Skip to main content

VIDEO. Proiect special. De ce să alegi o cafea prăjită artizanal? Cum poate avea arome de la vanilie la migdale fără nimic adăugat

 

VIDEO. Proiect special. Ce diferență este între o cafea prăjită artizanal și una industrială? Ce are în plus cafeaua artizanal prăjită? Cum se face? Unde o puteți comanda?

Cafea din boabe de origine, ușor aspră, cu note de vanilie și fructe negre, are un bitter mediu cu iz de ciocolată amăruie și o aciditate de zeamă de limeta proaspăt stoarsă.

Este doar o variantă – La punta de Honduras preparată de prăjitoria artizanală Dog & Gentleman.

Altele au note de scorțișoară sau florale. Sau de alune și migdale.

Publicitate

Cum se pot obține astfel de note dintr-o cafea prăjită artizanal, fără nicio aroma adăugată?

În acest prim material, despre ce înseamnă o cafea artizanală?

“O cafea artizanală are, o cafea industrială n-are”, explică simplificat Cătălin Velea, fondatorul prăjitoriei artizanale Dog & Gentleman, din București.

Adică?

“Substanța din bobul de cafea, în cazul prăjitorilor artizanali, este păstrată, pe când substanța din boabele de cafea ale prăjitorilor industriali nu mai există. Ea trebuie arsă cu totul la prăjitorii industriali, pentru că, fiind un aliment, cafeaua are un termen de valabilitate foarte scurt, în mod normal”.

La Dog & Gentleman se prăjește artizanal cafea din țări ca Etiopia, Kenya, Costa Rica, Nicaragua, Brazilia, Columbia, Salvador.

Se prăjește și se livrează doar la comandă, iar clienții își pot alege tipul de cafea, zona din care provine, tipul de prăjire și de măcinare (pentru espresso, ibric, cafetieră sau boabe).

Cum sunt fiecare, explică Laurențiu Dumitru, Barista și master roaster:

“Cafelele din Africa sunt cafele dulci, cu note fructate, arome pregnante, note florale în mare parte.

America, Brasilia, Columbia duc spre notele de migdală, alune, fructe de pădure, bitter de ciocolată. Aciditate medie, corpolență mai fină și o textură mai mătăsoasă. Nu este așa de aspră ca un expresso dintr-o cafea prăjită mai intens sau o cafea robustă, spre exemplu. “

Vă puteți alege și personaliza tipul de cafea dorit, pe contul de Facebook Dog & Gentleman

VIDEO. Ce are special cafeaua artizanală?

Cât costă un pachet de cafea artizanală?

Termenul de valabilitate al cafelei prăjite artizanal este mai mic decât al celei industriale.

Cătălin Velea, Dog&Gentleman:

"Termenul de valabilitate este simplu de explicat. De ce e diferit: cafeaua este un aliment. Este o plantă, un fruct. În momentul în care prăjim cafea, practice ardem substanța din bobul de cafea.

Companiile mari, cele care prăjesc industrial, au nevoie să ardă toată substanța din bobul de cafea, pentru ca termenul de valabilitate să fie mai mare."

De aici și ambalajele mai mici pentru cafeaua artizanală:

“Intenția noastră este nu de a crea volume cu clienții noștri, ci de a le oferi pe măsura consumului, pentru a avea întotdeauna un produs proaspăt în ceașca de cafea”, spune Cătălin Velea.

Vă puteți alege, comanda și personaliza tipul de cafea dorit, pe contul de Facebook Dog & Gentleman

Optați după tipul de cafea și zona de origine (fiecare cu aromele ei), dar și gradul de măcinare: pentru ibric, pentru espresso, pentru ibric sau boabe.

Costul unui pachet de 250 de grame: între 25 și 40 de lei.

ÎN MATERIALELE URMĂTOARE:

 

 VIDEO. Ce are special cafeaua artizanală față de cafeaua industrială

Proiect special sponsorizat de Dog & Gentleman, prăjitorie artizanală

Citește și:
 

 

Autor: Sectiune speciala redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu