Skip to main content

Doina Gradea, mesaj pentru angajaţii TVR: Este nevoie de noi energii, aşadar şi de o tânără generaţie de profesionişti

 
Doina Gradea - Foto: HotNews
Doina Gradea - Foto: HotNews

La scurt timp după validarea ca preşedinte al TVR, Doina Gradea le-a transmis un mesaj angajaţilor.

Publicitate

Esenţa: „Orice început aduce cu sine schimbări”, a fost mesajul Doinei Gradea, obţinut de Paginademedia.ro.

„Este nevoie de noi energii, aşadar şi de o tânără generaţie de profesionişti care să înveţe responsabilitatea aparte pe care o presupune munca într-o televiziune publică, să preia ştafeta de la mentori cu o inestimabilă expertiză şi să aducă TVR în prezentul anului 2018 şi către un viitor al succesului.”, a mai menţionat ea.

Mesajul integral al Doinei Gradea, în continuare:

Dragi colegi,

Ziua de ieri, 28 martie, a reprezentat finalul unui mandat interimar marcat de momente deosebite, pe care le-am străbătut împreună. Vă mulţumesc tuturor pentru profesionalismul de care aţi dat dovadă şi pentru demonstraţia de excelenţă şi de capacitate de a lucra în echipă, în beneficiul publicului Televiziunii Române şi sub binecunoscutul brand al acesteia.

Îmi doresc ca această perioadă să reprezinte rădăcina energiei colective renăscute, a curajului de a face acele gesturi şi lucruri atât de necesare pentru a readuce TVR acolo unde îi este locul, în centrul atenţiei românilor. Vă asigur, ca şi până acum, de tot sprijinul şi de toată deschiderea mea în acest sens.

Ziua de 28 martie înseamnă, totodată, un punct de început pentru o etapă din istoria TVR care sper că va aduce un parteneriat real, onest şi pozitiv între Consiliul de Administraţie, Comitetul Director şi angajaţii Societăţii Române de Televiziune. Voi veghea ca acest parteneriat să fie destinat asigurării nu doar atât de necesarei coerenţe şi consecvenţe decizionale şi manageriale, ci mai ales unei construcţii solide, cu proiecte importante, care pot fi dezvoltate pe termen mediu şi lung.

Noul Consiliu de Administraţie validat de către Parlamentul României este alcătuit, aşa cum o indică primele noastre discuţii, din oameni deschişi, convinşi de necesitatea unui proces decizional transparent şi interesaţi, în mod autentic şi nepartizan, de punerea în valoare a uriaşului potenţial al TVR.

Desigur, orice început aduce cu sine şi schimbări. Vreau să vă asigur că acestea vor fi întotdeauna şi în integralitate destinate îndeplinirii misiunii publice a Televiziunii Române şi unei cât mai bune folosiri a resurselor acesteia, fără că profilul său unic să se piardă sau să se dilueze în goana unei competiţii fără sens cu televiziunile comerciale.

Este nevoie, aşa cum spuneam, de noi energii, aşadar şi de o tânără generaţie de profesionişti care să înveţe responsabilitatea aparte pe care o presupune munca într-o televiziune publică, să preia ştafeta de la mentori cu o inestimabilă expertiză şi să aducă TVR în prezentul anului 2018 şi către un viitor al succesului.

Anul acesta, ca şi anul care urmează, sunt marcate de un lung şir de proiecte ample pentru Televiziunea Română. Voi aminti doar câteva: Marele Centenar, preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi reluarea Festivalului "Cerbul de Aur", care aniversează 50 de ani de la lansare. Este o perioadă complexă, care are potenţialul de a marca o adevărată renaştere a televiziunii publice.

