Skip to main content

Veniturile companiei-mamă a Google, în creştere. Profitul însă, în scădere cu peste un miliard de dolari. De ce?

 
foto: CNN
foto: CNN

Veniturile gigantului Alphabet, compania-mamă a Google, au crescut cu 21% faţă de aceeaşi periodă din 2016. Profitul companiei însă a scăzut cu 27%. Care este cauza?

Publicitate

Compania digitală Alphabet a generat venituri de 26 de miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017, cu 1.3 miliarde de dolari mai mari faţă de trimestrul unu al acestui an, şi cu 4.5 miliarde de dolari faţă de cele 21.5 miliarde încasate în trimestrul al doilea din 2016, potrivit Variety.

Profitul net al companiei a scăzut însă cu peste 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 3.5 miliarde de dolari. Care este cauza scăderii?

Profitul mai mic cu 1.4 miliarde de dolari al Alphabet este pricinuit de amenda primită de Google de la Uniunea Europeană.

În luna iunie, Comisia Europeană a amendat Google cu 2.4 miliarde de dolari, pentru practici anti-concurenţiale. Mai precis, compania digitală a fost sancţionată pentru că a promovat în mod ilegal propriul serviciu de comparare a cumpărăturilor. Detalii, pe Paginademedia.ro.

Potrivit Variety, iniţial Google a anunţat că va ataca hotărârea, ulterior însă compania-mamă Alphabet a a luat hotărârea să achite integral amenda.

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus