Skip to main content

Facebook va permite companiilor de ştiri să atragă abonaţi direct de pe reţeaua socială. Cum anume?

 
foto: New York Times
foto: New York Times

Facebook lucrează la un sistem prin care platformele de ştiri vor putea atrage abonaţi direct de pe reţeaua socială, prin intermediul unei pagini de abonare asemănătoare celor folosite în mod normal de companiile de ştiri.

Publicitate

Potrivit New York Times, decizia celor de la Facebook are drept scop îmbunătăţirea relaţiilor tot mai tensionate dintre gigantul digital şi companiile media, pe fondul veniturilor din publicitatea dfigitală.

Facebook are în lucru un sistem care va permite publicaţiilor de ştiri să afişeze pagina de abonare direct pe reţeaua socială, în secţiunea de Articole Instante. Mai precis, potrivit New York Times, după ce un utilizator termină de citit zece articole de exemplu, acesta ar putea fi redirecţionat la pagina de abonare a publicaţiei, direct din serviciul Facebook Instant Articles.

Potrivit NYT, care citează sub anonimat persoane din interiorul Facebook, în temă cu această acţiune, discuţiile despre noul sistem sunt încă în fază incipientă.

Facebook are în vedere demararea unei perioade de testare a serviciului, programat pentru luna octombrie. În funcţie de rezultatele obţinute, serviciul ar putea fi implementat începând din 2018. Un număr limitat de publicaţii vor participa la perioada-pilot, însă nu se cunosc numele acestora, scrie New York Times.

Iniţiativa reţelei sociale vine în contextul relaţiei tot mai tensionate cu editorii de ştiri. Aceştia din urmă îi acuză pe cei mai mari jucători de pe piaţa digitală, Facebook şi Google, că acaparează piaţa publicităţii digitale şi controlează tot mai mult distribuţia ştirilor online.

În acest an, mai multe companii de media din Franţa, Portugalia şi Statele Unite şi-au unit forţele pentru a dezvolta noi căi prin care să redirecţioneze venituri mai mari din publicitatea digitală. Detalii, pe Paginedemedia.ro.

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Social Media Social Media
    Sansele ca acest demers sa aiba succes sunt destul de mici. Increderea in marile trusturi de presa se diminueaza pe zi ce trece. Oamenii cauta in general alternative, prea putini vor fi dispusi sa plateasca.

Trimite un comentariu

sus