Skip to main content

Radioul Public are trei licenţe noi de la CNA. Va lansa un nou post de radio în Braşov

 
Radioul Public are trei licenţe noi de la CNA. Va lansa un nou post de radio în Braşov

Postul public de radio primeşte trei frecvenţe noi de radio, dintre care una pentru un nou post local de radio ce urmează să fie lansat, Radio România Braşov FM (93,3 FM). Conform legii audiovizualului, frecvenţele pentru serviciul public de radio se atribuie fără concurs.

Publicitate

Totodată, Radio România Actualităţi va primi şi frecvenţa de Zimnicea (90,1 MHz).

Ulterior, în şedinţa de astăzi, la solicitarea unui reprezentant al Societăţii Române de Radiodifuziune, şi cu susţinerea membrului CNA Orsolya Borsos, SRR va primi o a treia frecvenţă. În Gheorgheni, 92,3 FM, pentru o mai bună acoperire a Radio Târgu Mureş.

Despre Radio Braşov FM:

Postul Radio România Braşov va avea 55% producţie proprie, iar restul producţii ale altor producători. Totodată, radioul va avea 20% producţii de informare.

Potrivit notei depuse la CNA, pentru lansarea acestui post, Radio România va avea un buget de 69.300 de lei, ce va fi asigurat din veniturile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Florin Bruşten, director Radio România Regional: „Este un proiect pe care noi îl avem din 1998 de a finanţa un post local în Braşov. Nu vă ascund că intenţionăm să reformăm complet sistemul regional pe care îl avem în zonă”, le-a spus membrilor CNA un reprezentant al

„Am făcut demersurile pentru înregistrarea mărcii Braşov FM. Noi dispunem de spaţiul necesar, avem resurse umane, dar vom îmbogăţi echipa redacţională.”

„Avem sediu, avem dotarea necesară, vom suplini cu tot ce înseamnă partea de producţie, cu transmisia”, a mai adăugat reprezentantul Radio România.

În cât timp va fi lansat? „Depindem de zona tehnică, de instalarea împreună cu SNR al emiţătorului. Din punct de vedere al staţiei poropriuzise, vom fi gata în două luni.”

Nicu Popescu, reprezentant Radio România Actualităţi, despre frecvenţa de Zimnicea:

„Staţia ar transmite programul România Actualităţi. (...) Necesitatea este dată de faptul că Zimnicea este cea mai sudică zonă a ţării şi cea mai îndepărtată de releu ca să poată fi acoperită. S-ar duce către 20 – 30 de localităţi care ar auzi programul în FM. Credem că în acest fel şi pentru cei din Sud va fi un lucru bun în sensul în care vor avea posibilitatea să recepţioneze un program complet, care ar avea ştiri, muzică, emisiuni.”

Despre frecvenţa de Gheorgheni

Totodată, Florin Bruşten a solicitat CNA şi frecvenţa radio de Gheorghieni pentru completarea Radio Târgu Mureş, pe care forul intenţiona iniţial să o scoată la concurs. „La Gheorghieni există o „găleată” în care programele noastre nu sunt recepţionate”, le-a spus membrilor CNA reprezentantul Radio România.

Solicitarea a fost susţinută şi de Orsolya Borsos, membru CNA: „Acolo chiar nu se aude Radio Târgu Mureş şi este o zonă locuită preponderent de maghiari - 90%. (...) Sunt de acord să scoatem Gheorgheni de pe listă (lista de concurs - n.r.) şi să aşteptăm să depună dosarul.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus