Skip to main content

VIDEO. (P) Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Boiron, conferință despre Homeopatie la București

 
VIDEO. (P) Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Boiron, conferință despre Homeopatie la București

VIDEO. (P) Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, a revenit luna aceasta în România. Despre ce a discutat, dar și o serie de întrebări și răspunsuri ale oficialului Boiron, în continuare, în text și în două filmări de la evenimentul din Capitală.

Personalitate cu notorietate internaţională în domeniul farmaceutic, Michèle Boiron a susţinut la București o conferinţă pe tema „Homeopatie. Dosarele expertului: Traumatologie Generală şi Sportivă”.

Publicitate

Înainte de alte detalii, cine este Michèle Boiron:

Michèle Boiron s-a născut la Lyon, în data de 17 iunie 1944. Părinţii săi, Simone şi Jean Boiron urmau să aibă încă 2 copii: Christian în 1947 şi Thierry în 1961.

În 1967 obţine diploma de doctor în farmacie şi se întoarce la Lyon, unde se alătură mamei sale, Simone, la conducerea farmaciei familiale. Dar gustul pentru independenţă şi forţa caracterului său au condus-o curând la cumpărarea unei farmacii proprii la Bron, o regiune lyoneză. Are 34 de ani. În 8 ani multiplică de 8 ori cifra de afaceri, în primul rând datorită introducerii medicamentelor homeopatice în oficină, medicamente aproape necunoscute până la venirea ei în oraş.

Michèle Boiron se află, alături de fraţii ei Christian şi Thierry, în consiliul de administraţie al grupului BOIRON.

VIDEO 1. Michèle Boiron, la București:

Despre ce a vorbit Michèle Boiron la București? 

Michèle Boiron militează pentru dezvoltarea, acolo unde este posibil, a rolului farmacistului de «consilier al sănătăţii». Şi cum rolul farmacistului de oficină cunoaşte o evolutie deosebit de importantă, acesta fiind actor al sănătăţii de proximitate, Michèle Boiron a împărtăşit auditoriului din România din experienţa şi pasiunea sa pentru medicamentul homeopatic.

VIDEO 2. Întrebări și răspunsuri despre homeopatie de la Michèle Boiron 

Schimbarea obiceiurilor este lupta zilnică a lui Michèle Boiron. Deși militantă convinsă în favoarea homeopatiei, ea a apărat întotdeauna complementaritatea cu medicina convențională, alopatia:

"Acum patruzeci de ani a existat un sectarism de ambele părți", își amintește ea, "astăzi, ambele sunt propuse. Pentru alergii de primăvară, de exemplu, puteți lua homeopatia în timpul zilei, nu există efecte secundare cunoscute și simptomele se ameliorează bine.

Dar dacă persistă seara, nimic nu împiedică să se ia un antihistaminic înainte de culcare.”

Un concept greu de înțeles în timpul tatălui său, Jean, și a unchiului său Henri, co-fondatorii laboratoarelor din Lyon în 1932. "Ei erau pasionați, vizionari și originali pentru timpul lor.”

Michèle Boiron preferă să vorbească și despre strategie: "Viitorul trece prin formarea medicilor, farmaciștilor și asistenților medicali”.

Pentru volumul al 6-lea al colecției „Homeopatie. Dosarele Expertului” Michèle Boiron a ales tema Traumatologiei.

Michèle Boiron :

„Într-adevăr, medicamentele homeopatice, eficiente și fără efecte adverse, sunt aliate de prim plan în diversele traumatisme întâlnite, la copil, desigur, dar și la sportivi, vârstnici, pe scurt la toată lumea.

În farmacie, suntem deseori solicitați în legătură cu traumatismele acute și ne vom limita, de altfel, la aceste cazuri atunci când suntem în faţa clienţilor.

Am dorit să vă împărtășim experiența noastră în acest domeniu, tocmai pentru a facilita consilierea dumneavoastră zilnică. Am solicitat asistența unui medic homeopat, profesor la CEDH (Centre d’Enseignement et du Développement de l’Homéopathie, Franța), care formează medici, doctorul Franck Choffrut. Contribuția lui, esențială, aduce elementele de fiziologie indispensabile pentru cunoștinţele noastre.

"Colaborarea dintre medic și farmacist este un atu în practica profesională, în beneficiul pacienților. Acesta este scopul principal în calitate de farmaciști de oficină, cel dintâi consilier în domeniul sănătății”, a mai spus la București Michèle Boiron.

Laboratoarele Boiron, carte de vizită:

Laboratorul BOIRON se bucură de prezență în 59 de țări, inclusiv 20 filiale, 30 întreprinderi.

Grupul Boiron numără astăzi 20 de filiale, în principal în Europa şi în America de Nord.
Compania are, de asemenea, birouri în America de Sud (Boiron Brazilia), în Africa de Nord (Boiron Tunisia) şi, de la sfârşitul anului 2015, în Asia de Sud cu deschiderea unei filiale în India.

Astăzi, în lume, aproximativ 400.000 de specialişti în sănătate (medici) utilizează homeopatia în practica lor zilnică.

Aceasta aduce profesioniștilor din domeniul sănătății soluții concrete în numeroase domenii: ORL, ginecologie, pediatrie, dermatologie, etc. Sunt numeroşi cei care le folosesc: medicii (medici generaliști și specialiști), stomatologii, medicii veterinari.

 

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu