Skip to main content

Postac agresiv verbal, găsit de GSP prin programul Less Hate More Speech: un angajat la clubul lui Gică Hagi

 
Postac agresiv verbal, găsit de GSP prin programul Less Hate More Speech: un angajat la clubul lui Gică Hagi

Gazeta Sporturilor a reuit să afle cine era un postac cu "experienţă" în comentarii injurioase: un angajat la clubul de fotbal al lui Gică Hagi.

Publicitate

Userul, care a folosit pseudonimul Ion2010, a postat în patru ani aproape 360 de comentarii, dintre care 88, adică peste 25%, au fost moderate pe considerente de instigare la ură, de rasă, etnie, religie, sex, orientare sexuală sau dizabilităţi, potrivit GSP.ro.

Cine era Ion2010? Un angajat la echipa de fotbal deţinută de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, campioana României din acest an. GSP nu a dezvăluit însă, momentan, numele angajatului.

"Cercul suspecţilor" realizat de GSP s-a strâns însă în jurul a doi angajaţi din staff-ul echipei din Ovidiu: Zoltan Iaşko, administratorul Academiei Hagi, şi Cristian Bivolaru, directorul general al clubului.

Contactaţi de ziarul de sport, primul nu a răspuns la telefon, în timp ce al doilea dintre ei a refuzat dialogul, solicitând să nu mai fie contactat.

Cum şi-a dat seama Gazeta că postacul este angajat la Viitorul Constanţa?

S-a folosit de sistemul de monitorizare al IP-urilor (Internet Protocol), iniţiat odată cu sistemul de moderare al comentariilor instigatoare la ură din programul Less Hate More Speech, folosit şi de Paginademedia.ro.

IP-urile atribuite fiecărui comentariu postat pe GSP.ro de acesta au coincis cu locaţiile în care se afla în acel moment echipa Viitorul Constanţa.

Altfel spus, în intervalul septembrie 2013 şi iulie 2017, Gazeta a descoperit că acesta a postat comentarii din ţări precum Croaţia, Clovenia, Polonia, Italia, Cipru, Turcia, dar şi din Bucureşti, exact în locaţiile sau la câţiva kilometri distanţă de locul în care Viitorul Constanţa era cazată, fie în cantonament, fie în preajma unor meciuri de fotbal.

Printre ţintele comentariilor sale s-au numărat finanţatori, antrenori, oficiali de club, jucători, arbitri, impresari din fotbalul românesc, dar şi ziarişti şi alţi useri.

Potrivit GSP, singurele nume lăudate şi apărate fără rezerve de postac au fost Gheorghe Hagi, fiul acestuia Ianis Hagi, Academia de fotbal Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa şi Simona Halep.

Proiectul Less Hate More Speech, prin care se moderează comentariile instigatoare la ură, a fost iniţiat în luna aprilie 2015. Proiectul este implementat pe site-urile GSP.ro, Paginademedia.ro, Tolo.ro şi Blogsport.ro.

Schema locurilor de unde a postat angajatul de la Viitorul Constanţa:

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Asta e o dovada ca internetul nu mai e un loc sigur de mult. *** astea le-ar fi facut si Ceausescu, daca prindea internetul. In ora in care avea lumea voie pe internet strangeau blonzii oameni sa mai construiasca doua Case asa zise "ale Poporului". Acum il astept pe Tolo sa intre peste mine in casa...
  • Vlad Vlad
    ***
  • john john
    Brutus, scuze, dar măsura bunului simț, este binevenită! ”Haosul” - informatic, este unealta răului! Nu face bine nimănui, numai ”răului”...!
  • aLex aLex
    hmmm,o idee cine e mile?O fi Gadea,Badea,Ursu poate chiar Felix insusi?Ceva angajat la antene tot e!!!!
  • Brutus Brutus
    Dar ce faceți, mă, voi acum, poliție politică? Investigați de unde postează comentarii anumiți utilizatori? Nu vă convin comentariile ăluia, blocați-l, dar nu să spui la tot poporul unde lucrează, pentru cine lucrează și cât lucrează. Omul își laudă patronul și locul de muncă, e treabă lui, voi aveți libertatea să-l banați. Simplu. Ce v-au inoculat ăștia apucăturile securistice. Bine, Tolo e de acolo, e și normal să aibă practici d-astea securistoide.

Trimite un comentariu

sus