Skip to main content

Plecări în masă de la România liberă. Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, va părăsi ziarul

 
Plecări în masă de la România liberă. Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, va părăsi ziarul

România liberă rămâne fără conducere editorială. Mai mulți jurnaliști din echipă au anunțat astăzi, în redacție, plecarea de la România liberă, cotidian deținut de Alexander Adamescu, fiul defunctului Dan Adamescu. 

Din informațiile Paginademedia.ro, este vorba despre Răzvan Chiruță (redactor-șef) și senior editorii Mihai Duță, Mircea Marian, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu, Petre Bădică sunt printre cei care și-au anunțat demisiile. 

Jurnaliștii care au decis să plece s-au alăturat lui Sabin Orcan, căruia i s-a cerut de către patronat să părăsească ziarul, pe fondul problemelor financiare. 

Contact de Paginademedia.ro, Sabin Orcan a confirmat doar plecarea sa, nu și a colegilor: „Mă despart în mod amiabil de ziar, cu acordul părților. Urmează să mă dedic altor proiect”.

Au fost anunțate și restructurări, au declarate surse pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Din infromațiile noastre, patronul România liberă urmează să anunțe schimbarea lui Orcan și într-un comunicat de presă. 

UPDATE. Sabin Orcan a anunțat pe pagina sa de Facebook plecarea de la România liberă: „Da, este adevărat că am decis, de comun acord cu patronatul, să închei colaborarea cu acest ziar. Urmează o perioadă de tranziție, după care drumurile noastre se despart.”, a scrie jurnalistul. El a precizat că după plecarea de la România liberă se va dedica inclusiv unui proiect cinematografic. 

Și Mircea Marian, senior editor, a scris despre plecarea sa de la ziar: „Da, o să plec de la România Liberă. Când iese Sabin pe ușă, ies și eu. Sabin m-a salvat din mlaștina de la EVZ, acum un an, am o datorie uriașă, morală, față de el.”

CONTEXT. Sabin Orcan s-a alăturat ziarului România liberă în iunie 2016, pe funcția de director editorial. Ulterior, lui i s-au alăturat Mălin Bot, Silviu Sergiu și Mircea Marian, veniți de la Evenimentul zilei. 

Știre în curs de actualizare

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Fara mircea marian,mihai Duta și prisacariu care nu au facut nimic deși isi luau salarii de 8000-9000 de lei la timp,spre deosebire de alții,ziarul ala chiar se putea susține cumva. Oricum este de mult timp o chestie de înțepat reciproc intre patron (care se face ca da salarii) si conducerea editorială instalată pe.linie de interes național care se face ca e independenta. Asta a facut si turturica (lua vreo 7000 de euro pe luna), asta au facut cei dinainte (Ficeac și băieții,vorbim de sute de mii de euro pt echipa), asta a încercat să faca si Orcan. A durat mai putin. Asta e. Nici SRI nu mai e ce era și nici familia Adamescu nu mai stie exact pe cine trebuie sa finanțeze de acolo. Altfel, site-ul romania libera e o rusine. Se vede pe trafic. Sub 800.000 pe luna. Adevarul are 7 milioane. Hai pa!
  • Sa vedem unde le gaseste sistemul loc de munca acestor *** perfecte, ca doar n-o sa-i lase sa moara de foame...
  • Oameni buni, mai face cineva corectura articolelor publicate pe net? E prea de tot, schingiuim biata limba romana, fie-va mila...

Trimite un comentariu