Skip to main content

Google a lansat a cincea rundă de finanţare pentru proiecte jurnalistice digitale. Şi românii se pot înscrie

 
foto: techcrunch.com
foto: techcrunch.com

Google a deschis cea de-a cincea sesiune de finanţare dedicată proiectelor jurnalistice digitale. Perioada de înregistrare se desfăşoară începând de astăzi, 28 februarie, şi este deschisă până pe 9 aprilie, pentru proiecte inclusiv din România.

Publicitate

Accentul în această rundă de finanţare va fi pus pe proiectele care diversifică sursele de finanţare şi găsesc metode inovatoare de monetizare, spun reprezentaţii Google.

Pentru a fi eligibile, toate proiectele care doresc finanţări mari şi medii trebuie să demonstre că au o componentă de monetizare.

În cazul proiectelor prototip, obiectivul care trebuie atins este inovaţia, iar monetizarea rămâne în plan secund.

Google oferă finanţarea prin fondul de inovare al Digital News Innitiative (DNI). Până acum, au fost finanţate proiecte în valoare de 90 de milioane de euro pentru 460 de proiecte din 29 de ţări, inclusiv România.

În România au primit finanţare mai multe publicaţii de presă printre care se numără Rise Project, Gazeta Sporturilor - Jurnalisport, Hotnews.ro, Blue Insight sau recent Ringier Romania cu proiectul stiricurate.ro (despre care puteţi citi aici).

Prin DNI, Google vrea să atragă proiecte care să reflecte un nou model de jurnalism digital, să sprijine dezvoltarea de noi modele de business sau să schimbe modul în care utilizatorii consumă ştiri în mediul digital.

Despre toate proiectele, din România, care au obţinut finanţare şi mai multe informaţii despre iniţiativa Google, pe larg:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus