Skip to main content

VIDEO. Dragoş Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câţi dintre voi aţi da un euro pentru Starea Naţiei?

 
VIDEO. Dragoş Pătraru: "Pe 6 august, începem un nou sezon". Câţi dintre voi aţi da un euro pentru Starea Naţiei?

Dragoş Pătraru a vorbit despre viitorul emisiunii Starea Naţiei în cadrul unui interviu pentru Paginademedia Live. Mai exact, a povestit cum vor sta lucrurile în cazul unui posibil scenariu în care producţia ar dispărea de la Televiziunea Publică.

Publicitate

Potrivit lui relizatorului emisiunii, actualul sezon din Starea Naţiei se încheie la jumatatea lunii viitoare, adică pe 14 iunie. Acesta a spus, într-un mod tranşant, că va refuza să pornească următorul sezon dacă Televiziunea Publică va avea aceeaşi conducere.

A fost însă clar cu începutul noului sezon:

"Pot să spun că luni, pe 6 august, va începe un nou sezon Starea Naţiei", a zis Dragoş Pătraru la interviurile Paginademedia Live.

Unde?

Dragoş Pătraru nu a avut un răspuns clar. Unde? Vedem! a răspuns el. Pătraru a declarat că ia în calcul şi variantele în care publicul ar plăti pentru conţinut, dar şi includerea pe o platformă video online.

"Câţi dintre voi aţi da un euro pentru Starea Naţiei", a întrebat Pătraru în interviu.

Dragoş Pătraru, la Paginademedia Live:

''Nouă ni s-a comunicat că suntem în grilă până în 14 iunie. Dacă în 14 iunie conducerea televiziunii este aceeaşi, noi plecăm", a spus tranşant Dragoş Pătraru cu privire la viitorul Starea Naţiei.

Declaraţia a venit în contextul în care actualul sezon al producţiei se va încheia în data de 14 iunie, când la TVR începe transmisiunea Campionatului Mondial de fotbal.

Pătraru a precizat că în contractul pe care îl are cu TVR există o clauză care prelungeşte automat, cu încă şase luni, întelegerea. Mai exact, dacă Starea Naţiei îndeplineşte media de audienţă, contractul de colaborare se prelungeşte automat pentru încă şase luni.

Dar chiar şi în ciuda respectivei clauze, Starea Naţiei nu se va mai vedea pe post dacă actuala conducere a TVR rămâne:

"Este evident şi o spun foarte clar, indiferent dacă există această clauză care ne obligă să stăm şase luni, nu stăm cu această conducere. Nu stăm sub nicio formă cu această conducere la TVR."

Poate schimbarea conducerii să ducă la o schimbare de fond în TVR? Nu tot actuala majoritate parlamentară ar putea propune o nouă conducere?

"Omul sfinţeşte locul", a răspuns Pătraru.

Pătraru ia în calcul să mute conţinutul pe o platformă online, în cazul în care nu s-ar întelege cu o televiziune pentru difizarea formatului:

"Poate ne întelegem cu o platformă foarte, foarte mare pe online şi începem să livrăm conţinut acolo, nu o emisiune pe zi, dar poate livrăm zece momente după fiecare lucru important care se întâmplă în societate.

Sunt multe posibilităţi de a face în continuare lucruri. Noi nu avem absolut nicio problemă să o luăm de la zero mâine, suntem independenţi din punct de vedere tehic."

De asemenea, a precizat ca ar fi dispus să recurgă şi la modalitatea de a finanţa o parte din producţie cu ajutorul telespectatorilor, prin donaţii:

"Luăm în calcul şi susţinerea din partea telespectatorilor, studiez această problemă de doi-trei ani. Ne-am făcut aplicaţie, am investit, avem toate sistemele de plată, inclusiv asociaţie.

Noi, echipa de la Starea Naţiei rămânem împreună pentru că între noi s-a legat o prietenie puternică legată de nişte principii puternice."

Ce înseamnă Starea Naţiei? Emisiune, aplicaţie, magazin şi fundaţie. Magazinul, pregătit pentru Vinul Starea Naţiei şi Palinca Starea Naţiei

De unde generează venituri emisiunea Starea Naţiei? Pe lângă emisiune, Starea Naţiei înseamnă o aplicaţie dedicată, un magazin - care vinde acum Cafeaua Starea Naţiei şi - acum cu actele depuse pentru înfiinţare - o fundaţie.

Magazinul Starea Naţiei urmează să vândă, din toamnă, produse noi - Vinul Starea Naţiei, dar şi Palinca Starea Naţiei. Fundaţia Starea Naţiei (care este în curs de formare, cu actele depuse la tribunal) se va ocupa de cazuri sociale.

"Jumătate din ce se va vinde magazinul va fi orientată către cazuri sociale, către copii care nu au posibilităţi financiare să-şi facă studiile", a explicat Dragoş Pătraru.

VIDEO. Pătraru vorbeşte despre viitorul emisiunii Starea Naţiei:

Vezi înregistrarea integrală a interviului cu Dragoş Pătraru, aici.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anonim anonim
    e bine ca a ales prima tv!
  • Sbera catalin Sbera catalin
    Jos palaria in fata unui super profesionist ce a realizat o emisiune unjca in tara noastra si speram sa o produca in conti uare si suntem mai multi care vrem sa stim unde si cand incepem depunerea banilor ca sa mearga treaba. Doamne ajuta!
  • Andries Lucia Andries Lucia
    Daca ar tine cu dintii de onorariul pe care il primeste, ar face gura mica, ar lasa capul jos si ar continua emisiunea. Nu o face, deci nu e sclavul onorariului . Iar in televiziune, onorariile sunt mari, in general, nu ar trebui sa ne mire ca primeste bani multi.
  • Dr. Dan Patru Tudosie Dr. Dan Patru Tudosie
    Sunt antisistem, daca pot spune asa, urasc PSD-ul si ideea de TVR si tot ce inseamna ea din 90 incoace. Cu toate astea, n-as da nici 5 bani pentru emisiunea lui. Motivele sunt multiple si nu intereseaza pe nimeni ce-am eu sa-i reprosez. Dar ii urez succes.
  • Dragos Paslaru Dragos Paslaru
    Nu adevarul deranjeaza la patraru, ci aberatiile, interesele pe care le serveste si prostitutia intelectuala in care se complace si cu care ii pacaleste pe cativa. Din aceste motive o emisiune de acest gen nu are ce sa caute la o televiziune publica.
  • Mile Mile
    Cum se lupta patraru cu fortele raului de luni pana joi si pe sezoane ca sa ii iasa banu gramada. Mai o cafea, mai un vin starea natiei pentru baietii dastepti care se uita la barfe. Ma intreb oare ce o sa faca tara asta seara cat va avea pauza? Otv-istii ii vor duce dorul iar el se va zvarcoli in pat seara de seara ca nu le-a zis-o! Asteptati sa vina campania electorala, sa vedeti atunci mesaje pro psd baieti. Acolo o sa transpire comediantul in lupta dreapta. Si astia care se uita la starea natiei au drept de vot? Rusinos.
  • Rodica Rodica
    Sigur ca deranjeaza pe multi, arata adevarul asa cum e, o gasca de banditi pusi pe distrus tara, un presedinte care doarme in papuci, multa prostie la orice nivel, lume multa necajita si fara speranta Deranjeaza? Sigur ca da! Iar cei care il critica sunt de partea distrugatorilor de tara lipsiti de constiinta.
  • bing bing
    fi-mi-ar scarba, dar strambul asta pe unde se duce numai certuri si scandaluri creeaza, si la b1, si la digi si la tvr...si apoi face pe victima
    nu ii e putin rusine?
  • Emil Emil
    DP este f. bun . Aratä evenimentele zilnice asa cum sunt . Sunt multi cärora nu le place ,sau nu-l inteleg . Ce sä-i faci , multi se uitä si putini stiu despre ce-i vorba . Ia-s recomanda sä completeze emisiunea cu ,, amazoanele '' care ne guverneazä .
  • Aka Aka
    Dragos Patraru nu nerita nici doi bani. Acest clovn ratat, care e la fel de amuzant ca un rahatel uitat in soare, face rating subunitar si de aia il vedem doar pe la tvr, televiziune platita din publici, singura care e usor de pacalit de sarlatani ca DP. Nu schimbati conducerea, ci PRIVATIZATI TVR. In secunda doi ar disparea si el si toti ca el, lipitori pe banii din buget. Deasemenea, desfintati CNCD!
  • andrei andrei
    Eu as da un euro pe luna ca sa nu aud de el timp de o luna.
    Probabil o sa ajunga la A3. Se potriveste la fix.
  • sile drojdieru sile drojdieru
    De ci din 6 august se va muta in alta parte si imi va da cate un euro pe emisiune ca sa ma uit la el? Asa da. Imi convine.
    Dar sa spuna si de unde va cumpara vinul ala; cumva de la crama ...aia? Da? Asa e?
  • gigi gigi
    Mai stiu pe unul care cerea bani pentru a salva singura televiziune cu adevarat libera din Romania. Nu, nu e vorba de DD ci de Nasul cu ș. Nasul TV cred ca ar fi televiziunea perfecta unde Patraru s-ar putea exprima liber.
  • geo geo
    Ce santaj ordinar...ne luam jucariile si plecam daca nu se schimba conducerea TVR. Nu dau nene nici un eurocent pe tine...daca te intereseaza parerea mea.
  • FlorinU FlorinU
    Câți dintre voi AR da un euro...
    Zic pentru cei care practică româna de plăcere :)

Trimite un comentariu

sus