Skip to main content

VIDEO. (P) Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Boiron, conferinţă despre Homeopatie la Bucureşti

 
VIDEO. (P) Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Boiron, conferinţă despre Homeopatie la Bucureşti

VIDEO. (P) Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, a revenit luna aceasta în România. Despre ce a discutat, dar şi o serie de întrebări şi răspunsuri ale oficialului Boiron, în continuare, în text şi în două filmări de la evenimentul din Capitală.

Publicitate

Personalitate cu notorietate internaţională în domeniul farmaceutic, Michèle Boiron a susţinut la Bucureşti o conferinţă pe tema „Homeopatie. Dosarele expertului: Traumatologie Generală şi Sportivă”.

Înainte de alte detalii, cine este Michèle Boiron:

Michèle Boiron s-a născut la Lyon, în data de 17 iunie 1944. Părinţii săi, Simone şi Jean Boiron urmau să aibă încă 2 copii: Christian în 1947 şi Thierry în 1961.

În 1967 obţine diploma de doctor în farmacie şi se întoarce la Lyon, unde se alătură mamei sale, Simone, la conducerea farmaciei familiale. Dar gustul pentru independenţă şi forţa caracterului său au condus-o curând la cumpărarea unei farmacii proprii la Bron, o regiune lyoneză. Are 34 de ani. În 8 ani multiplică de 8 ori cifra de afaceri, în primul rând datorită introducerii medicamentelor homeopatice în oficină, medicamente aproape necunoscute până la venirea ei în oraş.

Michèle Boiron se află, alături de fraţii ei Christian şi Thierry, în consiliul de administraţie al grupului BOIRON.

VIDEO 1. Michèle Boiron, la Bucureşti:

Despre ce a vorbit Michèle Boiron la Bucureşti?

Michèle Boiron militează pentru dezvoltarea, acolo unde este posibil, a rolului farmacistului de «consilier al sănătăţii». Şi cum rolul farmacistului de oficină cunoaşte o evolutie deosebit de importantă, acesta fiind actor al sănătăţii de proximitate, Michèle Boiron a împărtăşit auditoriului din România din experienţa şi pasiunea sa pentru medicamentul homeopatic.

VIDEO 2. Întrebări şi răspunsuri despre homeopatie de la Michèle Boiron

Schimbarea obiceiurilor este lupta zilnică a lui Michèle Boiron. Deşi militantă convinsă în favoarea homeopatiei, ea a apărat întotdeauna complementaritatea cu medicina convenţională, alopatia:

"Acum patruzeci de ani a existat un sectarism de ambele părţi", îşi aminteşte ea, "astăzi, ambele sunt propuse. Pentru alergii de primăvară, de exemplu, puteţi lua homeopatia în timpul zilei, nu există efecte secundare cunoscute şi simptomele se ameliorează bine.

Dar dacă persistă seara, nimic nu împiedică să se ia un antihistaminic înainte de culcare.”

Un concept greu de înţeles în timpul tatălui său, Jean, şi a unchiului său Henri, co-fondatorii laboratoarelor din Lyon în 1932. "Ei erau pasionaţi, vizionari şi originali pentru timpul lor.”

Michèle Boiron preferă să vorbească şi despre strategie: "Viitorul trece prin formarea medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali”.

Pentru volumul al 6-lea al colecţiei „Homeopatie. Dosarele Expertului” Michèle Boiron a ales tema Traumatologiei.

Michèle Boiron :

„Într-adevăr, medicamentele homeopatice, eficiente şi fără efecte adverse, sunt aliate de prim plan în diversele traumatisme întâlnite, la copil, desigur, dar şi la sportivi, vârstnici, pe scurt la toată lumea.

În farmacie, suntem deseori solicitaţi în legătură cu traumatismele acute şi ne vom limita, de altfel, la aceste cazuri atunci când suntem în faţa clienţilor.

Am dorit să vă împărtăşim experienţa noastră în acest domeniu, tocmai pentru a facilita consilierea dumneavoastră zilnică. Am solicitat asistenţa unui medic homeopat, profesor la CEDH (Centre d’Enseignement et du Développement de l’Homéopathie, Franţa), care formează medici, doctorul Franck Choffrut. Contribuţia lui, esenţială, aduce elementele de fiziologie indispensabile pentru cunoştinţele noastre.

"Colaborarea dintre medic şi farmacist este un atu în practica profesională, în beneficiul pacienţilor. Acesta este scopul principal în calitate de farmacişti de oficină, cel dintâi consilier în domeniul sănătăţii”, a mai spus la Bucureşti Michèle Boiron.

Laboratoarele Boiron, carte de vizită:

Laboratorul BOIRON se bucură de prezenţă în 59 de ţări, inclusiv 20 filiale, 30 întreprinderi.

Grupul Boiron numără astăzi 20 de filiale, în principal în Europa şi în America de Nord.
Compania are, de asemenea, birouri în America de Sud (Boiron Brazilia), în Africa de Nord (Boiron Tunisia) şi, de la sfârşitul anului 2015, în Asia de Sud cu deschiderea unei filiale în India.

Astăzi, în lume, aproximativ 400.000 de specialişti în sănătate (medici) utilizează homeopatia în practica lor zilnică.

Aceasta aduce profesioniştilor din domeniul sănătăţii soluţii concrete în numeroase domenii: ORL, ginecologie, pediatrie, dermatologie, etc. Sunt numeroşi cei care le folosesc: medicii (medici generalişti şi specialişti), stomatologii, medicii veterinari.

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus