Skip to main content

CONCURS RADIO. Un fost director de programe de la TVR isi incearca din nou norocul la CNA cu un radio de muzica clasica

 
CONCURS RADIO. Un fost director de programe de la TVR isi incearca din nou norocul la CNA cu un radio de muzica clasica

Fostul director de programe de la Televiziunea Romana, Horia Romanescu, a venit pentru a doua oara in fata membrilor CNA pentru a cere o licenta pentru Radio Clasic. Postul de radio s-a inscris si la concursul de frecvente organizat de CNA in 2015, insa nu a luat nicio frecventa.

Publicitate

Horia Romanescu ocupa aceeasi functie la postul de radio, care momentan functioneaza doar in online. Postul este detinut de societatea SC Radio Clasic SRL, detinuta in totalitate de catre Andrei Valentin Enescu.

Andrei Valentin Enescu:

"Dincolo de tenta generalista, are ca specific fata de celelate radiouri faptul ca prezinta muzica din zona clasica, simfonica, opera, balet, jazz si tot ce are legatura cu clasicul. Urmarim sa avem si programe de stiri din ora in ora, de 2 - 3 minute si diverse emisiuni de tip magazin in sloturile clasice, dimineata, dupa amiaza si seara."

Postul s-a prezentat si la ultimul concurs de frecvente organizat de CNA in 2015, insa nu a primit nicio frecventa din cele sase solicitate. La concursul de saptamana aceasta, Radio Clasic a solicitat 14 frecvente din cele 30 puse la bataie de CNA.

Horia Romanescu:

"In cei mai bine de doi ani in care noi am crescut acest radio el s-a consolidat pe mediul online. Sunt doua argumente in favoarea consolidarii, si anume multitudinea de parteneriate pe care le-am reusit cu niste institutii prestigioase precum London Simfonic Orchestra din Londra sau Festivalul George Enescu, dar si cu multe alte institutii din Romania.

Consolidarea consta si intr-o cifra de audienta foarte mare, zicem noi. Astea consideram noi ca ne califica sa intram la un moment dat si pe FM si de aceea ne aflam in fata dumneavoastra."

Valoarea investitiei initiale pentru lansarea postului este estimata la 500.000 - 600.000 de euro esalonati pe 5 ani, iar dupa aceasta perioada veniturile din vanzari vor putea acoperi nivelul cheltuielilor, potrivit raportului intocmit de CNA.

Societatea nu mai detine alte licente audiovizuale.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus