Skip to main content

Regizorul Las Fierbinți, premiu în SUA cu un film de lungmetraj. Scenarist: fostul publicitar Octav Gheorghe

 
Regizorul Las Fierbinți, premiu în SUA cu un film de lungmetraj. Scenarist: fostul publicitar Octav Gheorghe
Dragoș Buliga și Armand Assante, cu trofeul Dracula Film Festival, primul premiu obținut de producția regizată de el

Mare Premiu câștigat la un festival din America de Dragoș Buliga, regizorul serialului Las Fierbinți. Producția cu care a câștigat îl are în rolul principal pe Armand Assante. Scenariul este scris de Octav Gheorghe, fost publicitar, care a lucrat la marile show-uri ale Pro TV și și-a pus semnătura și pe alte producții (câteva episoade din Ai noștri, printre altele).

Publicitate

Detalii, în continuare:

Filmul lui Dragoș Buliga - primul lui lungmetraj - este The Wanderers - Vânătorul de spirite. Luni, a fost desemnat câștigătorul Marelui Premiu la festivalul de film fantasy The Philip K. Dick Film Festival, din New York.

Nu este primul premiu al peliculei. Filmul a câștigat deja două premii „Best feature” la festivalurile de gen Dracula Film Festival, Brasov și Unreal Film Festival, Memphis US și face parte din selecția oficială a festivalurilor Garden State Film Festival, New Jersey (urmează să deschidă festivalul) și Glasgow Film Festival, Scoția. 

Scenariul, semnat de un fost publicitar

Un fost publicitar semnează scenariul: Octav Gheorghe. Până în 2013, era partener la Gavrilă și Asociații, dar a decis să renunțe la publicitate.

Octav Gheorghe a colaborat la serialul Deschide ochii și a scris o parte din episoadele serialului de comedie Ai noștri (a și regizat câteva).

A lucrat și la marile show-uri ale Pro TV, Vocea României și Românii au talent.

Despre ce este filmul:

The Wanderers - Vânătorul de spirite este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume, care împreună cu un jurnalist, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) și care are în grijă și o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzațional pentru un reality show.

Când va fi premiera în România?

Publicul din România va putea vedea pelicula semnată de regizorul Las Fierbinți în această primăvară. Premiera va fi pe 19 aprilie.

Alte detalii despre producție: 

Distribuția include atât actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonț), actorul israelian Lior Ashkenazi protagonistul filmului „Foxtrot” care a câșstigat Leul de argint la Festivalul de Film de la Veneția 2017, actorii coreeni Bae Junghawa și Sun Hojae, cât și pe Branko Duric, un celebru actor și muzician bosniac.

The Wanderers, Vânătorul de spirite este un proiect românesc independent filmat in engleză, română, germană și coreeană, realizat de către de Wanderers Inc., Frame Film și That’s the Film și o echipă de producători din România, UK, Franța, Spania. Filmările au avut loc în Sighisoara, Dofteana (jud Bacău) și București.

Imaginea e semnată de Șerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin (X-Men: Apocalypse 2016, Crimson Peak 2015), special make-up Edwina Vodă, efectele speciale vizuale sunt asigurate de Felician Lepădatu (Zero Theorem), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de Luminița Lungu.

VIDEO. Trailerul filmului regizat de Dragoș Buliga  

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • banuiesc ca e vorba de un festival micut de duzina, altfel ati fi dat numele festivalului. nu m-as mira sa fie o distinctie contracost, precum cele pe care le cumpara vadimache dilimache in anii de glorie imunda...
  • 1q sam : devii noul mile ? Unde ai văzut filmul sau vorbești ca alți limitați din închipuiri?
  • un premiu gen "cel mai bun fotbalist roman de nicu gheara". incredibil cum unii se uda tot pt un film slab, premiat la un festival obscur. asta spune multe despre nivelul de inteligenta al fanilor protv. lets face it ! filmul este p.ro.st, plin de clisee, filmat intr-un stil ieftin, cu efecte speciale de anii 90. primeste un premiu la un festival obscur, despre care nu scrie nimeni in nicio revista/site de specialitate. iar talibanii protv s-au udat tot de fericire. sa ne ferească 'mniezău !
  • F, perfecta dreptate dar cine sa inteleaga cei de la antenuta cu propaganda lor comunista , mile si alti . precum si cei care ridica in slavi canalul , pentru o emisiune care o duce pana in vara , , ca in rest la ce sa te uiti la familia dragusanu . pro are si bune si rele . are diversivicat . , premiul nu este cumparat ,vicentiu . cum fac cei de la intact , cum se aude , .
  • Asta ca sa înțeleagă și inculții care dau în las fierbinți doar pentru ca nu înțeleg genul. :)) Serialul este făcut de oameni talentați și profesioniști, obișnuiți cu laude nu doar în România, ci și în afara tarii. Felicitări.

Trimite un comentariu