauna legală, cât timp nu exista nicio lege care să o interzică.
  • Ianuarie 2016 - Judecătorul de cameră preliminară decide să întoarcă dosarul la parchet, pe motiv că e insuficient instrumentat, nu demonstrează acuzația de proxenetism adusă ziarului și nici pe cea de abuz în serviciu adusă redactorului său șef.
  • Noiembrie 2016 - Parchetul retrimite dosarul în instanță, cu mici schimbări de abordare a problemei. Îl acuză și pe redactorul șef de proxenetism.
  • Aprilie 2017 - judecătorul de cameră preliminară tot nu e convins de probatoriu și cere lămuriri parchetului despre acuzațiile aduse Anunțul.ro și redactorului său șef.
  • Procesul propriu-zis nu a început, la doi ani de la aducerea dosarului în fața unui judecător. Nu a depășit faza camerei preliminare, procedură care în mod normal, scrie Dollo.ro, nu ar trebui să depășească 60 de zile.

Mai multe detalii, în articolul sponsorizat de pe Dollo.ro
 

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu