Skip to main content

Antena 1, amendată de CNA pentru 17 ediţii Acces Direct despre Pomohaci. „Şi-au bătut joc de un subiect care putea fi tratat cu responsabilitate”

 
Antena 1, amendată de CNA pentru 17 ediţii Acces Direct despre Pomohaci. „Şi-au bătut joc de un subiect care putea fi tratat cu responsabilitate”

17 ediţii Acces Direct, 93 de reclamaţii, 200 de pagini de monitorizare la CNA. Cazul Pomohaci, acuzat de relaţii sexuale cu minori, a fost dezbătut larg de Mirela Vaida, la Acces Direct.

Publicitate

CNA a monitorizat doar 17, însă au fost mai multe. Forul a decis să amendeze postul cu 60.000 de lei pentru derapajele din cele 17 ediţii, considerând că a fost încălcată legislaţia privind protecţia minorilor.

Amenda a fost votată după ce alte două variante nu au reuşit să atragă minimum şase voturi. A fost o propunere de 75.000 de lei din partea lui Radu Herjeu, şi o alta de 50.000 de lei de la Radu Călin Cristea.

Radu Herjeu, membru CNA: - „Nu aş vrea să se înţeleagă că noi discutăm despre veridicitatea sau nu a informaţiilor prezentate în aceste emisiuni. Sigur că punând cap la cap toate lucrurile nu poţi să le respingi din start ca fiind toate nişte fabulaţiiale unor oameni care s-au gândi ei aşa să-l atace pe domnul Pomohaci. Dar, sigur, nici nu pot în baza unei experienţe de jurnalist să bag mâna-n foc pentru declaraţia unui şofer de acum 25 de ani. (...) La Acces Direct o astfel de discuţie la ora cinci după amiaza, aşa cum a fost purtată, pentru că a fost un circ, este imputabilă postului Antena 1.”

Valentin Jucan, membru CNA, a spus la rândul său: „Este nepotrivit ca un astfel de subiect important este aruncat spre dezbatere în aceste două formate de emisiune (Acces Direct şi Agenţia Vip - n.r.). Ţinând cont că nu din punct de vedere al organizării statului ci din punct de vedere social este un stat laic, acest subiect e de importanţă şi categoric trebuie dezbătut. (...) Şi-au batut joc de un subiect extrem de important. Aceasta e cea mai importantă parte pe care o vad. Si-au batut joc de un subiect care putea fi tratat cu responsabilitate, cu impartialitate. Un subiect extrem de sensibil a fost dus exclusiv în zona circului si a cancanului, dar într-o emisiune care are acest profil. Ati luat acest subiect extrem de important si de sensibil intr-un moment extrem de tensionat si de dispute ample in legatura cu Biserica.”

Dorina Rusu: „Am citit toate materialele şi m-am îngrozit. Asta mi se pare una dintre cele mai mari desfăşurări de mizerie umană pe care am văzut-o pe o televiziune. (...) Ce zice un copil când se uită la emisiunea asta? Ce învăţăminte să tragă? Dacă este de atins o ţintă, poate că este chiar greşit felul în care aţi făcut-o, pentru că l-aţi adus pe Cristian Pomohaci în poziţia de victimă.”

Legislaţia invocată de CNA:

ART. 39 (1) Este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată.

(2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

ART. 18 (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: (…) b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen.

ART. 32 (1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    Multa vreme nu va mai fi nici emisiunea asta. Or s-o mute mai devreme la cum sta cu audientele.
  • mile mile
    mareane , maruta daca facea audiente ramanea , de asta a fost mutat , dar atunci nu ai cerut inchiderea emisiunii
  • marian marian
    Mai individule pentru ce a facut Maruta. in trcut a platit cu varf si indesat , pentru asta a fost retrogradat lcu cateva ore dar si-a invatat lectia . din ce am vazut foarte putin e mai decent dar ce face madam vaida cantacuzino cum ii zice serban huidu continua cu aceleasi mizeri , sper sa nu taie cuvantul
  • Cruina Cruina
    Foarte bine le-a facut nenorocitilor mincinosi de necrophorus humator.
    Mai mult trebuia sa le de-a.
  • mile mile
    mareane , acum fugi de raspuns , zi acum cand pro tv face la fel , ce te agiti atat , raspunde de ce atunci ai tacut , pe tine te deranjeaza doar antene , la pro tv poate sa fie orice, te-am prins , crezi ca se uita ce nu iti convine tie , de ce nu ai curaj sa raspunzi despre maruta , ipocrizie totala, asa ca taci
  • marian marian
    Mile sa deschis cabinet privat la trust se cauta , consilieri pe propaganda manipulatoare te-am inscris . e gratuit
  • Adi Adi
    Pentru 17 emisiuni au dat o singura amenda???? Deci timp de 17 editii faci ce vrei in emisiune si primesti amenda o singura data! Bravo CNA!
  • mile mile
    mareane , maruta a facut la fel cu familia dolanescu , unde erai atunci sa condamni, dragos a spus de toate , fara probe , crezi ca se uita daca este la pro tv , unde erai atunci cand se intampla asta timp de multe zile
  • marian marian
    Aceasta emisiune ar trebui desfintata nu amendata sau cel putin trebuia data o amenda sa ii usture . dar atata timp cat politicul joaca un rol important pentru trustul lui Voiculescu nimic nu se va intampla RUSINE ,
  • mile mile
    astfel de gesturi trebuie condamnate de opinia publica dddd, nu aparate cu plangeri la cna , el are dreptul sa spuna ce vrea , dar s-a ascuns pt ca clisma si altele il jeneaza acum , antena a spus ce au sustinut si procurorii, asta este rolul presei , sa asculte opinile si ale victimelor , in tara traim , in loc sa se ceara pedepse mai mari pt asfel de persoane oamenii ii apara pe popi , daca era un obisnuit era ocarat de toti, ce zici de inregistrari, e vocea lui
  • dddd dddd
    si daca ar fi adevarat domnule mile... nu la acea ora se dezbat pe larg astfel de subiecte
  • ss ss
    @mile Nu este vorba de ce s-a zis,de cum s-a zis
  • mile mile
    ce nu a fost adevarat , este vocea lui , trebuie protejati posibilii pedofili
  • digi becaly digi becaly
    Prea mica amenda dupa parerea mea. Trebuia sa le dea 150000 ron, cel putin pentru acest linsaj. La cati bani are de dat Varanul la stat, amenda asta e ca o frimitura pentru el. Frimitura pe care sigur nu o sa o dea statului ca de....POATE.

Trimite un comentariu

sus