Skip to main content

VIRALUL ZILEI, de la elevul cu plete trimis acasă: Raise your fucking voice şi nu mai credeţi totul de-a gata!

 

VIRALUL ZILEI este dat de Tudor Helgiu, elevul de 16 ani trimis acasă pentru că are plete: Raise your fucking voice şi nu mai credeţi totul de-a gata! spune el într-un material publicat de Recorder.ro

Publicitate

Articolul Recorder - cu un reportaj video ataşat - s-a viralizat şi are peste 12.500 de like-uri şi share-uri.

Din articolul Recorder.ro:

"Tudor Helgiu (16 ani) i-a solicitat directorului să justifice necesitatea unei astfel de reguli şi i-a reproşat că a modificat regulamentul liceului peste noapte, fără să consulte elevii şi părinţii.

Dar nu pentru pletele sale s-a revoltat Tudor Helgiu! De fapt, tânărul a făcut un singur lucru: a pus la îndoială o regulă care i s-a părut absurdă şi a refuzat să se supună fără o explicaţie.

Generaţia asta dă tot mai mult semne că nu mai vrea să stea în pluton şi să tacă. „Raise your fucking voice şi nu mai credeţi totul de-a gata!“, ne spune tuturor Tudor Helgiu, iar înflăcărarea cu care rosteşte aceste cuvinte ne arată cât de tare îşi doresc tinerii de vârsta lui să fie ascultaţi.

E vocea unei generaţii care s-a născut în libertate şi nu va renunţa la ea pentru că aşa i se comandă."

Cele mai apreciate si distribuite articole din ultima zi, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO:

Menţiune importantă: Topul include, cumular, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. recorder.ro, “Mesajul generaţiei Z: „Raise your fucking voice şi nu mai credeţi totul de-a gata!“, de Laurenţiu Ungureanu şi David Muntean”,

- 12.596 like-uri & share-uri;

2. stirileprotv.ro, “Imagini filmate la un Bal al Bobocilor din Cluj. Proba la care au fost supuse eleve de 15 ani”,

- 10.156 like-uri & share-uri;

3. adevarul.ro, "VIDEO Adolescenţi de clasa a IX-a mimând sexul oral la Balul Bobocilor. Setul de imagini care revoltă sute de români pe Facebook”, de Ionuţ Benea“,

- 5.056 like-uri & share-uri;

4. digi24.ro, “Smartphone-ul made in Vâlcea",

- 3.731 like-uri & share-uri;

5. republica.ro, “Deţinuţii eliberaţi din închisori invadează serviciile de probaţiune din ţară şi cer casă şi masă, că „aşa a declarat domnul ministru”, de Loredana Voiculescu“

- 2.799 like-uri & share-uri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lt. Commander Alex Lt. Commander Alex
    ***
  • un om simplu un om simplu
    @johhny bravo
    Daca ar fi vorba despre scoala generala de stat, atunci elevul are dreptul sa mearga la scoala aflata cel mai aproape de locuinta sa.
  • un om simplu un om simplu
    @johhny bravo
    Vorbim de scoli de stat. Acest baiat este la liceu si liceul nu este obligatoriu, dar totusi, scolile de stat trebuie sa tina cont de parerea parintilor.
  • johhny bravo johhny bravo
    Oameni buni, va rog corectati-ma daca gresesc. Avem o scoala cu niste reguli. Daca nu-ti convin, nu mergi acolo. Alegi o scoala unde se poarta plete. Daca vrei sa porti plete si alegi o scoala unde nu se permite, inseamna ca esti prost, nu rebel neinteles. Not?
  • unu tuns unu tuns
    @fost pletos
    Pana la urma, cati dintre acei prefosori mai sunt in activitate?
    In ziua de azi sunt multi profesori tineri dornici de uniforma si tunsoare clasica. In alt registru (nu scolar) putem vedea la tinere femei moda ''Kate Middleton'', acum toate isi pun palarie britanica sa fie ca printesa lu' peste. Exista la tineret o dorinta de conformism care nu trebuie trecuta cu vederea.
  • Fost pletos Fost pletos
    @Unu tuns - in anii 90 nu indrazneau sa spuna nimic profii ca abia ce fusese lovilutia. Acum si-au revenit tovarasii la vechile metehne.
  • unu tuns unu tuns
    Asa cum am spus, in anii 90 nu era nicio problema cu parul lung, asa ca nu este corect sa dea vina pe comunism. De fapt, britanicii sunt cei mai obsedati de uniforma, te trimit acasa daca talpa pantofului nu e neagra. Sunt de acord cu mesajul lui, dar nu trebuie sa creada ca este vina Romaniei sau a comunismului. Din contra, este o ''moda'' noua sa ai o tinuta clasica. Este ceva NOU si nu stiu de ce este asa de actuala aceasta atitudine scortoasa.
  • unu tuns unu tuns
    Am facut liceul in anii 90 si atunci rockerii aveau parul pana la coate si erau fani Guns and Roses sau ce mai era pe atunci. Nimeni nu le zicea nimic. Cum sa fie pletos acest baiat? Chiar am avut nevoie de timp doar ca sa inteleg stirea. Ce se intampla cu lumea din ziua de azi?
  • pletosul pletosul
    Bravo tinere! Decat manelist tuns mai bine rocker cu parul lung! Singura parte nasoala e ca mai ai 2 ani de stat cu ei. Si sigur ei nu te vor ierta. Dar timpul lucreaza in favoarea ta. Tu reprezinti viitorul, iar ei, din fericire, o mica parte din prezent si trecutul. Poti sa ii spui un lucru; profesore/directore, EU NU o sa-ti platesc pensia!
  • Ioana Ioana
    Tudor, ai dreptate! Absolut de acord cu ideea "respecta-ma ca sa te respect", toata admiratia pt. parintii tai care te lasa sa gandesti liber (cineva comenta ca ei ti-au bagat ideile astea in cap - si mai mult respect pt. ei si pt. tine ca le-ai acceptat), nu vad nici eu legatura dintre lungimea parului la baieti si regulament - de ce n-ar avea dreptul si baietii sa aiba par lung??? Eminescu? aproape accept si amestecul de romana - engleza, e mai colorat si anumite expresii suna mai "tare" in engleza - deci ai toate sansele sa fii tot ce-ti doresti daca te tii de principiile enumerate. Bafta.
  • sim sim
    Chiar cred ca cei care-l sustin ar putea sa protesteze cu o tunsoare ''la zero''. Ce mai pot face profesorii atunci? Sa-i puna sa poarte basma?
  • sim sim
    Nu inteleg care este problema cu parul acestui baiat. Ce are el nici nu se pot numi plete. Daca isi face coada e bine? Daca se rade in cap si spune ca este ''skin-head'' e mai bine? Il trimite acasa pana ii creste parul? Sau il obliga sa poarte peruca? Ce reguli sunt astea?
  • johhny bravo johhny bravo
    E frumusel, sa-l vad peste 5-6 ani cum o sa-i *** *** voice patronului.
  • Ionut Ionut
    asa, cand il asculti, e plin de patos dar cand vorbeste despre "parul la baieti, sa-i taie aripile la un elev, ca cum zicea Ceausescu, parintii au amandoi 50+ si unul 60+, oamenii la care le-a apus vremea." daca tot e viitor platitor de taxe si isi doreste drepturi n-ar trebui sa aiba si obligatia sa nu violeze limba romana?
    el e tipul care ia atitudine? el e tipul care vrea sa schimbe mentalitati?
    nasol. sper sa nu.
    sper ca voia doar sa agate o colega de scoala si a aburit-o cu putina demagogie antisistem, 3 clisee prafuite, niste cuvinte in limba engleza si o melodie de la Pink Floyd.
  • F F
    *** Media s-a folosit de băiatul ăsta ca a avut cu ce. În rest, e clar ca ești implicat în subiect cumva. Dacă ești profesorul, mai bine cereți scuze.

Trimite un comentariu

sus