Skip to main content

Regizorul Las Fierbinţi, premiu în SUA cu un film de lungmetraj. Scenarist: fostul publicitar Octav Gheorghe

 
Dragoş Buliga şi Armand Assante, cu trofeul Dracula Film Festival, primul premiu obţinut de producţia regizată de el
Dragoş Buliga şi Armand Assante, cu trofeul Dracula Film Festival, primul premiu obţinut de producţia regizată de el

Mare Premiu câştigat la un festival din America de Dragoş Buliga, regizorul serialului Las Fierbinţi. Producţia cu care a câştigat îl are în rolul principal pe Armand Assante. Scenariul este scris de Octav Gheorghe, fost publicitar, care a lucrat la marile show-uri ale Pro TV şi şi-a pus semnătura şi pe alte producţii (câteva episoade din Ai noştri, printre altele).

Publicitate

Detalii, în continuare:

Filmul lui Dragoş Buliga - primul lui lungmetraj - este The Wanderers - Vânătorul de spirite. Luni, a fost desemnat câştigătorul Marelui Premiu la festivalul de film fantasy The Philip K. Dick Film Festival, din New York.

Nu este primul premiu al peliculei. Filmul a câştigat deja două premii „Best feature” la festivalurile de gen Dracula Film Festival, Brasov şi Unreal Film Festival, Memphis US şi face parte din selecţia oficială a festivalurilor Garden State Film Festival, New Jersey (urmează să deschidă festivalul) şi Glasgow Film Festival, Scoţia.

Scenariul, semnat de un fost publicitar

Un fost publicitar semnează scenariul: Octav Gheorghe. Până în 2013, era partener la Gavrilă şi Asociaţii, dar a decis să renunţe la publicitate.

Octav Gheorghe a colaborat la serialul Deschide ochii şi a scris o parte din episoadele serialului de comedie Ai noştri (a şi regizat câteva).

A lucrat şi la marile show-uri ale Pro TV, Vocea României şi Românii au talent.

Despre ce este filmul:

The Wanderers - Vânătorul de spirite este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care împreună cu un jurnalist, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality show.

Când va fi premiera în România?

Publicul din România va putea vedea pelicula semnată de regizorul Las Fierbinţi în această primăvară. Premiera va fi pe 19 aprilie.

Alte detalii despre producţie:

Distribuţia include atât actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeş, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonţ), actorul israelian Lior Ashkenazi protagonistul filmului „Foxtrot” care a câşstigat Leul de argint la Festivalul de Film de la Veneţia 2017, actorii coreeni Bae Junghawa şi Sun Hojae, cât şi pe Branko Duric, un celebru actor şi muzician bosniac.

The Wanderers, Vânătorul de spirite este un proiect românesc independent filmat in engleză, română, germană şi coreeană, realizat de către de Wanderers Inc., Frame Film şi That’s the Film şi o echipă de producători din România, UK, Franţa, Spania. Filmările au avut loc în Sighisoara, Dofteana (jud Bacău) şi Bucureşti.

Imaginea e semnată de Şerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin (X-Men: Apocalypse 2016, Crimson Peak 2015), special make-up Edwina Vodă, efectele speciale vizuale sunt asigurate de Felician Lepădatu (Zero Theorem), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de Luminiţa Lungu.

VIDEO. Trailerul filmului regizat de Dragoş Buliga

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zxc zxc
    Pacat Petrisor, pacat
  • adi adi
    banuiesc ca e vorba de un festival micut de duzina, altfel ati fi dat numele festivalului. nu m-as mira sa fie o distinctie contracost, precum cele pe care le cumpara vadimache dilimache in anii de glorie imunda...
  • F F
    1q sam : devii noul mile ? Unde ai văzut filmul sau vorbești ca alți limitați din închipuiri?
  • 1q s-am 1q s-am
    un premiu gen "cel mai bun fotbalist roman de nicu gheara". incredibil cum unii se uda tot pt un film slab, premiat la un festival obscur. asta spune multe despre nivelul de inteligenta al fanilor protv. lets face it ! filmul este p.ro.st, plin de clisee, filmat intr-un stil ieftin, cu efecte speciale de anii 90. primeste un premiu la un festival obscur, despre care nu scrie nimeni in nicio revista/site de specialitate. iar talibanii protv s-au udat tot de fericire. sa ne ferească 'mniezău !
  • R2D2 R2D2
    @F: Ca sa nu fie loc de confuzii, era vorba de filme, evident
  • marian marian
    F, perfecta dreptate dar cine sa inteleaga cei de la antenuta cu propaganda lor comunista , mile si alti . precum si cei care ridica in slavi canalul , pentru o emisiune care o duce pana in vara , , ca in rest la ce sa te uiti la familia dragusanu . pro are si bune si rele . are diversivicat . , premiul nu este cumparat ,vicentiu . cum fac cei de la intact , cum se aude , .
  • R2D2 R2D2
    ***
  • Vincentiu Vincentiu
    O fi fost scump premiul ala? Ca filmul sigur e ieftin rau.
  • F F
    Asta ca sa înțeleagă și inculții care dau în las fierbinți doar pentru ca nu înțeleg genul. :)) Serialul este făcut de oameni talentați și profesioniști, obișnuiți cu laude nu doar în România, ci și în afara tarii. Felicitări.

Trimite un comentariu

sus