Skip to main content

(P) Violonistul Alexandru Tomescu, proiect special. Spiritul unui podgorii, interpretat cu Stradivarius în piese clasice: Sunetul Avincis

 
(P) Violonistul Alexandru Tomescu, proiect special. Spiritul unui podgorii, interpretat cu Stradivarius în piese clasice: Sunetul Avincis

(P) Proiect muzical special al violonistului Alexandru Tomescu, pentru crama Avincis. Piese clasice, de la Johann Sebastian Bach, Ludwigh van Beethoven și continuând cu Ciprian Porumbescu și Astor Piazzolla, au fost grupate într-un eveniment special, sub genericul Sunetul Avincis.

Publicitate

Detalii despre eveniment și despre concept, în continuare:

Pentru câteva ore, în prima zi a primăverii, una din încăperile spectaculoase ale Palatului Ghica Victoria, s-a transformat într-o adevărată sală de concert de muzică clasică, unde cei peste 50 de invitați, prieteni apropiați AVINCIS, au experimentat, în premieră, „Sunetul AVINCIS”, ale cărui acorduri poartă în ele muzica domeniului VILA DOBRUȘA.

GALERIE FOTO.

Cei prezenți au fost plăcut surprinși să facă parte dintr-un proiect inedit:

- să asculte în interpretarea inegalabilă a lui Alexandru Tomescu și Omar Massa, un număr de 8 melodii, să deguste vinurile pereche AVINCIS și să savureze preparatele impecabil pregătite, realizate de echipa Gargantua.

Alexandru Tomescu

„Proiectul «Sunetul AVINCIS» este o premieră în România pentru că am vrut să redăm cât mai aievea spiritul domeniului VILA DOBRUȘA, să recreăm acea magie a locului, foarte greu de povestit chiar și atunci când ai la îndemână o vioară Stradivarius.

Seara aceasta este momentul festiv de lansare în lume a acestei povești frumoase care s-a materializat într-o înregistrare realizată exact acolo la crama de la VILA DOBRUȘA, o cramă cu niste proprietăți sonore ieșite din comun”.

Acest proiect cultural a fost gândit de Andreea Micu, proprietar AVINCIS, împreună cu artiștii Alexandru Tomescu și Omar Massa, iar timp de șase luni a existat o muncă elaborată în echipă, implementându-se cu răbdare și atenție la detalii, toți pașii absolut necesari: stabilirea melodiilor, înregistrarea acestora la crama AVINCIS, producția discului „Sunetul AVINCIS” și organizarea lansării în rândul celor apropiați comunității AVINCIS.

Andreea Micu, proprietar crama AVINCIS:

„Vinul nu este o simplă băutură, este, de fapt, un produs cultural, aflat la intersecția artelor, iar muzica este cea mai strâns legată de vin.

Noi, la podgoria cramei AVINCIS și pe domeniul VILA DORBUȘA, iubim foarte mult proiectele culturale și susținem muzica, literatura, creația, în general, pentru că suntem conștienți că vinul în sine reprezintă o creație, nu doar o băutură.

Pornind de la acest sentiment al legăturii dintre muzică și vin, s-a născut proiectul «Sunetul AVINCIS»”.

Au fost selectat 12 piese, un fel de mărturie muzicală, pornind de la Johann Sebastian Bach, Ludwigh van Beethoven și continuând cu Ciprian Porumbescu și Astor Piazzolla, care au surprins nu doar particularitățile perioadei respective din care face piesa parte, dar și puțin din sufletul de la VILA DOBRUȘA.

Sunt explorate atât piese din celebrul repertoriu sud-american de tango, cât și lucrări clasice, foarte cunoscute, dar care au primit o dinamică și o culoare cu totul noi, datorită bandoneonului lui Omar Massa.

„AVINCIS este un proiect complex, care are trei dimensiuni. Vorbim în primul rând despre recuperarea memoriei familiei noastre, care are o muzică a istoriei, a tradiției, a poveștii care stă în spatele a ceea ce reprezintă AVINCIS astăzi.

Dimensiunea enologică, viticolă, care are o muzică a terroir-ului de Drăgășani, a viei, a foșnetului frunzelor, al strugurilor, al aripilor fazanilor atunci când zboară deasupra podgoriei noastre.

A treia dimensiune este cea a arhitecturii și a peisajului: o cramă modernă în dialog permanent cu conacul în stil neoromânesc, o muzică a acestor forme și materii pe care încercăm să o surprindem în vinurile AVINCIS”, a continuat Andreea Micu.

Anca Marcu, Senior PR Manager RANEVENTS:

„A fost o provocare organizarea acestui eveniment fiind un concept simplu atunci când este pus pe hârtie, dar complicat atunci când îl implementezi. Am început să lucrăm la acest proiect în urmă cu trei luni și pașii parcurși ne-au pus la încercare creativitatea, organizarea, anticiparea unor situații, planificarea și coordonarea unui grup de furnizori.

Atunci când organizezi un eveniment într-un spațiu atipic ai nevoie să existe o sincronizare atentă între toți furnizorii, astfel încă un desfășurător de 1 pagină să poată fi implementat impecabil.

Am fost onorați să fim implicați în acest proiect cultural, iar mulțumirile clientului de la finalul evenimentului, ne-au confirmat că munca noastră a fost recunoscută și apreciată. Și acest lucru este tot ce contează la încheierea unui eveniment”. 

Despre AVINCIS:

AVINCIS este simbolul renașterii vinurilor românești, sub semnul tradiţiei și modernităţii, o întoarcere la origini, dar în același timp o privire spre viitor. Crama AVINCIS, de pe Domeniul VILA DOBRUŞA din Drăgășani, a fost inaugurată în iunie 2011 când au fost lansate şi primele vinuri produse din recolta anului 2010.

Vinurile Cramei AVINCIS destinate segmentului HoReCa, sunt disponibile exclusiv în restaurante și în magazine specializate de vinuri din Alba, Arad, București, Brașov, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Iași, Miercurea Ciuc, Piatra Neamţ, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Vinurile gamei VILA DOBRUŞA, creată de AVINCIS exclusiv pentru segmentul de retail, sunt diponibile în magazinele agreate ale marilor reţele de retail din Bucureşti şi din ţară: Auchan, Carrefour, Real – Arad & Oradea, Billa – Columbus, Mega Image, dar și online pe: www.finestore.ro, www.beicevrei.ro, www.marvin-wineshop.ro, www.foxwines.ro, www.mega-image.ro.

AVINCIS a adăugat în palmares în 2017, 14 noi medalii internaționale, printre cele mai premiate vinuri aflându-se Fetească Regală & Pinot Gris 2015, AVINCIS White 2015 (Domnul de Rouă în Alb), Merlot 2013, Pinot Noir 2013 și gama Vila Dobrușa.

Detalii, pe http://www.avincis.ro/ și pe https://www.facebook.com/avincis.romania  

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu