Skip to main content

AUDIENȚE. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte. La ce posturi le-au urmărit?

 
AUDIENȚE. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte. La ce posturi le-au urmărit?

AUDIENȚA Funeraliilor, ORĂ CU ORĂ. Zeci de mii de români și-au luat rămas bun de la Regele Mihai în stradă, într-o procesiune emoționantă. Alte milioane (și nu puține) au privit funeraliile la televizor, pe unul din posturile TV care difuzau imagini. Toate, preluate de la TVR - producător exclusiv, printr-un demers de producție al postului public fără precedent, ca amploare și resurse implicate.

Publicitate

Ultima parte a funeraliilor - slujba de la Curtea de Argeș - a fost punctul culminant: între orele 19.00 și 20.00, pe posturile TV care transmiteau evenimentul erau aproape cinci milioane de români. Cinci milioane, împărțiți între TVR - producătorul exclusiv și Pro TV, Antena 1, România TV, Antena 3, B1 TV, Realitatea TV, Digi 24, Look TV.

Practic, unul din patru români se uita la televizor la funeraliile Regelui Mihai, între orele 19.00 și 20.00. Cei mai mulți, la Pro TV: aproape 1,4 milioane, la Antena 1 și Antena 3 (peste 900.000).

Antena 3 și Antena 1 au avut cifre apropiate la nivelul întregii țări dar, la orașe (în mediul urban), canalul de știri al Intact a fost mult înaintea postului generalist din grup.

De notat că toate imaginile de pe posturile TV au fost preluate de la TVR 1, producător exclusiv al evenimentului. TVR a fost cel care a ales și cadrele care intrau pe toate posturile. Un efort de producție care a însemnat 70 de camere amplasate pe tot traseul (inclusiv în Trenul Regal). Și câteva posturi private au ajutat TVR în acest demers de amploare (cu echipament de filmare).

Care a fost situația audiențelor în timpul zilei? 

Paginademedia.ro vă prezintă audiențele funeraliilor, oră cu oră (de la ora 10.00 la 20.00):

PRO TV. După media pe tot intervalul funeraliilor, cei mai mulți români au fost la Pro TV (aproape 900.000). Audiența s-a menținut la același nivel toată ziua, cu un vârf dimineața, în prima parte (de aproape un milion) și unul seara, la final (de aproape 1,4 milioane).

INTACT. Ambele stații Intact au transmis funeraliilor: și Antena 1, și Antena 3. După media pe toată ziua, canalul de știri a stat peste cel generalist: aproape jumătate de milion media Antena 3 cu vârfuri de 700.000-900.000 în ultimele ore.

Antena 1 a avut cifre sub Antena 3 toată ziua. Doar seara, între 18.00 și 20.00, a fost ușor peste.

De notat situația la orașe, unde cifrele Antena 3 au fost mult peste Antena 1, iar Antena 3 a fost a doua stațiile cu funeraliile, după Pro TV.

ROMÂNIA TV. Media postului România TV a fost aproape egală cu Antena 1. Ușor mai jos. Vârful: aproape 600.000 de români la ora 19.00

TVR 1. Cu funeraliile Regelui Mihai, audiența postului public a fost peste media stației. TVR 1, care a dat imagini și celorlalte stații, a avut o medie de 300.000 de români cu funeraliile, cu vârfuri, seara, în jur de 400.000.

Digi 24. Cifre de câteva ori mai mari decât media obișnuită a stației, cu acoperirea funeraliilor Regelui Mihai. În orele de vârf, Digi 24 a atins și 250.000 de români, de trei ori mai mulți decât atinge postul de știri într-o zi normală. Cea mai mare parte a publicului Digi 24 a fost de la orașe.

Citește și: Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decență de televiziuni

Audiențele posturilor TV care au difuzat funeraliile Regelui Mihai, oră cu oră, la nivel NAȚIONAL:

Câți dintre cei care au văzut funeraliile la televizor au fost de la orașe? Cam jumătate din total. 

De observat, la orașe, diferența dintre Antena 1 și Antena 3, posturi la egalitate la nivel național. Antena 3 are, în mediul urban, cifre mult peste Antena 1, cu funeraliile Regelui Mihai.

Audiențele posturilor TV care au difuzat funeraliile Regelui Mihai, oră cu oră, în mediul URBAN:

Citește și: Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decență de televiziuni

GALERIE FOTO. Funeraliile Regelui Mihai pe posturile TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • alteta sa regele mihai! ce rege am avut si ce o sa il mai regretam! ca rege ca asta numai pupam noi de acum incolo niciodata cat ii haul si paraul
 • Sunt convins ca au urmarit îngroparea *** si cei din Bucovina si Moldova care au fost vândute de marele rege. Sper ca au desfăcut o sticlă de șampanie .
  Rusine ca toate cheltuielile au fost suportate de statul român ,adică noi, ca familia regală a nu stiu cui sunt săraci lipiți.
 • Mai oameni buni !!! Nu mai ridicati TVR in slavi ! Daca nu erau celelalte televiziuni sa-i ajute , ei nu ar fi putut transmite acest eveniment .
 • @Nea Alecu Ai trecut si tu pe la scoala in viata asta? Cum sa fie producator TVR-ul? Pai ce a regizat sau produs sau organizat moartea sau inmormantarea Regelui? A transmis evenimentul, nu a fost producator!!! Deci stati prost cu limba romana!
 • Mi-a placut mult desfășurarea de forțe de sâmbătă. Aveam tot timpul impresia că mă uit la un film, nu la o transmisiune a unei televiziuni. Au fost zeci de cadre de o cinematografie impecabilă.
  Felicitări TVR! Păcat că sunt atât de rare momentele când avem astfel de producții la televiziunea națională.
 • @ Livia Pila: Într-adevăr, TVR nu a fost producătorul evenimentului, a fost PRODUCĂTOR EXCLUSIV al evenimentului. Şi a făcut o treabă foarte bună. În altă ordine de idei, Obae stă foarte bine cu limba română. Oricum, îţi urez trollaj plăcut în continuare.
 • Antena 3 spunea ca a stat foarte bine pe publicul tanar, pe comercial. Chiar as fi fost curios sa vad cum a aratat ziua pe publicul comercial... Ce era mai interesant nu avem, bine ca avem publicul urban...
 • De notat ca TVR nu a fost producatorul evenimentului, ci doar a transmis evenimentul. E o mare diferenta. Obae stai rau cu limba romana!
 • imi place ca nu s.a facut nicio mentiune despre faptul ca transmisia tvr a fost posibila datorita participarii tuturor celorlalte posturi cu resurse tehnice si oameni care efectiv au lucrat ieri pentru tvr.impaunarea lor excesiva nu.si are rostul in acest context.e ca si cum te.ai laudat ca ai disputat un meci de fotbal si singura echipa participanta a fost a ta.efortul a fost colectiv dar laurii si i.a asumat tvr.bravos!
 • TVR a fost deasupra tuturor in aceste zile. Poate ca unora le-a parut prea mult, dar tot pelerinajul de oameni de cultura, istorici, personaje care l-au cunoscut pe Rege, , documentare din arhive, materiale pregatite minutios si reporteri peste tot - inclusiv moderatori cunoscuti scosi pe strazi - de dimineata pana seara au aratat o forta imensa si o valoare pe care nu o credeam. Iar transmisia a fost pur si simplu geniala, preluata live si de BBC, TVE, CNN, Al Jazeera sau ZDF. Sigur că audientele arata mereu ProTV pe locul I, e doar inertia, obisnuinta. Este o nota proasta pentru toate posturile private, o lipsa de fai-play faptul ca nu au mentionat, macar in trecere, ca transmisia a fost preluata de la postul public.
  De altfel, se simte o schimbare si o prospetime in general la tot ce da TVR-ul pe stiri. Au adus prezentatori din privat care sint mai relaxati, au mai tot timpul invitati noi si competenti pe subiecte variate. Nu au manelisme, au corespondente de prin tara, nu au atata publicitate bagata pe gat. Au sport, au extern. Poate ca nu sint asa de spectaculosi ca posturile comerciale, dar se vede ca au profunzime. Bravo lor!
 • Daca regele a iubit asa de mult Romania si pe romani de ce nu s-a mutat definitiv in tara acum 20 de ani cand a recapatat cetatenia romana? De ce a preferat sa locuiasca in Elvetia?
 • raspuns ptr. *** radu
  ce reprezinti tu pentru istoria si viitorul tarii? esti doar o creatura fara constiinta si atat,nimic mai mult.
  ar trebui sa citesti cartile de istorie mai des ,nu doar ziarele tip can can,dar ce sa ceri de la o faptura doar a pamantului?
 • Antena a avut la un moment dat star wars, dar văd ca a rămas tot la audiente modeste.

  Cifrele pe comercial cred ca sunt importante.

Trimite un comentariu