Skip to main content

VIDEO. Dragoș Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câți dintre voi ați da un euro pentru Starea Nației?

 
VIDEO. Dragoș Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câți dintre voi ați da un euro pentru Starea Nației?

Dragoș Pătraru a vorbit despre viitorul emisiunii Starea Nației în cadrul unui interviu pentru Paginademedia Live. Mai exact, a povestit cum vor sta lucrurile în cazul unui posibil scenariu în care producția ar dispărea de la Televiziunea Publică.

Publicitate

Potrivit lui relizatorului emisiunii, actualul sezon din Starea Nației se încheie la jumatatea lunii viitoare, adică pe 14 iunie. Acesta a spus, într-un mod tranșant, că va refuza să pornească următorul sezon dacă Televiziunea Publică va avea aceeași conducere. 

A fost însă clar cu începutul noului sezon:

"Pot să spun că luni, pe 6 august, va începe un nou sezon Starea Nației", a zis Dragoș Pătraru la interviurile Paginademedia Live.

Unde?

Dragoș Pătraru nu a avut un răspuns clar. Unde? Vedem! a răspuns el. Pătraru a declarat că ia în calcul și variantele în care publicul ar plăti pentru conținut, dar și includerea pe o platformă video online.

"Câți dintre voi ați da un euro pentru Starea Nației", a întrebat Pătraru în interviu.

Dragoș Pătraru, la Paginademedia Live:

''Nouă ni s-a comunicat că suntem în grilă până în 14 iunie. Dacă în 14 iunie conducerea televiziunii este aceeași, noi plecăm", a spus tranșant Dragoș Pătraru cu privire la viitorul Starea Nației. 

Declarația a venit în contextul în care actualul sezon al producției se va încheia în data de 14 iunie, când la TVR începe transmisiunea Campionatului Mondial de fotbal. 

Pătraru a precizat că în contractul pe care îl are cu TVR există o clauză care prelungește automat, cu încă șase luni, întelegerea. Mai exact, dacă Starea Nației îndeplinește media de audiență, contractul de colaborare se prelungește automat pentru încă șase luni.

Dar chiar și în ciuda respectivei clauze, Starea Nației nu se va mai vedea pe post dacă actuala conducere a TVR rămâne:

"Este evident și o spun foarte clar, indiferent dacă există această clauză care ne obligă să stăm șase luni, nu stăm cu această conducere. Nu stăm sub nicio formă cu această conducere la TVR."

Poate schimbarea conducerii să ducă la o schimbare de fond în TVR? Nu tot actuala majoritate parlamentară ar putea propune o nouă conducere?

"Omul sfințește locul", a răspuns Pătraru.

Pătraru ia în calcul să mute conținutul pe o platformă online, în cazul în care nu s-ar întelege cu o televiziune pentru difizarea formatului:

"Poate ne întelegem cu o platformă foarte, foarte mare pe online și începem să livrăm conținut acolo, nu o emisiune pe zi, dar poate livrăm zece momente după fiecare lucru important care se întâmplă în societate.

Sunt multe posibilități de a face în continuare lucruri. Noi nu avem absolut nicio problemă să o luăm de la zero mâine, suntem independenți din punct de vedere tehic."

De asemenea, a precizat ca ar fi dispus să recurgă și la modalitatea de a finanța o parte din producție cu ajutorul telespectatorilor, prin donații:

"Luăm în calcul și susținerea din partea telespectatorilor, studiez această problemă de doi-trei ani. Ne-am făcut aplicație, am investit, avem toate sistemele de plată, inclusiv asociație.

Noi, echipa de la Starea Nației rămânem împreună pentru că între noi s-a legat o prietenie puternică legată de niște principii puternice."

Ce înseamnă Starea Nației? Emisiune, aplicație, magazin și fundație. Magazinul, pregătit pentru Vinul Starea Nației și Palinca Starea Nației

De unde generează venituri emisiunea Starea Nației? Pe lângă emisiune, Starea Nației înseamnă o aplicație dedicată, un magazin - care vinde acum Cafeaua Starea Nației și - acum cu actele depuse pentru înființare - o fundație.

Magazinul Starea Nației urmează să vândă, din toamnă, produse noi - Vinul Starea Nației, dar și Palinca Starea Nației. Fundația Starea Nației (care este în curs de formare, cu actele depuse la tribunal) se va ocupa de cazuri sociale.

"Jumătate din ce se va vinde magazinul va fi orientată către cazuri sociale, către copii care nu au posibilități financiare să-și facă studiile", a explicat Dragoș Pătraru.

VIDEO. Pătraru vorbește despre viitorul emisiunii Starea Nației:

Vezi înregistrarea integrală a interviului cu Dragoș Pătraru, aici.

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Jos palaria in fata unui super profesionist ce a realizat o emisiune unjca in tara noastra si speram sa o produca in conti uare si suntem mai multi care vrem sa stim unde si cand incepem depunerea banilor ca sa mearga treaba. Doamne ajuta!
 • Daca ar tine cu dintii de onorariul pe care il primeste, ar face gura mica, ar lasa capul jos si ar continua emisiunea. Nu o face, deci nu e sclavul onorariului . Iar in televiziune, onorariile sunt mari, in general, nu ar trebui sa ne mire ca primeste bani multi.
 • Sunt antisistem, daca pot spune asa, urasc PSD-ul si ideea de TVR si tot ce inseamna ea din 90 incoace. Cu toate astea, n-as da nici 5 bani pentru emisiunea lui. Motivele sunt multiple si nu intereseaza pe nimeni ce-am eu sa-i reprosez. Dar ii urez succes.
 • Nu adevarul deranjeaza la patraru, ci aberatiile, interesele pe care le serveste si prostitutia intelectuala in care se complace si cu care ii pacaleste pe cativa. Din aceste motive o emisiune de acest gen nu are ce sa caute la o televiziune publica.
 • Cum se lupta patraru cu fortele raului de luni pana joi si pe sezoane ca sa ii iasa banu gramada. Mai o cafea, mai un vin starea natiei pentru baietii dastepti care se uita la barfe. Ma intreb oare ce o sa faca tara asta seara cat va avea pauza? Otv-istii ii vor duce dorul iar el se va zvarcoli in pat seara de seara ca nu le-a zis-o! Asteptati sa vina campania electorala, sa vedeti atunci mesaje pro psd baieti. Acolo o sa transpire comediantul in lupta dreapta. Si astia care se uita la starea natiei au drept de vot? Rusinos.
 • Sigur ca deranjeaza pe multi, arata adevarul asa cum e, o gasca de banditi pusi pe distrus tara, un presedinte care doarme in papuci, multa prostie la orice nivel, lume multa necajita si fara speranta Deranjeaza? Sigur ca da! Iar cei care il critica sunt de partea distrugatorilor de tara lipsiti de constiinta.
 • fi-mi-ar scarba, dar strambul asta pe unde se duce numai certuri si scandaluri creeaza, si la b1, si la digi si la tvr...si apoi face pe victima
  nu ii e putin rusine?
 • DP este f. bun . Aratä evenimentele zilnice asa cum sunt . Sunt multi cärora nu le place ,sau nu-l inteleg . Ce sä-i faci , multi se uitä si putini stiu despre ce-i vorba . Ia-s recomanda sä completeze emisiunea cu ,, amazoanele '' care ne guverneazä .
 • Dragos Patraru nu nerita nici doi bani. Acest clovn ratat, care e la fel de amuzant ca un rahatel uitat in soare, face rating subunitar si de aia il vedem doar pe la tvr, televiziune platita din publici, singura care e usor de pacalit de sarlatani ca DP. Nu schimbati conducerea, ci PRIVATIZATI TVR. In secunda doi ar disparea si el si toti ca el, lipitori pe banii din buget. Deasemenea, desfintati CNCD!
 • Eu as da un euro pe luna ca sa nu aud de el timp de o luna.
  Probabil o sa ajunga la A3. Se potriveste la fix.
 • De ci din 6 august se va muta in alta parte si imi va da cate un euro pe emisiune ca sa ma uit la el? Asa da. Imi convine.
  Dar sa spuna si de unde va cumpara vinul ala; cumva de la crama ...aia? Da? Asa e?
 • Mai stiu pe unul care cerea bani pentru a salva singura televiziune cu adevarat libera din Romania. Nu, nu e vorba de DD ci de Nasul cu ș. Nasul TV cred ca ar fi televiziunea perfecta unde Patraru s-ar putea exprima liber.
 • Ce santaj ordinar...ne luam jucariile si plecam daca nu se schimba conducerea TVR. Nu dau nene nici un eurocent pe tine...daca te intereseaza parerea mea.

Trimite un comentariu