Skip to main content

Vulgari. Antena 1, somaţie pentru limbajul de la Chefi la cuţite. Cu bip şi fără bip.

 
Vulgari. Antena 1, somaţie pentru limbajul de la Chefi la cuţite. Cu bip şi fără bip.

Chefi la cuţite „s-a transformat într-un recital de înjurături". A spus-o un telespectator. De aici a pornit CNA monitorizarea emisiunii de pe Antena 1. Şi s-a pus pe numărat.

Publicitate

Câte înjurături sau expresii mai puţin civilizate s-au auzit în emisiune. Câte bipuri s-au pus. CNA a observat că producătorii au ajuns să le blureze şi gurile celor din show! Altfel, se vedea ce vedem în prim-planurile cu fotbalişti care ratează. Cuvinte scurte, uşor de intuit.

În articol, veţi vedea exact numărul lor.

Rezultatul:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis somarea publică a postului Antena 1 pentru limbajul trivial din emisiunea reality show Chef la Cuţite.

Avalanşa de înjurături sau cuvinte vulgare (cu sau fără „bip”) i-a adus Antenei 1 o somaţie publică de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Pentru o ediţie din 13 noiembrie 2017 (sezonul patru al emisiunii). Radu Herjeu, membru CNA, cel care a şi propus somaţia, a considerat că a fost încălcat art. 18 alin. (1) lit. b din codul audiovizualului, potrivit căruia „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”.

Ediţia cu pricina a ajuns pe masa CNA, ca urmare a unei sesizări venite de la un telespectator, care menţiona, printre altele:

„Această emisiune s-a transformat, cel puţin în acest sezon, într-un recital de înjurături din partea tuturor. Al concurenţilor, al chefilor şi aştept cu interes s-o aud şi pe Gina Pistol înjurând”, spunea telespectatorul.

Şi adăuga:

„Este jenant că am ajuns să ne uităm la televizor împreună cu copiii, la un show culinar, care n-ar trebui să aibă acest format agresiv şi mitocănesc."

Monitorizarea CNA a „numărat” toate vulgarităţile care au ieşit pe gura juraţilor sau a concurenţilor într-o singură ediţie.

Iată concluziile:

Pe parcursul emisiunii au fost folosite cuvinte şi expresii, în care unii termeni au fost bipaţi de 67 de ori, întâlnindu-se următoarele situaţii:

● de 10 ori concurenţii/ chefii au avut gura blurată;
● de 15 ori concurenţii/ chefii au avut gura neblurată;
● de 42 de ori concurenţii/ chefii nu s-au aflat cu faţa la camera de filmat, au fost filmaţi din profil sau în plan îndepărtat, iar gura acestora nu s-a văzut.

Pe lângă acestea, monitorizarea CNA a mai făcut şi o listă cu cele peste 60 de expresii care au „supravieţuit” bipării.

Monitorizarea CNA:


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jeny jeny
    s-a ajuns la in nivel degradant cu unele emisiuni de la toate posturile tv. s-a mutat marlania, baradania si prostia la tv . copii mai mult sau mai putin reusite ale defunctului OTV. ASA SE EDUCA POPORUL, SPRE INVOLUTIE, SPRE STADIUL DE MAIMUTA DE UNDE NE TRAGEM. DE-AR TRAI DARWIN ACUM AR SPUNE CA POPORUL ROMAN ESTE *** CE ISI ETALEAZA DOAR INSTINCTELE PRIMARE, MANCARE, SEX SI DORMIT.
  • F F
    Dacă și CNA -ul le-a zis-o, e de rau. Doar din comunicatele de promovare se înțelegea ce tip de emisiune este, dar unii insistau ca este emisiune de calitate. :))
  • geo geo
    Incredibil...doar de 67 de ori intr-o emisiune de cateva ore care se doreste a fi de ”divertisment”. Ca și ”Acces Direct”...numai că acolo cazurile sociale prezentate - femei maltratate / bătute, bărbați posesivi - nu prea te duc cu gândul la divertisment.
  • Doru Doru
    "nu stiu de ce se sesizeaza unii ca anumite cuvinte ca “***”, “proasta”, “prosti”, “nebunilor” etc ar fi injuraturi"
    "Bogdan Ionescu", depinde unde folosesti aceste cuvinte. Nu isi au rostul intr-un show culinar, unde preparatul trebuie sa primeze, nu povestile, certurile.
  • marian marian
    Foarte bine , aceasta emisiune este o mascarada , marca antenuta , nu este un shou culinar , ca si copia de talent nereusita marca MONA
  • Bogdan Ionescu Bogdan Ionescu
    De cand toti au stat scut in apararea “Times New Roman” care a avut un articol cu titlul “*** psd-ului” sa nu fie amendat ca nu este injuratura/discriminare, nu stiu de ce se sesizeaza unii ca anumite cuvinte ca “***”, “proasta”, “prosti”, “nebunilor” etc ar fi injuraturi… Sau cumva trebuiau sa spuna "*** psd-ului" si sunt amendati ca nu au spus?

Trimite un comentariu

sus