Skip to main content

CONCURS RADIO. Un radio din Republica Moldova vrea să treacă Prutul

 
Alexandru Covalenco, director general Radio Plai Chisinau
Alexandru Covalenco, director general Radio Plai Chisinau

Un radio cu acoperire nationala din Republica Moldova, detinut de un om de afaceri moldovean care desfasoara afaceri si in Romania, vrea sa se extinda in tara noastra.

Publicitate

Postul Radio Plai, care functioneaza in Chisinau din anul 2009, a solicitat astazi de la CNA sapte frecvente de difuzare in Romania. Este vorba de frecventele scoase la concurs de CNA in orasele Iasi, Putna, Suceava si Vatra Dornei.

Postul este detinut de o societatea SC Interactiv Construct SRL, detinuta de omul de afaceri moldovean Alexandru Covalenco, impreuna cu familia sa.

Pe langa postul de radio, firma mai desvasoara activitati in domeniul materialelor de constructii si a reparatiilor, atat in Romania cat si in Republica Moldova, potrivit declaratiilor facute de reprezentantul postului la CNA.

Potrivit documentelor depuse la CNA, actionariatul societatii este format din Covalenco Catalina, Covalenco Maria, Covalenco Irina, Covalenco Alexandru si Covalenco Nina, fiecare cu cate 20%.

Alexandru Covalenco, director general Radio Plai din Chisinau:

"Radio Plai este un proiect de succes in Republica Moldova, ne plasam printre primii cinci posturi de radio ca pondere de audienta din cele peste 50 de posturi FM care exista la Chisinau. Am considerat ca e cazul sa actionam acum sase ani si succesul radioului se datorat cel mai mult formatului nostru, muzical distractiv. Am pus accent pe muzica romaneasca din Republica Moldova si Romania.

Pe langa promovarea tinerilor talente, un accent il punem pe promovarea si conservarea patrimoniului imaterial, reprezentat de muzica populara clasica si cea din curentele actuale, de asemenea punem accent de muzica usoara."

Potrivit documentelor CNA, formatul de principiu al postului de radio este tematic, muzical - distractiv.

Valoarea investitiei initiale pentru deschiderea postului in cele patru localitati pentru care solicita frecvente de la CNA este estimata la 74.500 de euro. Pentru asigurarea activitatii postului de radio in primele sase luni investitia va fi de 700.000 de lei (aprox. 150.000 de euro).

Structura de programe prezentata la CNA este alcatuita din 70% productie proprie si 30% productii ale altor producatori.

Potrivit reprezentantului postului de radio, initial programul difuzat de Radio Plai va contine 15% continut produs la studiourile din Chisinau, "pentru ca exista emisiuni de importanta majora care sunt interesante inclusiv la Bucuresti".

Compania nu mai detine alte licente audiovizuale in Romania. Postul Radio Plai detine in Republica Moldova 13 licente audiovizuale.




Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus