Skip to main content

Vulgari. Antena 1, somație pentru limbajul de la Chefi la cuțite. Cu bip și fără bip.

 
Vulgari. Antena 1, somație pentru limbajul de la Chefi la cuțite. Cu bip și fără bip.

Chefi la cuțite „s-a transformat într-un recital de înjurături". A spus-o un telespectator. De aici a pornit CNA monitorizarea emisiunii de pe Antena 1. Și s-a pus pe numărat.

Câte înjurături sau expresii mai puțin civilizate s-au auzit în emisiune. Câte bipuri s-au pus. CNA a observat că producătorii au ajuns să le blureze și gurile celor din show! Altfel, se vedea ce vedem în prim-planurile cu fotbaliști care ratează. Cuvinte scurte, ușor de intuit.

Publicitate

În articol, veți vedea exact numărul lor.

Rezultatul:

Consiliul Național al Audiovizualului a decis somarea publică a postului Antena 1 pentru limbajul trivial din emisiunea reality show Chef la Cuțite.

Avalanșa de înjurături sau cuvinte vulgare (cu sau fără „bip”) i-a adus Antenei 1 o somație publică de la Consiliul Național al Audiovizualului. Pentru o ediție din 13 noiembrie 2017 (sezonul patru al emisiunii). Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus somația, a considerat că a fost încălcat art. 18 alin. (1) lit. b din codul audiovizualului, potrivit căruia „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”. 

Ediția cu pricina a ajuns pe masa CNA, ca urmare a unei sesizări venite de la un telespectator, care menționa, printre altele: 

„Această emisiune s-a transformat, cel puțin în acest sezon, într-un recital de înjurături din partea tuturor. Al concurenților, al chefilor și aștept cu interes s-o aud și pe Gina Pistol înjurând”, spunea telespectatorul.

Și adăuga:

„Este jenant că am ajuns să ne uităm la televizor împreună cu copiii, la un show culinar, care n-ar trebui să aibă acest format agresiv și mitocănesc."

Monitorizarea CNA a „numărat” toate vulgaritățile care au ieșit pe gura juraților sau a concurenților într-o singură ediție. 

Iată concluziile: 

Pe parcursul emisiunii au fost folosite cuvinte și expresii, în care unii termeni au fost bipați de 67 de ori, întâlnindu-se următoarele situații:

● de 10 ori concurenții/ chefii au avut gura blurată;
● de 15 ori concurenții/ chefii au avut gura neblurată;
● de 42 de ori concurenții/ chefii nu s-au aflat cu fața la camera de filmat, au fost filmați din profil sau în plan îndepărtat, iar gura acestora nu s-a văzut.

Pe lângă acestea, monitorizarea CNA a mai făcut și o listă cu cele peste 60 de expresii care au „supraviețuit” bipării. 

Monitorizarea CNA: 

 

 
 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • s-a ajuns la in nivel degradant cu unele emisiuni de la toate posturile tv. s-a mutat marlania, baradania si prostia la tv . copii mai mult sau mai putin reusite ale defunctului OTV. ASA SE EDUCA POPORUL, SPRE INVOLUTIE, SPRE STADIUL DE MAIMUTA DE UNDE NE TRAGEM. DE-AR TRAI DARWIN ACUM AR SPUNE CA POPORUL ROMAN ESTE *** CE ISI ETALEAZA DOAR INSTINCTELE PRIMARE, MANCARE, SEX SI DORMIT.
  • Dacă și CNA -ul le-a zis-o, e de rau. Doar din comunicatele de promovare se înțelegea ce tip de emisiune este, dar unii insistau ca este emisiune de calitate. :))
  • Incredibil...doar de 67 de ori intr-o emisiune de cateva ore care se doreste a fi de ”divertisment”. Ca și ”Acces Direct”...numai că acolo cazurile sociale prezentate - femei maltratate / bătute, bărbați posesivi - nu prea te duc cu gândul la divertisment.
  • "nu stiu de ce se sesizeaza unii ca anumite cuvinte ca “***”, “proasta”, “prosti”, “nebunilor” etc ar fi injuraturi"
    "Bogdan Ionescu", depinde unde folosesti aceste cuvinte. Nu isi au rostul intr-un show culinar, unde preparatul trebuie sa primeze, nu povestile, certurile.
  • Foarte bine , aceasta emisiune este o mascarada , marca antenuta , nu este un shou culinar , ca si copia de talent nereusita marca MONA
  • De cand toti au stat scut in apararea “Times New Roman” care a avut un articol cu titlul “*** psd-ului” sa nu fie amendat ca nu este injuratura/discriminare, nu stiu de ce se sesizeaza unii ca anumite cuvinte ca “***”, “proasta”, “prosti”, “nebunilor” etc ar fi injuraturi… Sau cumva trebuiau sa spuna "*** psd-ului" si sunt amendati ca nu au spus?

Trimite un comentariu