Skip to main content

Membru CNA s-a autosesizat după emisiunea Sinteza zilei cu Liviu Dragnea: Un lider politic răspunde în fața alegătorilor pentru declarațiile sale, dar un jurnalist este obligat să respecte legislația audiovizualului.

 
Membru CNA s-a autosesizat după emisiunea Sinteza zilei cu Liviu Dragnea: Un lider politic răspunde în fața alegătorilor pentru declarațiile sale, dar un jurnalist este obligat să respecte legislația audiovizualului.
CNA

REACȚIE. Dorina Rusu, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu Ediția specială de pe Antena 3, în care Liviu Dragnea, președintele PSD, a făcut amenințări și o serie de acuzații, fără ca moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, să intervină, a menționat membrul CNA. 

Publicitate

Dorina Rusu:

„Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților a amenințat procurorii și pe președintele țării, a declarat ca UE și NATO “au finanțat statul paralel”, a făcut afirmații mincinoase la adresa unor ONG-uri și a lăsat să se înțeleagă că, dacă lucrurile în justiție nu vor merge așa cum vrea PSD, vor veni la București și mai mulți manifestanți, care vor rămâne cât va fi nevoie.”

Totodată, Dorina Rusu a menționat pentru Paginademedia.ro că a făcut o autosesizare privind emisiunea de duminică seara a lui Andrei Bădin, de pe B1 TV, cu Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, invitat. Acesta a declarat că Livia Stanciu, judecător la CCR, s-ar droga.

Comunicatul Dorinei Rusu, în continuare: 

Ca membru CNA, m-am autosesizat în legătură cu afirmațiile președintelui PSD Liviu Dragnea din emisiunea Sinteza Zilei de duminică, 10 iunie. Pe tot parcursul emisiunii, Liviu Dragnea a făcut afirmații grave, pentru care nu a adus niciun fel de dovezi, iar moderatorul emisiunii nu a intervenit în niciun fel pentru a echilibra situația.

Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților a amenințat procurorii și pe președintele țării, a declarat ca UE și NATO “au finanțat statul paralel”, a făcut afirmații mincinoase la adresa unor ONG-uri și a lăsat să se înțeleagă că, dacă lucrurile în justiție nu vor merge așa cum vrea PSD, vor veni la București și mai mulți manifestanți, care vor rămâne cât va fi nevoie.

Afirmațiile liderului PSD amintesc de anul 1990, când FSN a scos în stradă muncitorii de la IMGB pentru a face ordine, iar minerii au fost chemați la București pentru a curăța Piața Universității de elementele turbulente și pentru a devasta sediile celor “vânduți străinilor” (partidele de opoziție și ziarele care scriau împotriva FSN). Nici de această dată moderatorul emisiunii nu a intervenit. Un lider politic răspunde în fața alegătorilor pentru declarațiile sale, dar un jurnalist este obligat să respecte legislația audiovizualului.  

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • PSD isi aduce proprii membri de partid, aplaudaci, si de cate ori sunt criticati, au impresia ca sunt agitatori adusi de rivali (vezi cazul Firea huiduita pe Arena Nationala). Firea a fost huiduita pentru ca a profitat de Simona pentru a-si face imagine, chiar mergea in fata Simonei cand au intrat pe stadion.
  • Ăștia se ”autosesisează” după cum primesc ordine de la partidele care i-au propus pe locurile acelea călduțe și bine plătite de la CNA.
  • Fix pix! Când Rareş Bogdan cu Ludovic Orban zberau în draci şi făceau amenințări... CNA-ul era în pauza de masă. Îmi este scârbă de statul în care trăim şi de conducătorii acestor instituții căpuşate de sinecurişti.

Trimite un comentariu