Skip to main content

Partida Craiova - AC Milan, în pericol să nu se vadă la TV în România. TVR nu mai vrea drepturile TV, negocierile cu Digi, în impas

 
foto: goal.com
foto: goal.com

Meciul tur de Europa League dintre Craiova şi AC Milan ar putea să nu fie difuzat pe TV în România. De ce? În ce condiţii s-ar putea vedea totuşi partida?

Publicitate

Negocierile oficialilor clubului de fotbal din Craiova cu televiziunile, pentru vânzarea drepturilor TV, sunt în impas. Oltenii au cerut televiziunilor interesate de transmiterea partidei o suma mult prea mare de bani, mai precis 100.000 de euro, scrie Gazeta Sporturilor.

Ce televiziuni au licitat pentru drepturile de difuzare?

Televiziunea Română şi Digi s-au înscris la achiziţionarea drepturilor TV pentru transmiterea partidei care va avea loc joi, de la ora 21.00, la Severin. Suma a fost considerată prea mare însă de cele două televiziuni.

Postul public s-a retras deja din licitaţie şi a cumpărat în schimb drepturile pentru transmiterea partidei dintre Dinamo şi Athletic Bilbao, care va fi tot joi, de la ora 20.30.

Digi a rămas încă în cursa pentru drepturile de difuzare a meciului Craiova - AC Milan, dar discuţiile s-au blocat pentru că oltenii nu vor să scadă la preţ, potrivit GSP.

"Nimeni nu-şi scoate o asemenea sumă din publicitate, chiar dacă joacă AC Milan!", au declarat surse din media pentru Gazetă.

În ce condiţii va fi difuzat meciul la TV în România?

Potrivit sursei citate, singura şansă pentru ca partida să se vadă la televizor în România este ca oficialii de la Craiova să lase la bani.

Partida Craiova - AC Milan va fi difuzată la TV în Italia. Italienii au făcut o ofertă deja, de 200.000 de euro, sumă acceptată de olteni. Însă, în situaţia în care partida nu va fi difuzată în România, Italienii vor întâmpina costuri mai mari pentru transmiterea partidei în Italia. De ce?

"Dacă nicio televiziune din România nu cumpără drepturile, partida nu se va vedea la noi în ţară, ci doar pe teritoriul Italiei. Asta înseamnă costuri suplimentare destul de mari pentru italieni, care trebuie să vină la Severin cu car de transmisiuni, camere şi personal tehnic specializat", au mai declarat surse din piaţă, pentru GSP.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    DigiSportul a anunțat că va transmite și meciul Craiovei.
  • mile mile
    geo, daca sunt in aceeasi zi , nu pot fi rentabile , se imparte publicul , te referi la antena cu reluarile , oricum au desfintat si rubrica sport de mult , nu avea nici cine sa transmita dar nici nu doreste prea lumea asa mult fotbal, oricum craiova e finantata din bani publici , trebuie sa dea gratuit la tvr, rusine
  • geo geo
    Milanul ori Bilbao nu sunt echipe de 2 lei, ca sa te citez Mile.
    Ar fi adus audienta posturilor interesate sa difuzeze.
    La un pret convenabil. Si corect.
    Dar, nu-i asa, unii prefera sa cistige mergand pe reluari estivale...
  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    Da' chiar, Antena1,2,3 SD/HD de ce nu se baga? Craiolgutza una dintre echipele PSD-ului, asa ca s-ar transmite in familie...
  • mile mile
    da geo, alea conteaza, astea acum in calificari sunt echipe de doi lei
  • geo geo
    Pai de ce nu se bagă și cei de la DolceSport Telekom să cumpere...asta pentru că joi seara TVR transmite pe Dinamo iar DigiSport pe Astra. Se știe că Pro tv transmite DOAR FCSB...Dar marea televiziune DolceSport ce mai transmite...că la reclamă sunt tari...așteaptă doar grupele CLeague și ELeague...în speranța că o echipă românească va ajunge acolo și își vor recupera și ei parte din investiția enormă făcută, acum vreo doi ani ?
  • claudiuu claudiuu
    Digi Sport nu vrea sa plateasca pentru ca in luna noiembrie va incepe licitatia pentru drepturiile de difuzare al Uefa Champions League si Europa League 2018-2021 la fel si Dolce Sport plus drepturiile de dizuzare La Liga 2018-2021
  • mile mile
    livia , pai nu ai spus tu sa faca economii , acum o intorci bugetaro
  • Livia Pila Livia Pila
    Tvr nu mai vrea nimic. Tvr e terminată de Irina Radu și cei din Consiliul de Administrație și Comitetul Director.
  • Cineva Cineva
    Steaua - PRO TV
    Viitorul - TVR
    Dinamo - TVR
    Astra - Digi Sport
  • ss ss
    Bine,bine,dar pe Astra cine o transmite?
    Pe Viitorul cine?Sunt ceva informatii?
  • Cineva Cineva
    TVR deja transmite Dinamo - Athletic Bilbao, care se desfasoara in acelasi timp cu meciul Craiovei. Normal ar fi fost sa-l transmita Pro TV sau Digi Sport.
  • mile mile
    corect, cu banii astia poti face mega emisiuni cu audienta mai mare , bine tvr

Trimite un comentariu

sus