Skip to main content

Pro TV, obligat de CNA să-i dea drept la replică lui Sevil Shhaideh. Membru CNA: „ăsta este stilul ştirilor dumneavoastră, acuzaţi sau manipulaţi”

 
Foto: EVZ
Foto: EVZ

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să oblige Pro TV să-i acorde un drept la replică fostului vicepremier, Sevil Shhaideh, după o ştire de pe Pro TV ce viza cazul Belina.

Publicitate

Cel mai vehement membru împotriva Pro TV a fost Monica Gubernat, care a acuzat postul că "manipulează."

De ce, dar şi detalii despre caz, în continuare:

Sesizarea viza o ştire difuzată pe 18 ianuarie de pe Pro TV, în care erau prezentate informaţii dintr-un raport al experţilor în cazul Belina. Aceştia „susţin că insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din proprietatea publică a statului. Aşadar, Hotărârea de Guvern care a mutat sute de hectare de apă şi teren din bazinul hidrografic al Dunării la Consiliul Judeţean Teleorman pare ilegală.

Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări venite chiar din partea lui Sevil Shhaideh, care reclama că postul nu i-a cerut un punct de vedere în legătură cu ştirea în cauză şi că a refuzat să-i acorde apoi un drept la replică.

Totodată, Shhaideh spune în reclamaţie că „informaţia difuzată a prezentat o situaţie din cadrul unui document nepublic, prezentarea a fost eronată şi de natură a induce în sânul opiniei publice ideea unei vinovăţii fără echivoc în ceea ce mă priveşte, prezentând nişte concluzii pe care, până la această oră, nici măcar reprezentanţii parchetului nu le-au tras din cadrul expertizei, în sensul în care s-ar confirma acuzaţia ce mi se aduce, respectiv că Hotărârea de Guvern iniţiată şi promovată de subsemnata ar fi ilegală.”

Prezentă în şedinţa publică a CNA, Adelina Sandu, reprezentant juridic al Pro TV, le-a spus membrilor CNA că dreptul la replică nu a fost acordat pentru că nu a fost adusă nicio acuzaţie la adresa doamnei Shhaideh.

Adelina Sandu, Pro TV:

„Dreptul la replică nu a fost acordat întrucât nu s-a făcut nicio acuzaţie. Materialul a prezentat doar concluziile raportului de expertiză prrin care experţii au confirmat că respectiva proprietate trebuie să rămână în proprietatea statului şi că s-ar putea confirma că HG-ul ar fi ilegal.

În ştire nu s-a tras nicio concluzie, aceasta fiind de interes public justificat prezentând informaţi fundamentate pe acţiuni intreprinse de autorităţile statului şi pe informaţii obţinute din surse cu caracter confindenţiale”.

Monica Gubernat, membru CNA:

Faptul că aţi acuzat-o de comportamente ilegale şi de fapte ilegale, pentru dumneavoastră nu este o acuzaţie? Înţeleg că acel raport nici măcar nu a ajuns pe masa procurorilor, singurii care pot acuza sau nu un om, nu experţii. Înţeleg că încă nu au tras nicio concluzie, mai ales că doamna Shhaideh nici măcar nu a fost trimisă în judecată.

Cum consideraţi că nu aţi acuzat-o de nimic ilegal. Şi ca faptă şi ca fapt divers, ăsta este stilul ştirilor dumneavoastră, acuzaţi sau manipulaţi.

Monica Gubernat i-a atras atenţia reprezentantei că nu este prezentată nicio sursă a informaţiilor. „Sunt surse confidenţiale”, i-a spus aceasta. „Şi dacă sunt confidenţiale noi trebuie să vă credem pe cuvânt... Trebuia să anunţaţi că sursele sunt confidenţiale”, a adăugat Monica Gubernat.

Răsvan Popescu, vicepreşedinte CNA:

„Fiind un caz în cercetare, trebuia să o întrebaţi şi pe ea (Sevil Shhaideh - n.r.)”.

Radu Herjeu, membru CNA a fost de altă parere:

„Sigur, materialul are o tentă. Eu, dacă nu ştiam nimic despre acest caz, înţelegeam că marea problemă a Belinei este că a pescuit gratis Dragnea. Reporterul pe asta s-a axat, că boşii PSD au pescuit acolo gratis.

Însă, nu i-au fost aduse acuzaţii (lui Sevil Shhaideh - n.r.), care au fost făcute până acum în presă. Acelea nici măcar nu au fost reluate. Nici măcar nu s-a spus că este acuzată că ar fi făcut ceva într-un dosar. S-a considerat că raportul acela al experţilor ar putea justifica acuzaţia că trecerea dintr-o parte în alta a insulei nu este tocmai legală.”

Acordarea dreptului la replică a trecut cu şase voturi pentru: Orsolya Borsos, Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Radu Herjeu şi Dorina Rusu au votat împotrivă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabriel Gabriel
    O instituție aflată in slujba “ciumei roșii”. ***!
  • Borris Borris
    Sper ca CNA sa aiba soarta fostului lor sef, Ralu Filip...
  • Moartea soptita! Moartea soptita!
    Cred ca n-ar plange nimeni daca CNA ar fi desfintat! Aceasta este o rafuiala a maretului partid cu presa neafiliata. Aceasta decizie, pur politica, va fi anulata de instanta!
  • marian marian
    Toti antenisti , comunisti ,,,,, la ordinul lui VARANUL comentati cred ca va spalat creierul DAS prostitutia ,PROMOVEAZA antenutele , rom, tv si .... iar CNA este un cuib de comunisti , al psd , JOS cu ei , platita cu bani grei din bani nostri , cine este M,G,
  • alex alex
    deci astia ignora toate prostiile spuse la Antena 3 si RTV si se iau de Pro tv? In logica de azi ar trebui sa vedem ore intregi de drept la replica pe aceste posturi.
  • Andrei Andrei
    Pro tv manipuleaza...pai sunt mici copii pe langa latrinele psd-ului. Chiar tot in tara asta e condus de comunistii astia ***? "
  • Gogu Gogu
    CNA-ul este un alt câine de pază al pdsr-ului. Totul se face pe față.
  • Mihai Mihai
    Era bine cand psd le anula datoriile la *** de la protv...acu' ca nu le mai da nimic nu mai sunt buni...fi-mi-ar sila de ei...
  • Tavy Tavy
    Dar ce repede a ajuns sa fie dezbătută sesizarea doamnei...are sesizări se iau în discuție după ce faptele se prescriu...
  • Ana Ana
    Acuma si Gubernat, parca n-am sti de unde vine....
  • Costi Costi
    Ce audiența mai fac știrile?Pe cele din luna ianuarie nu le-ați pus.Ma intereseaza Observatorul Antenei 1 ca doar la ala ma uit :)))
  • SSA SSA
    Alti antenisti?
    *** *** vostru de Voiculescu pupincurist de PSD.
    PSD=CNA=CIUMA ROSIE
  • Das Das
    ProTv, un post specializat în minciuni și manipulări ordinare. Au inventat și mediatizat în mod crunt prostituția televizată în România.
  • SSA SSA
    Jos CNA!!!
    Cea mai nenorocita institutie. Cum poate fi acuzat PRO TV de manipulare in timp ce RTV ii manipuleaza la greu.
    PSD=CNA=***.

Trimite un comentariu

sus