Skip to main content

VIDEO. Elevul care a desenat lupul dacic: „Am remarcat cu tristeţe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine”

 
VIDEO. Elevul care a desenat lupul dacic: „Am remarcat cu tristeţe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine”

„Din păcate am remarcat cu tristeţe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine. Acest logo a fost făcut din tot sufletul. Pentru mine, Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică, da, ca un lup, un lup care, din câte am învăţat la istorie, este prezent în istoriile tuturor culturilor europene”, a spus Dobrinescu Ioan Nicolae, elevul de clasa a noua de la liceul Caragiale, care a desenat logoul pentru preledinţia României la Consiliul Europei.

Publicitate

Discursul a fost ţinut astăzi în cadrul ceremoniei de premiere la care a fost prezent şi Ministrul Educaţiei Liviu Pop. Pentru că logo-ul său a fost cel câştigător, elevul a primit şi un premiu în bani, 3.000 de euro, şi o vizită la Bruxelles.

Din discursul tânărului:

Sunt puţin emoţionat aşa că o să vă citesc un mesaj. Am văzut că şi şefii de stat fac acelaşi lucru. Mulţumesc fratelui meu mai mare, că de la el am aflat de concurs. L-am văzut cum se străduia să facă un desen, de aceea m-am ambiţionat şi eu, m-am închis în cameră şi, timp de două ore, am lucrat la desen. Vreau să-i mulţumesc mamei mele, care îşi dedică toată energia pentru a mă creşte. Nu sunt un câştigător de fel, nu am câştigat niciodată nimic de acest nivel, de aceea sunt atât de emoţionat.

Am aflat din presă că am câştigat, trebuia, din ce am înţeles, să fie o surpriză pentru mine astăzi. Din păcate am remarcat cu tristeţe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine. Acest logo a fost făcut din tot sufletul. Pentru mine, Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică, da, ca un lup, un lup care, din câte am învăţat la istorie, este prezent în istoriile tuturor culturilor europene. Tot la şcoală am învăţat că România are cea mai mare populaţie de lupi din Europa.

Eu sunt bucuros că protejăm natura în România şi cred că acest lucru trebuie spus Europei. Dar aceste lucruri nu au contat. Nu a contat nici că pentru prima dată zeci de tineri au venit cu ideile lor, că un juriu ne-a ales şi că mii de oameni ne-au votat.

Eu sper ca şi noi, tinerii, să avem libertatea să alegem cum vrem să fie Uniunea Europeană, dar mai ales să alegem un simplu logo. Sunt fericit de a avea oportunitatea de a avea o mică contribuţie la imaginea României într-un moment atât de important pentru ţară. Ţin să mulţumesc Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Educaţiei pentru această şansă şi, de asemenea, tuturor celor care m-au susţinut, au apreciat ceea ce am realizat şi m-au votat.

VIDEO. Finaliştii concursului şi câştigătorul, în filmul de la festivitatea de premiere, care a avut loc la Liceul Caragiale, unde învaţă elevul

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sim sim
    @geo
    De ce sa fie un logo de tot rasul? Tu ai vazut cum arata steagul dacic?
    Stema Daciei arata exact asa.
  • geo geo
    Adevarul este ca e un logo de tot rasul.

Trimite un comentariu

sus