Skip to main content

Sechestru pus pe bunurile RCS, Breaking News pe posturile de știri. Ce a făcut Digi 24?

 
Sechestru pus pe bunurile RCS, Breaking News pe posturile de știri. Ce a făcut Digi 24?

Sechestru pus pe bunurile RCS. Administratorul RCS, Ioan Bendei, pus sub control judiciar”. Patru posturi de știri din cele cinci au dat pe post Breaking News cu această știre, la ora 16.00. Ce a făcut Digi 24?

Publicitate

Informația, din comunicatul de ultimă oră al DNA, a fost dată de Realitatea TV, România TV, B1 și Antena 3 la ora 16.00.

Cel mai mult spațiu a fost alocat subiectului de către Antena3, la emisiunea moderată de Sandra Stoicescu. În timp ce posturile de știri difuzau știrea despre sechestru, pe Digi 24 erau discutate alte subiecte.

DIGI 24. Dacă în alte cazuri legate de cercetarea de la DNA, Digi 24 a ignorat subiectele (ceea ce a atras inclusiv o reacție virulentă din partea lui Dragoș Pătraru), în această situație postul deținut de RCS a dat știrea. Nu a fost în regim de Breaking News, dar a existat pe post.

La ora 16.20, jurnalistul Tudor Mușat a citit o scurtă știre pe post, în care a menționat de controlul judiciar al lui Ioan Bendei, dar și sechestrul pus pe bunurile RCS.

Și site-ul Digi 24 a publicat știrea, cu titlul Ioan Bendei, sub control judiciar. Pe ediția online este publicat inclusiv comunicatul DNA.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat știrea legată de punerea sub urmărire penală a RCS și a unor manageri) a trezit o reacție virulentă din partea realizatorului Starea Nației Dragoș Pătraru, care a acuza postul de știri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacție în lanț:

- Cosmin Prelipceanu, redactor-șef al Digi 24, a ieșit pe post cu o declarație. A explicat că postul a evitat subiectul Ioan Bendei "din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata."

A precizat că poziția lui Pătraru nu e poziția Digi 24 și a vorbit inclusiv de un proces împotriva realizatorului Starea Nației. De ce? Pentru că Pătraru "face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista".

- Dragoș Pătraru îi dedică un segment din emisiunea Starea Nației lui Cosmin Prelipceanu. Burtiera: "Postul nu e post destul, dacă nu și fudul".

Pătraru: "Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie?"

- Cătălin Tolontan scrie despre situație. Dragoș Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24. Și îi ajută pe toți ziariștii onești ai postului spune Tolontan.

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu știri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept știri".

- Cristian Tudor Popescu îl apostrofează în direct în studioul Digi 24 pe Cosmin Prelipceanu: "Așa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. E managerul postului, iar în clipa de față e urmărit penal. 

"Cred că aveți obligația să relatați faptele și nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiție nu vă pot interzice să relatați fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfășurare. Trebuie să informați publicul cu ce se întâmplă acolo.

Pe larg despre sechestrul pus de DNA pe bunurile RCS, AICI

Cum s-a comportat Digi 24 în alte cazuri, aici: Digi 24 și cazurile Bendei-RCS-Intact. Numele lui Ioan Bendei, doar în dreptul la replică. Urmărirea penală a managerului Serghei Bulgac, inexistentă

FOTO. Sechestru RCS pe TV

Dragoș Pătraru, criticile la Digi 24 și înregistrarea VIDEO, aici 

Citește și:

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @ Aladin Georgescu - ce inseamna cand un post care se "intituleaza" impartial transmite doar anumite stiri?
 • Draga Petrisor si Paginademedia.ro, va urmaresc de multi ani, dar consider ca nu este foarte frumos si etic felul in care prezentati articolele legate de Digi. Da, au gresit, dar si-au turnat cenusa in cap. Felul bombastic de a da stirile nu va face cinste. Sincer. Locuiesc in Sibiu, nu sunt angajat Digi :) daca era nevoie sa precizez.
  Si daca tot vorbim despre sinceritate, cate derapaje a avut Digi24? De cate ori a fost amendat de CNA? Comparativ cu A3 sau RTV sau B1TV (Televiziuni 'de stiri')?
  Orice ar fi, pentru mine ramane canalul pe care il voi urmari. Si la fel radio-ul (de fapt, ascult Dance FM).

  Si ca tot veni vorba, despre aniversarea Europa FM de ce nu ati spus nimic? E al doilea an in care nu spuneti nimic. Totusi, sunt profesionisti ai radio-ului, in opinia mea umila.

  ''Numa zic''....

  Multumesc, in rest, pentru ceea ce faceti!
 • @Aladin: Pai e "obligat moral" pentru ca tata sefu` face prostioare in propria ograda si tu ca si televiziune de stiri nu dezbati subiectul. E vorba de marketing aici si de denigrare din partea unor terte persoane.
 • Cinstitii și corecții de la RDS,cel mai corect post TV de știri din Transilvanungaria, ca ,în rest ,nimeni nu-i crede,decât derbedeii,prostituatele și afaceriștii care nu își plătesc taxele,wow,uimitor,ce mai găsiți de comentat.DNA,calare pe antenisti și pe Ghiță, uite,ca e și ***, adică, fekete.
 • Ce vroiati sa zica?DNA e rau!!!!!Basistii vor sa inchida Digi24!!!!Binomul care controleaza Romania lupta ca sa distruga singura sursa de adevar a oamenilor din Romania!!!!!Coldea,Kovesi,Soros,etc si-au dat mana ca sa ascunda adevarul!!!!Digi24 nu e Antena 3,ma baieti.Digi24 nu se face frate cu dracul,cum o face A3 cu Dan Andronic chiar acuma,ca sa atace sistemul judiciar si organele de ancheta fiindca patronii si apropiatii lor au probleme grave cu justitia!!!!
 • De ce un post particular ar trebui (e obligat) sa dea o stire despre fostul administrator al unei firme particulare ? Doar pentru ca vrea Paginademedia ?

Trimite un comentariu