Skip to main content

DERAPAJ. Pro TV "l-a omorât" pe Marian Râlea. Magicianul a dezmințit în direct. Tot pe Pro TV

 
DERAPAJ. Pro TV "l-a omorât" pe Marian Râlea. Magicianul a dezmințit în direct. Tot pe Pro TV

DERAPAJ. VIDEO. "Avem o informație de ultimă oră: actorul Marian Râlea s-a stins din viață. Mâine ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Dumnezeu să-l odihnească. Vom reveni cu detalii". A fost știrea dată de Pro TV în această dimineață, la ora 9.35.

Publicitate

Știrea face ocolul internetului și este preluată de mai multe site-uri. Peste tot - ca și la Pro TV - este publicată fără a se lua legătura înainte cu cineva apropiat actorului care "s-a stins".

La ora 10.00 vin și detaliile. Direct de la ...Marian Râlea, care intră pe telefon. Vin și scuzele Pro TV. Nu înainte ca Pro TV să precizeze că informația eronată a venit prin Agerpres. Agenția de știri spune însă că informația de pe flux nu era despre moartea lui Râlea, ci despre aniversarea lui. Informația de pe Agerpres a fost interpretată însă eronat de editorii Pro TV.

"Revenim acum la o informație greșită, care ne-a parvenit, ceva mai devreme, prin intermediul agenției Agerpres. Știrea venită prin intermediul agenției este, așa cum spuneam, eronată", spune Lavinia Petrea, la ora 10.00. "Actorul Marian Râlea este bine sănătos și este acum în direct cu noi. Cineva a făcut o gafă".

Magicianul, amuzat, pe Pro TV:

Da, o gafă, se mai întâmplă. Toată lumea mă sună. Jumătate de adevăr există: mâine împlinesc 60 de ani. Filmez, am avut spectacole, îl aștept pe Moșul, sunt bine. 

Îmi cer scuze și eu că a apărut o știre ca asta. Pentru cei care mă sună și nu le pot răspunde că sunt bine. Le spuneți dumneavoastră. Nici măcar nu am fost bolnav.

"Noi, vă spunem sincer, încă tremurăm aici, cu toții", a spus Lavinia Petrea. "De fericire că vă auzim."

Pro TV: ne cerem scuze pentru preluarea știrii false. Agerpres: Nu am avut știre despre decesul lui Marian Râlea

Pro TV menționat, în primă fază, pe post că informația eronată a venit de la agenția de presă Agerpres. În poziția trimisă Paginademedia.ro vorbește despre "preluarea unei știri false" și adminte că "asa cum a gresi este uman, ne asumam momentele in care comitem o eroare"

Agerpres menționează că a dat, într-adevăr, o știrea despre Marian Râlea, însă una "aniversară". Era o știre cu titlul "Actorul Marian Râlea împlinește 60 de ani". Agerpres menționează că "AGERPRES nu a difuzat niciodată abonaților Agenției Naționale de Presă vreo știre care să anunțe decesul actorului Marian Râlea". 

Înainte de pozițiile Pro TV și Agepres, secvențele de dimineață, cu dispariția și reapariția lui Marian Râlea:

VIDEO. Știrea despre Marian Râlea de pe Pro TV

Stire pro TV Marian Ralea from Jul on Vimeo.

VIDEO. Dezmințirea lui Marian Râlea de lpe Pro TV

Stire Pro TV Marian Ralea (2) from Jul on Vimeo.

Pro TV: Ne cerem scuze pentru preluarea stirii false despre Marian Ralea

“Ne cerem scuze pentru preluarea stirii false despre Marian Ralea. Imediat cum am aflat ca este o informatie eronata, am corectat aceasta greseala atat online, cat si in direct la Stirile PRO TV, unde l-am contactat telefonic pe domnul Ralea. Dumnealui a informat publicul din intreaga tara ca este sanatos si se pregateste de sarbatorile de iarna.

Dorim sa reasiguram telespectatorii nostri ca pot gasi in noi o sursa sigura de informatii si ca, asa cum a gresi este uman, ne asumam momentele in care comitem o eroare. Ne cerem inca o data scuze atat telespectatorilor, cat si domnului Marian Ralea.”

AGERPRES: "Nu a difuzat niciodată abonaților Agenției Naționale de Presă vreo știre care să anunțe decesul actorului Marian Râlea".

Agerpres nu a difuzat niciodată abonaților Agenției Naționale de Presă vreo știre care să anunțe decesul actorului Marian Râlea

Având în vedere discuțiile din spațiul public, ce au avut loc în această dimineață, privind moartea actorului Marian Râlea, AGERPRES a derulat o serie de verificări interne, în urma cărora a fost demonstrat faptul că materialul Agenției Naționale de Presă dedicat abonaților este corect, acesta fiind de fapt o fișă documentară aniversară, cu titlul "Actorul Marian Râlea împlinește 60 de ani".
Fișele documentare de acest fel sunt produse pe care agenția le publică în mod regulat pentru a marca aniversări ale diferitelor personalități culturale.

Materialul de astăzi, 19 decembrie 2017, a apărut la ora 9:10 și nu a mai suferit nicio modificare ulterioară.

În documentul atașat sunt toate detaliile tehnice ce au stat la baza verificării întreprinse de către AGERPRES referitoare la acest subiect.

Menționăm că preluările greșite ale știrii nu pot fi imputate Agenției Naționale de Presă AGERPRES.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Mareane esti prea obsedat să aperi pro tv care nu verifica stirea din trei surse sau la ei e pe baza de bârfe dar mai ales ai scris aiurea agramatule ha ha
  • Toti inteligenti se gasesc sa vorbeasca ar fi cazul sa taceti din gura sunt televiziuni ma mari care gresesc deocamdata este cea mai buna televiziune , chiar daca uni carcotasi mai vorbesc mai ales antenisti invidia moare ,
  • Eu am o sugestie pentru producatorii emisiunii matinale de la PRO TV, si nu numai pentru ei. Pe langa horoscop, meteo si ce mai e prin grila, sa introduca si rubrica "Mortul zilei". Sunt sigur ca ar fi de un real succes.
  • Jenant! Asa se intampla cand traiesti din asa-zisele breaking news facute pe picior. Singurele posturi cu stiri ok dimineata sunt Digi 24 si TVR1, cu un plus pentru astia de la stat care-s f veseli pe cand restul sunt niste acrituri.
  • Wow. Câți invidioși. :)) oamenii au gresit. Și-au cerut scuze. Restul e treaba interna de verificat. În rest, concurenta sa nu dea lecții de jurnalism pe aici. Doar digi ar putea face asta din România. Restul tot încearcă sa îi ajungă din urma.
  • pai nu ia pro tv de fiecare data in sectiunea cel mai bun jurnal de pe tv ...castigator stirile pro tv,,waw mari profesionisti in frunte cu Esca pe care nu o mai schimba nimeni de pe locul aacela
  • Max, aici greseala nu e ca si cum cineva a scapat o scobitoare. Stirea trece prin reporter, editor, editor of the day si cine mai stie cati. Inainte sa scrie o litera din stire, toti astia au un lucru elementar de facut: sa o verifice. Tu ca om de pe strada cand auzi o stire ca asta primul impuls sa suni pe cineva: ba, uite asa, e adevarat? Si marii profesionisti pro, toata redactia de stiri a fost incapabile sa dea UN telefon, la Ralea? Pe vremea lui Sarbu era de neconceput asa ceva. Cam atat valoreaza marele rebranding al lui Cesnavicius. Logouri trendy, in capete intuneric. Protv a devenit otv.
  • Acest post care transmite SINGUR ACASA de cand eu eram la gradinita si dimineata da starea vremii de 2oo de ori si de 200 de horscop rest reclame din 15 in 15 minute asta este post tv?????
  • Pro tv sa demonstreze ca a preluat o stire falsa...si sa rupa contractul cu Agerpress-ul. Dar nu o va face. De "profesionisti" ce sunt.
  • Asa se intampla cand esti "PRO TV" si nu platesti impozite, ti se taie datorii si altele... Ia sa intre ei in lumea reala si sa plateasca impozite, cum ar fi?

Trimite un comentariu