Sunt onorată să conduc echipa Televiziunii Române, în calitate de Preşedinte Director General, în acest moment atât de important, şi mă angajez în faţa voastră, aşa cum am făcut-o şi în jurământul depus în faţa Parlamentului României, să-mi îndeplinesc CU ONOARE, CONŞTIINŢĂ ŞI FĂRĂ PĂRTINIRE atribuţiile ce îmi revin în această calitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sclavus Tehnicus Sclavus Tehnicus
    E clar, din ce se scrie pe net și nu numai, ă Doina Gradea e un personaj pus politic, fără talente manageriale (rezultatele se vad) și plină de cntroverse inclusiv juridice. Dacă era vreo valoare rămânea la Pro, doar câinele nu pleacă de la măcelărie.
    Dar NU numai Doina Gradea e de vină pentru cvasi-majoritatea programelor slabe ale TVR, pentru derapajele inadmisibile din emisiunile talk-show, pentru chiulul masiv de la muncă al prea multor angajați, pentru incompetența, pentru promovarea infractorilor în prime-time etc.
    Restul din cei peste 80 de directori și directorași ce naiba face? Fiecare, în pătrățica lui, încearcă să fie mai bun? Că nu prea se vede.
  • Fane Fane
    Din pacate cei mai multi din "tanara generatie" folosesc "energia" etalandu-si masinile noi(in special duduile care taie frunze la caini) sau lamentandu-se ce greu e sa muncesti. De la celebrul regizor-presedinte se sapa la temelia TVR de catre cei care au venit in posturi de conducere din celelalte televiziuni.
  • gicu gicu
    pai de-abia asteptam sa isi aduca fostele colege de munca, prietenele, vedetele uitate ale postului acasa, poate vreun dansator bun de director de departament stiri. sa nu-l uite si pe ion squared la regie de emisie, ar fi o pierdere majora.
  • Principele Radu Principele Radu
    Dacă dăm un search pe Google folosind cuvintele Doina Gradea, vom găsi că realizările cele mai importante ale acesteia sînt torentele de calomnii la adresa vedetei Andreea Berecleanu. PaginaDeMedia a relatat pe larg chestiunea. Pt aceste țățisme, fosta făcătoare de cafele a penalului Adrian Sârbu are o condamnare de la Curtea de Apel chiar la începutul acestui an. Uite cum ține lecții despre jurnalism cineva care n-a practicat niciodată meseria asta și care, f grav pt branșă, a mințit grosolan când încerca să cocheteze cu ea atacând oameni de succes. Această persoană este PDG-ul TVR și vorbește despre onoare și onestitate, despre progres și reformă.
  • Livia Pila Livia Pila
    In mod sigur păstrarea lui Cristache servește interesele PSD . E ceea ce dorește tov. Gradea.
  • Gelu, Glad & Menumorut Gelu, Glad & Menumorut
    Înțelegem, din discursul împachetat mobilizator cu jurăminte și alte alea, că se dorește cheltuirea banului public pe tot felul de șușanele. Ultima finală Eurovision a avut rating cam cât o ediție bălmăjită de Interes Personal (pardon, General) a genialului Sorin Burtea. Jumătate de milion de euro aruncați pe fereastră pentru vreo 3000 de voturi, mai putine decat spectatorii de la finala din Sala Polivalentă. Plus-valoare, nu glumă, girată de eterna și fascinanta Iuliana Marciuc. Cam astea sunt rezultatele stralucite ale "managementului performant" al Doinei Gradea. Urmează Cerbul de Aur si apoi Nobelul pt Economie: cum să pui pe butuci o televiziune care halește dublu față de toate celelalte din România la un loc.
  • Paco Paco
    Demagogie pură împachetată ieftin-corporatist de departamentul PR. Gradea nu are nici măcar acest talent, rupe pixul și mușcă din tastatură.
    Vârful de lance al "tinerei generații de profesioniști" e dl Sărmăluță, alias Ionuț Cristache, un fel Che Guevara scăpătat parașutat de Varan la furajat din banul public.
    Iar "noile energii" îi au ca elite pe Sorin Burtea, probabil cel mai penibil realizator din istoria TVR, și pe Iuliana Marciuc & Marina Almășan, eternele maestre ale combinațiilor de prost gust.
  • Livia Pila Livia Pila
    Despre cit de nedemn a subordonat tov. Gradea Tvr puterii politice nici o vorba. Tvr este cam tot la fel cum era pe vremuri ziarul Vocea României.

Trimite un comentariu

sus