Skip to main content

VIDEO. Elevul care a desenat lupul dacic: „Am remarcat cu tristețe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine”

 
VIDEO. Elevul care a desenat lupul dacic: „Am remarcat cu tristețe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine”

„Din păcate am remarcat cu tristețe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine. Acest logo a fost făcut din tot sufletul. Pentru mine, Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică, da, ca un lup, un lup care, din câte am învățat la istorie, este prezent în istoriile tuturor culturilor europene”, a spus Dobrinescu Ioan Nicolae, elevul de clasa a noua de la liceul Caragiale, care a desenat logoul pentru preledinția României la Consiliul Europei. 

Discursul a fost ținut astăzi în cadrul ceremoniei de premiere la care a fost prezent și Ministrul Educației Liviu Pop. Pentru că logo-ul său a fost cel câștigător, elevul a primit  și un premiu în bani, 3.000 de euro, și o vizită la Bruxelles. 

Publicitate

Din discursul tânărului: 

Sunt puțin emoționat așa că o să vă citesc un mesaj. Am văzut că și șefii de stat fac același lucru. Mulțumesc fratelui meu mai mare, că de la el am aflat de concurs. L-am văzut cum se străduia să facă un desen, de aceea m-am ambiționat și eu, m-am închis în cameră și, timp de două ore, am lucrat la desen. Vreau să-i mulțumesc mamei mele, care își dedică toată energia pentru a mă crește. Nu sunt un câștigător de fel, nu am câștigat niciodată nimic de acest nivel, de aceea sunt atât de emoționat.

Am aflat din presă că am câștigat, trebuia, din ce am înțeles, să fie o surpriză pentru mine astăzi. Din păcate am remarcat cu tristețe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine. Acest logo a fost făcut din tot sufletul. Pentru mine, Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică, da, ca un lup, un lup care, din câte am învățat la istorie, este prezent în istoriile tuturor culturilor europene. Tot la școală am învățat că România are cea mai mare populație de lupi din Europa.

Eu sunt bucuros că protejăm natura în România și cred că acest lucru trebuie spus Europei. Dar aceste lucruri nu au contat. Nu a contat nici că pentru prima dată zeci de tineri au venit cu ideile lor, că un juriu ne-a ales și că mii de oameni ne-au votat.

Eu sper ca și noi, tinerii, să avem libertatea să alegem cum vrem să fie Uniunea Europeană, dar mai ales să alegem un simplu logo. Sunt fericit de a avea oportunitatea de a avea o mică contribuție la imaginea României într-un moment atât de important pentru țară. Țin să mulțumesc Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Educației pentru această șansă și, de asemenea, tuturor celor care m-au susținut, au apreciat ceea ce am realizat și m-au votat.

VIDEO. Finaliștii concursului și câștigătorul, în filmul de la festivitatea de premiere, care a avut loc la Liceul Caragiale, unde învață elevul

 

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu