Skip to main content

(P) În ce afecțiuni se poate folosi homeopatia? Când sunt indicate medicamentele homeopate. Se pot da și bebelușilor?

 
(P) În ce afecțiuni se poate folosi homeopatia? Când sunt indicate medicamentele homeopate. Se pot da și bebelușilor?

(P) În ce afecțiuni sunt recomandate medicamentele homeopate? Cine poate apela la homeopatie? Se pot indica și în cazul bebelușilor?

Publicitate

Câteva răspunsuri, în continuare:

Ce este un medicament homeopat?

Este un medicament pe bază de substanțe de origine vegetală, animală, minerală sau chimică, diluate și revitalizate de mai multe ori.

Acesta este prescris și recomandat de către cadrele medicale (medici, moașe, farmaciști) și utilizat de aproximativ 300 de milioane de persoane din întreaga lume. În Franța, o persoană din două a utilizat deja medicamente homeopate .

Când utilizăm medicamentele homeopate?

Medicamentele homeopate sunt utilizate în diverse domenii, cum ar fi traumatologie, tulburări de anxietate, ORL, ginecologie, pediatrie, dermatologie …

Folosite mult timp în spital în obstetrică, acestea au început să fie utilizate ca îngrijiri de sprijin pentru a ajuta pacienții diagnosticați cu cancer să suporte mai bine efectele adverse ale tratamentului sau bolii lor.

Medicamentul homeopat este așadar un ajutor prețios pentru a îmbunătăți calitatea vieții.
În prezent, numeroase cadre medicale au apelat la homeopatie, fiind de părere că diferențele terapeutice nu se opun, ci se completează.

Ce putem trata cu ajutorul homeopatiei?

Medicul poate utiliza homeopatia pentru a trata o afecțiune care apare brusc și în mod ocazional. În acest caz, tratamentul este prescris pentru câteva ore sau câteva zile.

De asemenea, se poate recurge la homeopatie pentru anumite afecțiuni recidivante, cum ar fi alergia la polen, durerile de cap, reumatismul, herpesul, etc. În acest caz, tratamentul este prescris pentru mai multe săptămâni sau mai multe luni pentru a diminua, a dispărea, numărul, durata și intensitatea crizelor. 

Christian Boiron:

„Homeopatia stârneşte încă întrebări ştiinţifice, dar ea aduce adevărate răspunsuri la nivel medical. Ea este una din căile de expresie ale medicinei, pur şi simplu.”

Cine poate apela la homeopatie?

Homeopatia este bună pentru toată lumea! Medicamentele homeopate sunt potrivite, în primul rând, pentru adulți, persoane în vârstă și copii.

Adesea, medicii și moașele le prescriu și femeilor însărcinate și bebelușilor. Cadrele medicale vor ști să vă orienteze către tratamentul corespunzător.

Surse:

  • Ghid de homeopatie (Libro Blanco de la Homeopatia), Catedra de Homeopatie Boiron, Universitatea din Zaragoza.
  • Studiu IPSOS „Homeopatia și francezii”, desfășurat în aprilie 2015 pe un eșantion reprezentativ de 1212 de persoane în vârstă de 18 ani și mai mult.

Material realizat cu sprijinul Boiron

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

  • Tocmai voi publicati fake news?

    https://www.theguardian.com/science/blog/2010/feb/22/mps-verdict-homeopathy-useless-unethical
  • Bravo, Petrisor! Deschidere de site un advertorial despre homeopatie, chestia aia despre care oamenii de stiinta au psus ca e o pacaleala, ca nu exista, ca e doar o masina de facut bani. Sunt studii serioase accesibile oricui care arata adevarul despre homeopatie, dar tu pui ca stire principala un advertorial ***. Bravo!

Trimite un comentariu