Skip to main content

CONCURS RADIO 2017. Un post de radio în limba ucraineană a cerut frecvenţă de la CNA. Pentru Sighet

 
foto: Unesco
foto: Unesco

Un post de radio local în limba ucraineană a depus cerere la CNA pentru o singură frecvenţă, din cele 30 puse la bătaie de Consiliu. Este vorba de postul Radio Tisa FM, care a cerut de la CNA frecvenţa scoasă la concurs în Sighetu Marmaţiei (localitate la ganiţă cu Ucraina).

Publicitate

Valoarea iniţială a investiţiei în echipamente este de aproape 20.000 de euro. Cheltuielile iniţiale pentru punerea în funcţiune se ridică la aproximativ 18.000 de euro, potrivit raportului CNA.

Gheorghe Herea, iniţiatorul proiectului:

"Cred cu tărie în ideea Radio Tisa FM, care să promoveze cultura mea şi nu numai, cu ajutorul domnului Bledea Ion, om de radio cu experienţă mai mult de 15 ani şi cu sprijinul Uniunii Ucrainenilor din România. Cred cu tarie ca este nevoie deacest post de radio in zona Maramuresului istoric."

În cazul în care CNA va da postului frecvenţa, programul se va adresa în principal minorităţii ucrainene din Sighetu Marmaţiei.

Potrivit raportului întocmit de CNA, în primul an de funcţionare postul ar urma să difuzeze material audio preluat de la studiouri de înregistrări, urmând ca prin înregistrări proprii să fie creată propria arhivă.

Mihai Traistă, vicepreşedinte Uniunea Ucrainenilor din România:

"Comunitatea Ucraineană din România este a treia din tara, numără in jur de 80.000 de ucraineni. Uniunea este de acord să pună la dispoziţia acestui post toată arhiva de care dispunem, de peste 30 de ansambluri folclorice, 12 numai din Maramureş, 12 echipe de teatru radiofonic şi vom fi partenerii lor în toate acţiunile care se întâmplă în Maramureş.

Avem şi 30 de scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor, jurnalişti şi putem acorda tot sprijinul postului de radio."

Postul Tisa FM este deţinut de societatea SC Radio Herea SRL, al cărei acţionar unic este Iulia Herea. Societatea nu mai deţine nicio licenţă audiovizuală.


Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Vrem și noi Bucovina înapoi la țara mamă !

Trimite un comentariu

sus