Skip to main content

(P) Homeopatia și celelalte medicamente: Medicul sau farmacistul poate prescrie homeopate în asociere cu alte tatamente

 
(P) Homeopatia și celelalte medicamente: Medicul sau farmacistul poate prescrie homeopate în asociere cu alte tatamente

(P) Medicamentele homeopate sunt compatibil cu alte medicamente? Cine le prescrie? Ce spun medicii despre tratamentele homeopate?

Publicitate

Cine prescrie medicamentele homeopate?

Medicamentele homeopate sunt prescrise de cadrele medicale formate în acest sens. Este cazul medicului generalist, medicul specialist și farmacistul. Începând cu octombrie 2011, in Franta de exemplu , moașele au, de asemenea, dreptul de a prescrie medicamente homeopate în cadrul urmăririi sarcinii.

Ne putem trata singuri prin homeopatie?

Uneori, da, deoarece unele medicamente homeopate sunt ușor de utilizat și adaptate la afecțiunile obișnuite. Dar, în orice caz, consultați un farmacist.

Dacă simptomele persistă sau se repetă, medicul este cel autorizat să prescrie tratamentul adecvat pentru situația dumneavoastră particulară.

Unde pot găsi medicamente homeopate?

La fel ca toate medicamentele, medicamentele homeopate sunt disponibile în mod exclusiv la farmacist. Cereți-i sfaturi, acesta vi le va prescrie pe cele mai potrivite și utile pentru situația și sănătatea dumneavoastră în fiecare zi.

Punctul de vedere al unui medic sportiv:

„Medicamentele homeopate fac parte din soluțiile terapeutice pe care le am la dispoziție. Acestea mă ajuta să am control asupra stresului în timpul pregătirii. Iar în cadrul compediilor, îmi permit să le ofer sportivilor o reală ușurare”.

Sunt interesat de homeopatie: unde găsesc un cadru medical?

Întrebați farmacistul sau medicul dvs. curant. 

Medicamentele homeopate sunt compatibile cu alte medicamente?

Da, medicul dumneavoastră, farmacistul sau moașa vă poate prescrie un tratament homeopat în asociere cu alte medicamente. Este important să urmați recomandările lor. Dacă aveți dubii, cereți-le sfatul. 

Cum se administrează medicamentul homeopat?

Granulele și globulele (prezentate în tuburi și doze) se administrează pe cale orală, fără alimente, și se lasă să se topească în gură.

• Granulele se iau, în general, în număr de 5, în modul repetat pe timp de zi.

• Doza de globule se ia în întregime și o singură dată.

Sfat util pentru părinți: dacă vreți să îi dați bebelușului dumneavoastră granule (sau globule), dizolvați într-un biberon cu apă doza zilnică de administrat și dați-i să bea progresiv pe tot parcursul zilei.

În orice caz, respectați prescripția medicului sau sfaturile farmacistului.

Punctul de vedere al unui medic generalist:

„Fiecare persoană este unică. Modul în care reacționează fiecare bolnav este diferit. Din acest motiv utilizez homeopatia în practica mea zilnică: pentru a putea propune un răspuns personalizat la fiecare situație.” 

Surse:

  • Ghid de homeopatie (Libro Blanco de la Homeopatia), Catedra de Homeopatie Boiron, Universitatea din Zaragoza.
  • Studiu IPSOS „Homeopatia și francezii”, desfășurat în aprilie 2015 pe un eșantion reprezentativ de 1212 de persoane în vârstă de 18 ani și mai mult.

Material realizat cu sprijinul Boiron

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu