Skip to main content

Ştirile false, spaima alegerilor politice. Facebook a şters zeci de mii de conturi care răspândeau ştiri false în Marea Britanie

 
foto: The Independent
foto: The Independent

Facebook ia măsuri împotriva ştirilor false în Marea Britanie, cu o lună înaintea alegerilor anticipate. Gigantul digital a eliminat zeci de mii de conturi suspecte că răspândesc ştiri false sau informaţii de tip spam, scrie Digi24.ro, care citează The Telegraph.

Publicitate

De asemenea, reprezentanţii reţelei au anunţat că au revizuit fluxul de ştiri, retrogradând articolele considerate suspecte de a fi false, atât din feed-ul din browser cât şi din cel afişat pe dispozitivele mobile, astfel încât utilizatorii să poată intra mai rar în contact cu aceste informaţii.

Conturile considerate false au fost identificate cu ajutorul unei tehnologii care facilitează depistarea acestor tipuri de pagini, prin depistarea tiparelor acelor conturi de pe care se publică în mod repetat aceleaşi informaţii.

Potrivit sursei citate, compania mai testează un tip de tehnologie care este în măsură identifice articolele cu conţinut îndoielnic sau fals, urmărind dacă, după ce un utilizator citeşte un articol, acesta îl distribuie şi prietenilor virtuali.

Măsurile luate de Facebook în Marea Britanie vin împreună cu o campanie de informare care va consta în articole cu sfaturi pentru depistarea ştirilor false, dar şi cu un parteneriat încheiat de compania digitală cu două ONG-uri care monitorizează ştirile pentru a depista informaţiile false, de asemenea, în contextul alegerilor anticipate de peste o lună.

Facebook a ajuns la încasări de peste 8 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, cu un profit mai mare cu 76% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, de peste 3 miliarde de dolari, în ciuda problemelor cauzate de răspândirea fenomenului "fake news", declanşat în timpul campaniei electorale din Statele Unite, de la sfârşitul anului trecut. Detalii, pe Paginademedia.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus