Skip to main content

(P) Homeopatia şi celelalte medicamente: Medicul sau farmacistul poate prescrie homeopate în asociere cu alte tatamente

 
(P) Homeopatia şi celelalte medicamente: Medicul sau farmacistul poate prescrie homeopate în asociere cu alte tatamente

(P) Medicamentele homeopate sunt compatibil cu alte medicamente? Cine le prescrie? Ce spun medicii despre tratamentele homeopate?

Publicitate

Cine prescrie medicamentele homeopate?

Medicamentele homeopate sunt prescrise de cadrele medicale formate în acest sens. Este cazul medicului generalist, medicul specialist şi farmacistul. Începând cu octombrie 2011, in Franta de exemplu , moaşele au, de asemenea, dreptul de a prescrie medicamente homeopate în cadrul urmăririi sarcinii.

Ne putem trata singuri prin homeopatie?

Uneori, da, deoarece unele medicamente homeopate sunt uşor de utilizat şi adaptate la afecţiunile obişnuite. Dar, în orice caz, consultaţi un farmacist.

Dacă simptomele persistă sau se repetă, medicul este cel autorizat să prescrie tratamentul adecvat pentru situaţia dumneavoastră particulară.

Unde pot găsi medicamente homeopate?

La fel ca toate medicamentele, medicamentele homeopate sunt disponibile în mod exclusiv la farmacist. Cereţi-i sfaturi, acesta vi le va prescrie pe cele mai potrivite şi utile pentru situaţia şi sănătatea dumneavoastră în fiecare zi.

Punctul de vedere al unui medic sportiv:

„Medicamentele homeopate fac parte din soluţiile terapeutice pe care le am la dispoziţie. Acestea mă ajuta să am control asupra stresului în timpul pregătirii. Iar în cadrul compediilor, îmi permit să le ofer sportivilor o reală uşurare”.

Sunt interesat de homeopatie: unde găsesc un cadru medical?

Întrebaţi farmacistul sau medicul dvs. curant.

Medicamentele homeopate sunt compatibile cu alte medicamente?

Da, medicul dumneavoastră, farmacistul sau moaşa vă poate prescrie un tratament homeopat în asociere cu alte medicamente. Este important să urmaţi recomandările lor. Dacă aveţi dubii, cereţi-le sfatul.

Cum se administrează medicamentul homeopat?

Granulele şi globulele (prezentate în tuburi şi doze) se administrează pe cale orală, fără alimente, şi se lasă să se topească în gură.

•Granulele se iau, în general, în număr de 5, în modul repetat pe timp de zi.

•Doza de globule se ia în întregime şi o singură dată.

Sfat util pentru părinţi: dacă vreţi să îi daţi bebeluşului dumneavoastră granule (sau globule), dizolvaţi într-un biberon cu apă doza zilnică de administrat şi daţi-i să bea progresiv pe tot parcursul zilei.

În orice caz, respectaţi prescripţia medicului sau sfaturile farmacistului.

Punctul de vedere al unui medic generalist:

„Fiecare persoană este unică. Modul în care reacţionează fiecare bolnav este diferit. Din acest motiv utilizez homeopatia în practica mea zilnică: pentru a putea propune un răspuns personalizat la fiecare situaţie.”

Surse:

  • Ghid de homeopatie (Libro Blanco de la Homeopatia), Catedra de Homeopatie Boiron, Universitatea din Zaragoza.
  • Studiu IPSOS „Homeopatia şi francezii”, desfăşurat în aprilie 2015 pe un eşantion reprezentativ de 1212 de persoane în vârstă de 18 ani şi mai mult.

Material realizat cu sprijinul Boiron

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus