Skip to main content

Pro TV Internațional, 18 ani. Licența postului a fost prelungită de CNA cu încă nouă ani

 
Pro TV Internațional, 18 ani. Licența postului a fost prelungită de CNA cu încă nouă ani

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi prelungirea cu încă nouă ani a licenței Pro TV Internațional. 

Publicitate

Postul cu format generalist, care transmite pentru românii din Diaspora, a fost lansat în mai 2000, iar licenţa sa ar fi urmat să expire la 9 mai 2018. Potrivit legislației audiovizuale, o licență audiovizuală este prelungită la fiecare nouă ani. 

Postul are 44% retransmisie Pro TV (cum ar fi show-urile de divertisment și serialul Las Fierbinți), 52% producții ale altor producători și 4% producție proprie (emisiunea „Acasă la români”). 

Răzvan Marin, manager de proiect Pro TV Internaţional şi responsabil cu strategia de programe şi grila postului:

„Suntem primul canal privat dedicat românilor din Diaspora. Am emis prima oară pe 29 aprilie 2000. De atunci și până acum am ajuns să emitem într-o sumedenie de state din Europa și Canada, plus Israel. Avem o ofertă bogată de programe. De la lansare până am oferit românilor din diaspora programe speciale dedicate acestora, de la programe de știri live, la programe premium de divertisment, la cele mai bine seriale românești precum și la anumite competiții sportive, acolo unde am avut drepturi de difuzare pe teritoriul acoperit de PRO TV Internațional.

Avem o strategie de programe special gândită pentru românii de pretutindeni, asta înseamnă că este gândită pe două zone geografice: zona Europei și zona continentului american, pentru Statele Unite și Canada. Asta înseamnă că programele noastre din prime time și din acces sunt reluate noaptea pentru privitorii noștri din Canada și Statele Unite ca aceștia să poată urmări programele la ore convenabile pentru ei.

Astăzi, PRO TV înseamnă un conținut 100% românesc, programe live între 6 dimineața și orele 20:30, de luni până vineri. Pe segmentul acesta orar, avem știri live, avem programe de divertisment live, „Vorbește lumea” și „La Măruță”. Mai avem programe de divertisment și seriale premium precum „Românii au talent”, „Pe Bune?!”, „Las Fierbinți”.

Avem și programe speciale dedicate, „Acasă la români”, un program folcloric, care prezintă tradițiile noastre.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Buna ziua, as dori sa imi spun parerea despre Pro Tv international: ne bucuram ca prindem si in alte tari si mai vedem ce se mai intampla in tara noastra.... dar daca ati putea sa mai schimbati din reclame si melodia de la reclama cu muzica populara cand o auzim ni se ridica parul in cap. In fiecare zi aceleasi reclame, devin foarte enervante. Am vrea sa mai vedem si altceva.
    Este doar o parere. Va multumesc

Trimite un comentariu