Skip to main content

PARADA cu imaginile TVR, la fel pe toate posturile. Stațiile au ocolit menționarea sursei

 
PARADA cu imaginile TVR, la fel pe toate posturile. Stațiile au ocolit menționarea sursei

GALERIE FOTO. Cum s-a văzut parada de 1 Decembrie pe posturile TV? La fel peste tot pentru că, în premieră, postul public TVR 1 a fost producătorul TV al evenimentului, a filmat parada de Ziua Națională și a furnizat imagini pentru toate celelalte stații de știri.

Publicitate

Câte au menționat faptul că imaginile sunt preluare TVR1? Aproape niciuna.

Din monitorizarea Paginademedia.ro, doar România TV și B1 au precizat pe ecran că este vorba de "preluare TVR" sau "sursa TVR". Ulterior, au scos mențiunea de pe ecran. 

În rest, celelalte stații nu au precizat pe ecran că imaginile (unele notate pe burtieră ca "impresionante") sunt filmate de TVR. Cine, mai exact: Pro TV, Antena 1, Realitatea TV, Digi 24, Antena 3. B1 a renunțat la menționare după aproximativ jumătate de oră. Și România TV a scos precizarea sursei, după primele minute ale paradei. 

Conform informațiilor Paginademedia.ro din interiorul TVR, în discuțiile cu stațiile TV s-a menționat "rugămintea" de a menționa sursa.

"A fost aceeași frază ca în situația înmormântării Stelei Popescu: aveți permisiunea să preluați imaginile, cu rugămintea să respectați legislația augiovizuală, respectiv cu precizarea sursei, au declarat pentru Paginademedia.ro surse din TVR care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Stațiile TV au pus pe burtieră, în aproate toate cazurile, ori La mulți ani, România!, ori detalii despre defilare. Excepție a făcut România TV, care rula și informații despre "Sfârșitul regelui", "Stela Popescu, filmare înainte de moarte" și "Ce i s-a întâmplat lui Ion Iliescu, de lipsește de la Paradă. Digi 24 nu a avut deloc burtiere pe parcursul paradei.

Semnalul TV de la TVR 1 a fost preluat de Pro TV, Antena 1, Antena 3, România TV, Realitatea TV, Digi 24, B1 TV, Etno TV, Neptun TV, TVH și Publica TV (din Republica Moldova).

AUDIENȚE PARADĂ. VEZI la ce posturi au văzut românii parada, aici

GALERIE FOTO. Parada de 1 Decembrie pe posturile TV:

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Mile comentezi si tu sa nu adormi.Dispari *** care nu poti sustine decat un canal.Esti "l'accro" insa desigur nu stii ce inseamna.In plus,si administratorul acestei pagini este *** ca il lasa sa comenteze.
  • Obsedatul mile continua. Doar protv vede. :)) e vorba de toată lumea deșteptule. Citeste o știre înainte sa comentezi.
  • Sincer, sa precizezi sursa în direct este cam greu. Aproape ca iti trimiti publicul la concurenta.

Trimite un comentariu